Σχετικά με εμάς

Items filtered by date: Δευτέρα, 13 Ιούλιος 2020

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας 2020 στην Κάρυστο - Αποτελέσματα

Κάρυστος Ευβοίας 12/7/2020
Ο Περικλής Ηλίας του Κρόνου Νίκαιας και η Βαρβάρα Φασόη του Πόρτο Λεόνε στέφθηκαν Πρωταθλητές Ελλάδας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ορεινής ποδηλασίας έγινε στην Κάρυστο, κατακτώντας τους τίτλους του πρωταθλητή ανδρών και της πρωταθλήτριας γυναικών αντίστοιχα στο αγώνισμα XCO.
Ο Περικλής Ηλίας ανεβαίνει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου του Πρωταθλητής Ελλάδας Ορεινής Ποδηλασίας MTB/XCO για 15η φορά. Ο Ηλίας εκίνησε έναν δύσκολο αγώνα με πολλούς μνηστήρες να διεκδικούν τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας 2020. Παρόλα αυτά όμως κατάφερε από την αρχή με πολύ δυνατό πετάλι να αποσπαστεί γρήγορα από το υπόλοιπο γκρουπ και να αποκτήσει απόσταση ασφαλείας.
Κοινός αντίπαλος όλων των αγωνιζόμενων όπως γράψαμε και στο προηγούμενο σχετικό άρθρο μας ήταν ο θεός Αίολος. Σε δήλωσή της η Βαρβάρα Φασόη (Πρωταθλήτρια Ελλάδας 2020) αναφέρει: "Η διαδρομή για μένα ήταν ένα πρωτόγνωρο γεγονός, παρόλο που αγωνίζομαι πάρα πολλά χρόνια στη Ελλάδα και στο εξωτερικό, λόγω του αέρα. Ουσιαστικά αντίπαλός σου ήταν αυτός. Δεν το θεωρώ πάντως κάτι κακό, είναι ένα καιρικό φαινόμενο. Εμείς οι ποδηλάτες συναντάμε βροχή, συναντάμε όλες τις συνθήκες, απλά ζήσαμε και μια εμπειρία αέρα". Αν λοιπόν αναφέρεται μ' αυτόν τον τρόπο η Πρωταθλήτρια Ελλάδος στον αέρα καταλαβαίνετε εύκολα το επίπεδο δυσκολίας που αντιμετώπισαν όλοι οι αθλητές κόντρα στον Αίολο να "μαστιγώνει" κορμί & ποδήλατο χωρίς οίκτο. Αλλά όπως λέει και η Βαρβάρα Φασόη, ήταν ακόμη ένα καιρικό φαινόμενο.
Στην κατηγορία ανδρών το Λεσβιακό ενδιαφέρον εστιάζεται στον αθλητή του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου, Δημήτρη Αλεξίου.
Ο Αλεξίου τερμάτισε 8ος στην κατηγορία του και 10ος γενικής Ανδρών έχοντας να αντιμετωπίσει ονόματα όπως: Περικλής Ηλίας Αντωνιάδης Δημήτριος, Χαρούν Μολλά Ηλίας Τσορτοκτσίδης, Νίκος Μαραγκός, Τάσος Κουρμπέτης, Βασίλης Ζιάκας, Χαράλαμπος Καστραντάς... και πολλοί άλλοι. Με μια τεράστια προσπάθεια κατάφερε την πολύ καλή 10 θεση γενικής που τον κατατάσσει τον10ο καλύτερο Έλληνα κατηγορία Ανδρών για το 2020 στην ορεινή ποδηλασία.
Ο Μπάμπης Μπουντάκης 5η θέση κατηγορίας Master B και 10η θέση γενικής κατηγορίας Master.
Ο Κώστας Λαϊνάς 5ος στην κατηγορία Master Γ και 36ος γενικής κατηγορίας Master
και ο Γιώργος Ντάρας 25ος στην κατηγορία Master B και 44ος γενικής κατηγορίας Master.

Άνδρες
1. Περικλής Ηλίας (ΠΣ Κρόνος) 1:29:49.587
2. Δημήτρης Αντωνιάδης (ΑΣ Μαχητές Πεύκων 1:33:19.587
3. Χαρούν Μολλά (ΑΣ Μαχητές Πεύκων) 1:35:46.587,
4. Θεόδωρος Πετρίδης (ΑΟ Παράδεισος) 1:35:55.587,
5. Ηλίας Τσορτουκτσίδης (ΒΑΟ) 1:39:00.587,
6. Χαράλαμπος Καστράντας (ΑΕΚ) 1:42:27.587

Γυναίκες
1. Βαρβάρα Φασόη (ΠΤΡΣΠ Πόρτο Λεόνε) 1:32:12.526,
2. Αλεξάνδρα Αδάμ (ΠΣ Μάνδρας Δυτική Αττική) 1:41:52.456,
3. Δανάη Στρουμπούλη (Peppcreative MTB Cycling),
4. Κωνσταντίνα Συντζανάκη (ΠΟΧ Τάλως),
5. Ελευθερία Λάβαρη (Παναθηναϊκός ΑΟ),
6. Κωνσταντίνα Βασιλάκη (ΠΟ Δρήρος)

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ MASTER

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας διοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας (ΕΟΠ) σε συνεργασία με τον ΠΟ “Άνεμος” Καρυστίας, την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, του Δήμου Καρύστου και την υποστήριξη της Enel Green Power.

Water Jump

Μυτιλήνη 13/7/2050

Το καλοκαιράκι μπήκε για τα καλά και το δίλημμα παραμένει... Βουτιές ή ποδήλατο.
Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου βρήκε και πάλι τη λύση. Την επόμενη Κυριακή διοργανώνει διαγωνισμό βουτιάς ΜΕ το ποδήλατό σας. Τεράστιες ράμπες εκτόξευσης στήθηκαν στο παλιό λιμάνι της Μυτιλήνης στην Επάνω Σκάλα και περιμένουν τους πιο τολμηρούς αναβάτες, να μας χαρίσουν τα πιο θεαματικά τους άλματα, τις πιο φανταστικές τους εναέριες φιγούρες, τις πιο θεαματικές τους βουτιές.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish