Ποδήλατα Βουνού

Items filtered by date: Τρίτη, 07 Ιανουάριος 2020

Έργα Ποδηλατόδρομου πίσω από το κάστρο - Μέρα 50

Στις 21 Νοεμβρίου του 2019 όπως είχαμε καταγράψει σε προηγούμενο άρθρο μας, είχαν αρχίσει οι εργασίες στην πολυσυζητημένη παράκαμψη κάστρου Μυτιλήνης με την κατασκευή ποδηλατόδρομου και πεζόδρομου σε μια προσπάθεια αναβάθμισης της εγκαταλελειμένης περιοχής και της μετατροπής της σε κοντινό, εντός πόλης σημείο αναψυχής των κατοίκων.
Σήμερα 50 μέρες μετά την εκκίνηση των έργων που ξεκίνησαν από το εκκλησάκι του Άι Γιάννη έως τη Φυκιότρυπα, έχουν προχωρήσει πάρα πολύ. Το οδόστρωμα έχει σκαφτεί σε βάθος για να μπουν οι κατάλληλες στρώσεις πάνω του, ενώ τόνοι μπάζα και υλικά που θα χρησιμοποιηθούν, σχηματίζουν βουνά στην πλατεία της Φυκιότρυπας, σημείο όπου θα διακόπτεται η διέλευση των αυτοκινήτων μέσα από τον δρόμο ήπιας κυκλοφορίας που θα φτάνει έως εκεί, σημείο που θα κατασκευαστεί και ο κόμβος αναστροφής. Έπεσαν τα πρώτα τσιμέντα αριστερά και δεξιά του δρόμου όπου θα στηθούν και τα νέα φωτιστικά του δρόμου, κάτι που θα μετατρέψει τον σκοτεινό δρόμο σε ασφαλές σημείο αναψυχής αλλά και επίσκεψης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Το έργο θα προεκταθεί σε επόμενη φάση από τη Φυκιότρυπα έως το άγαλμα της Ελευθερίας, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν το τέλος του 2021. Σε δηλώσεις του ο Στρατής Τζιμής αντιδήμαρχος έργων του Δήμου Μυτιλήνης, ανέφερε οτι στόχος είναι η προέκταση του έργου και η ένωσή του με τον επόμενο μεγάλο ποδηλατόδρομο που πρόκειται να ξεκινήσει από τη Σουράδα και να φτάσει έως το αεροδρόμιο. Ένα άλλο μεγάλο ποδηλατικό έργο που η εκκίνησή του είναι δρομολογημένη μέσα στο πρόγραμμα του 2020 και θα δούμε να ξεκινά πολύ σύντομα.
Με συχνά άρθρα θα σας κρατάμε ενήμερους για το μεγαλύτερο έργο υποδομής ποδηλατικού ενδιαφέροντος που έχει γίνει ποτέ στην πόλη της Μυτιλήνης.
Το έργο δημοπρατήθηκε τον Φεβρουάριο του 2019 και πλήρες άρθρο μπορείτε να διαβάστε ΕΔΩ

1st Ride 2020 – Video

Η πρώτη οργανωμένη βόλτα στο βουνό για το 2020 μας βρήκε με πολύ ήλιο και όρεξη! Αθλητές, μέλη και φίλοι του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου ανέβηκαν στην Αμαλή και χάρηκαν τα μονοπάτια της ευρύτερης περιοχής.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish