Εκδηλώσεις

Items filtered by date: Τρίτη, 12 Μάιος 2020

Με ποδήλατο στη δουλειά. Δοκιμαστική Περίοδος.

Ο φιλικός διαγωνισμός "Με Ποδήλατο Στη Δουλειά 2020" θα πραγματοποιηθεί φέτος για δύο βδομάδες. Η ανάγκη για το ποδήλατο στη δουλειά, είναι φέτος πιο επιτακτική από ποτέ, γιατί με το ποδήλατο αποφεύγουμε το συνωστισμό στα ΜΜΜ και δεν χρησιμοποιούμε το αυτοκίνητό μας!
Από τη Δευτέρα 11/5 έχει ξεκινήσει η δοκιμαστική περίοδος της πλατφόρμας για να μπούμε όλοι στο κλίμα και θα διαρκέσει μία εβδομάδα. Από την άλλη Δευτέρα 18/5/20 με την έναρξη όμως του διαγωνισμού, θα μηδενιστούν όλα τα χιλιόμετρα που θα έχετε καταχωρίσει.
Μπείτε στη δ/νση https://biketowork.gr/ και καταχωρίστε όνομα, σε ποιον οργανισμό ανήκετε, την ομάδα σας και σε ποια πόλη ζείτε. Μπορείτε να καταχωρείτε κάθε μέρα τα χιλιόμετρα από και προς τη δουλειά σας. Τα χιλιόμετρα μπορούν να μπουν κι αναδρομικά. Γι αυτό αν ξεχάστε να τα καταχωρίστε μια μέρα δεν πειράζει, μπαίνουν ακόμα και την τελευταία μέρα του διαγωνισμού, που φέτος λήγει στις 31 Μαΐου. Αυτή τη βδομάδα 11-17/5 η πλατφόρμα είναι ανοιχτή να κάνουμε τις δοκιμές μας. Από τις 18/5 αρχίζουμε κανονικά. Και μη ξεχνάτε νικητής είναι η διάδοση και η συλλογικότητα, γι αυτό κάντε όσο πιο γνωστό μπορείτε το διαγωνισμό. Προσκαλέστε φίλους, πείτε το σε συναδέλφους, κοινοποιήστε το. Το 2019 καταφέραμε να φτάσουμε τη Μυτιλήνη στη 2η θέση των πόλεων στην Ελλάδα (εκτός Αθήνα) σε αριθμό συμμετοχών. Αγωνιστήκαμε με πόλεις που έχουν εντάξει την ποδηλασία χρόνια πριν από μας στην καθημερινή τους κουλτούρα, πόλεις με πολλαπλάσιο πληθυσμό, ποδηλατικά έργα, ποδηλατόδρομους και χρήστες του δρόμου που έχουν μάθει τόσα χρόνια να σέβονται και το ποδήλατο. Πόλεις με δημάρχους που έχουν επενδύσει στους ανθρώπους που θέλουν ν' αφήσουν το αυτοκίνητο αλλά δεν μπορούν. Εδώ δεν είναι έτσι... Ζούμε ακόμα στον αυτοκινητιστικό μεσαίωνα, που οι τοπικές αρχές κάνουν φιέστες όταν καταστρέφουν έναν παιδότοπο, μια παιδική χαρά για να την κάνουν χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων. Κι αυτό πάμε να αλλάξουμε... Μια πρώτη (ευχόμαστε) θέση το 2020 στο διαγωνισμό, θα είναι ένας καλός "μοχλός" για να κινήσει επιτέλους την έναρξη ενός δικτύου ποδηλατόδρομων στην πόλη της Μυτιλήνης. Να εκκινήσει την σκέψη των αρχών προς μια νέα κατεύθυνση! Πιο ποδηλατική, πιο ανθρώπινη!
Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου είναι για ακόμα μια χρονιά υποστηρικτής του θεσμού.

Ταυτόχρονα διοργανώνεται και ο διαγωνισμός φωτογραφίας, οπότε μην ξεχάσετε να συμμετάσχετε!!!
Ευχαριστούμε τους φορείς που έθεσαν τον διαγωνισμό υπό την αιγίδα τους:
* Κ.Ε.Δ.Ε
* European Cyclists' Federation
* Civinet CY-EL

Ευχαριστούμε τους υποστηρικτές του διαγωνισμού:
* MBike Greece
* Αθήνα 9.84
* Orthopetalies blog
* Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης - ΠΑΣΘ
* Ποδηλατική Απο-Δραση Πιερίας Podilatiki Apo-Drasi Pierias
* Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου
* και πολλοί ακόμα ποδηλάτες και ποδηλατικές ομάδες από όλη τη χώρα

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish