Ποδήλατα Δρόμου

Items filtered by date: Τρίτη, 16 Απρίλιος 2024

8th LESVOS ENDURO MTB Klapados

Κλαπάδος 28/4/2024
Ο 8ος αγώνας Ορεινής Ποδηλασίας Enduro είναι έτοιμος. Θα πραγματοποιηθεί στη Λέσβο στις 28/4/2024 στην Περιοχή του Κλαπάδου.
Τα απαιτητικά μονοπάτια του αγώνα βρίσκονται σε υψόμετρο 500 μέτρων στο κέντρο του νησιού, 5 χλμ βόρεια από την Καλλονή. Πυκνό πευκοδάσος καλύπτει ολόκληρη την περιοχή και χαμηλή βλάστηση από φτέρες και αρχέγονη δρυ γεμίζουν την ματιά κάτω από τα ψηλά πεύκα. Οι πρώτες 2 ειδικές το 'Kavouk" και το "Hamam", χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερα μεγάλες κλίσεις που μειώνονται βέβαια από τις πολλές εναλλαγές πορείας, με πολλά φυσικά σημεία μεσαίας έως μεγάλης δυσκολίας και μικρά αλματάκια. Το μόνο σίγουρο, οι λάτρεις του υψηλού επιπέδου δυσκολίας μονοπατιών θα τα απολαύσουν στο μέγιστο. Είναι ότι δυσκολότερο σε αγώνα Enduro MTB έχουμε δει στο νησί.
Στην περιοχή καλά κρυμμένοι βρίσκονται δύο από τους πολλούς καταρράκτες του νησιού. Με ύψος πάνω από 15 μέτρα ο πρώτος και λίγο μικρότερος ο δεύτερος, μας εντυπωσιάζουν. Η φύση προσφέρει μαγικές εικόνες με τα νερά να πέφτουν με δύναμη, δημιουργώντας μικρές λιμνούλες. Κάπου εκεί κοντά βρίσκεται το εγκαταλειμμένο από το 1952 χωριού του Κλαπάδου που μας γυρνά πίσω σε παλιές εποχές που ο άνθρωπος ήταν ένα με την φύση και άμεσα συνδεδεμένος με αυτή.
Εκεί σ αυτά τα πανέμορφα τοπία, οι ντόπιοι ποδηλάτες έχουν ανακαλύψει, διαμορφώσει και συντηρήσει, προσθέτοντας τη δική τους φαντασία μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα μονοπάτια της Λέσβου, που θα απολαύσουμε στο 8th Lesvos Enduro MTB.
Η 3η ειδική διαδρομή το "????" είναι νέα απαιτητική χάραξη, εξουθενωτική, με έδαφος που εναλλάσσεται από σκληρό χώμα με φυτεμένα βράχια και επίπεδο καταπόνησης αρκετά υψηλό.
Τέλος η 4η "Dinos" είναι παλιά γνωστή της περιοχής, ίσως η λιγότερο απαιτητική σε τεχνικά περάσματα, χωρίς βέβαια να υπολείπεται αρκετά σε "όμορφες" δυσκολίες, αλλά και η μεγαλύτερη σε χιλιόμετρα του αγώνα, που μας οδηγεί στον τερματισμό των ειδικών και το τέλος της πανέμορφης αυτής αγωνιστικής ημέρας.
Παρασκευή και Σάββατο θα υπάρχει λιφτ από την εκκίνηση προς τα μονοπάτια όπως και την ημέρα του αγώνα Κυριακή 28 Απριλίου.
Εγγραφές: https://www.webscorer.com/register?raceid=347277
Η περιοχή της Καλλονής σε συνδυασμό με την Σκάλα Καλλονής προσφέρουν στον επισκέπτη την ευκολία της μετακίνησης, μια και βρίσκονται σε πεδιάδα. Τον κόλπο της Καλλονής, τον γνωρίζουμε για τις γνωστές σαρδέλες Καλλονής που στην εποχή τους είναι το καλύτερο συνοδευτικό του ούζου, είτε ψημένες είτε παστές.
Διοργανωτής του αγώνα είναι ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και τεχνικός Σύμβουλος το Lesvos Ride.
Με την υποστήριξη του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Λέσβου και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Παράρτημα Λέσβου.
Μεγάλος χορηγός οι ΑΦΟΙ Γ. ΠΕΤΡΙΤΖΙΚΛΗ ΟΕ και αρκετοί μικρότεροι που αγαπούν και βοηθούν τον τόπο τους.

Video με πλάνα από τις αναγνωριστικές βόλτες των μονοπατιών:

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish