Ποδήλατα Δρόμου

Τάκης Ανεζίνος

Τάκης Ανεζίνος

Επιστολή προς Δήμο στα πλαίσια της διαβούλευσης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης της πόλης της Μυτιλήνης

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου μετά την συμμετοχή του στην "Ενημέρωση φορέων για την «Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη Μυτιλήνης»" την Τετάρτη 4 Μαρτίου και ώρα 19:00, στο αμφιθέατρο του νέου κτηρίου του αρχαιολογικού μουσείου Μυτιλήνης. Ανέλυσε μερικά από τα έργα που κατέθεσε ο Δήμος στη συνάντηση και εκθέτει στην παρακάτω συνημμένη έκθεση που απευθύνεται στο Δήμο, την Αντιδημαρχία, τον Τεχνικό έργων αλλά και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Λέσβου, τις προτάσεις του σχετικά με τα έργα που πρόκειται να γίνουν στην πόλη της Μυτιλήνης στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης.

Διαβάστε ΕΔΩ την επιστολή προς τον Δήμο Μυτιλήνης

Αναβολές και ακυρώσεις εκδηλώσεων λόγω πανδημίας

Αντιμέτωποι με αυτή την άνευ προηγουμένου συνεχώς μεταβαλλόμενη κατάσταση, πρέπει να προσαρμοστούμε και να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουμε, στο μέτρο του δυνατού, την ασφάλεια των συμπολιτών μας. Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε εν όψει της σημερινής κατάστασης απαιτούν σοβαρή και προληπτική προσέγγιση που φτάνει στην αναβολή ή και ακύρωση όλων των προγραμματισμένων εκδηλώσεων του Ποδηλατικού Συλλόγου για 14 μέρες τουλάχιστον.
Για τις επόμενες 2 εβδομάδες παραμένουμε όλοι σε καραντίνα. Όχι για το δικό μας μόνο καλό, αλλά με σεβασμό στο καλό των άλλων. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να πάρουμε το ποδήλατο και να πάμε βόλτα, αλλά καλό θα ήταν να αποφύγουμε τις μεγάλες οργανωμένες βόλτες, εκδηλώσεις, γιορτές, συναντήσεις. Δεν πάμε ολομόναχοι στο βουνό, είναι κι αυτό επικίνδυνο. Επιλέγουμε διαδρομές που αν χρειαστεί θα είναι εύκολο να βρεθεί βοήθεια. Αποφεύγουμε στα πλαίσια του δυνατού κινήσεις, διαδρομές, ελιγμούς που μπορεί να μας οδηγήσουν στο νοσοκομείο, να μας εκθέσουν δηλαδή στον κίνδυνο του ιού, να δεσμεύσουμε έναν παραπάνω ιατρό ή νοσοκομειακό προσωπικό, ένα παραπάνω κρεβάτι σε νοσοκομείο, μια μονάδα εντατικής θεραπείας.
Στα πλαίσια όλων των ακυρώσεων ο Ποδηλατικός Σύλλογος θα ήθελε να σας ενημερώσει ότι προκειμένου να συμβάλει στον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού δεν θα πραγματοποιήσει τις προγραμματισμένες σε ετήσια βάση εκδηλώσεις του για την "Παγκόσμια ημέρα Βουνού" που θα γινόταν στις 21 Μαρτίου 2020 και της ποδηλατοπορείας για την "Ώρα της Γης" που παγκοσμίως γιορτάζεται στις 28 Μαρτίου του 2020.
Σε προηγούμενή μας ενημέρωση ανακοινώθηκε και η αναβολή του αγώνα "Marathon Γέρας" που θα γινόταν 29 Μαρτίου 2020 ενώ περιμένουμε με αγωνία να δούμε τι θα γίνει και για τους υπόλοιπους αγώνες της χρονιάς.
Για τις επόμενες μέρες μένουμε σπίτι.
Με εκτίμηση
Το ΔΣ του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΓΕΡΑΣ 2020 (Αναβολή)

Ο προγραμματισμένος για τις 29 Μαρτίου ποδηλατικός Μαραθώνιος Γέρας αναβάλλεται.
Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών:
"Με αίσθημα ευθύνης και στα πλαίσια συμμόρφωσης με τις οδηγίες σχετικά με τα μέτρα αποτροπής μετάδοσης του κορωνοϊου σας γνωρίζουμε ότι ο προγραμματισμένος για την Κυριακή 29 Μαρτίου 2020 3ος Ποδηλατικός Μαραθώνιος Γέρας αναβάλλεται. Ευελπιστούμε οι συνθήκες να μας επιτρέψουν τη διεξαγωγή του μετά την άρση των μέτρων. Θα σας ενημερώσουμε για κάθε νεότερο σχετικά με τη διεξαγωγή του αγώνα."

Κλειστό Προπονητικό Κέντρο Ορεινής Ποδηλασίας

Μυτιλήνη 9/3/2050
Κλειστό Προπονητικό Κέντρο Ορεινής Ποδηλασίας.

Χρόνια εγκαταλειμμένο το παλιό κλειστό κολυμβητήριο Μυτιλήνης, μετά την κατάρρευση της πισίνας ήταν ένα από τα επόμενα κτήρια που θα γκρεμιζόταν. Είχαν μείνει γερά μόνο η σκεπή και οι εξωτερικοί τοίχοι. Μέλλον δεν υπήρχε για κάποια χρήση του, μετά και την ολοκλήρωση του νέου υπερσύγχρονου στα Θέρμα, πέρυσι το 2049.
Από την άλλη η προπόνηση των μικρών αθλητών ορεινής ποδηλασίας τους χειμερινούς μήνες και μέρες με κρύο, βροχή κι αέρα, ήταν ένα θέμα. Έτσι ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου βρήκε τη λύση. Το άδειο εσωτερικό του κτηρίου γέμισε με τόνους χώμα που διαμορφώθηκε ειδικά για να δημιουργηθούν οι απαραίτητες τεχνικές δυσκολίες που θα εκπαιδεύσουν τους μικρούς αθλητές. Κι έτσι απλά δημιουργήθηκε το πρώτο κλειστό κέντρο προπόνησης ορεινής ποδηλασίας στον κόσμο.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish