Εκδηλώσεις

Items filtered by date: Δευτέρα, 19 Δεκέμβριος 2022

Παγκόσμια Ημέρα Βουνού 2022 - Ανασκόπηση

Αμαλή 18/12/2022
Πάνω από 20 θαρραλέοι φίλοι της ορεινής ποδηλασίας συναντήθηκαν το πρωί της Κυριακής στους πρόποδες της Αμαλής, με το θερμόμετρο να φλερτάρει με τους 20 βαθμούς Κελσίου και ποδηλάτησαν μέχρι την κορυφή της Αμαλής. 250 μέτρα ψηλότερα, σχεδόν μία ώρα αργότερα και μόλις 6 χιλιόμετρα μακριά απ το σημείο εκκίνησης, στην Παναγία της Αμαλής, περίμεναν κι άλλοι φίλοι-μέλη του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου, με τις οικογένειες τους. Μικροί και μεγάλοι κεράστηκαν γλυκά, μελομακάρονα και κουραμπιέδες από το Ζαχαροπλαστείο "Γαρδένια" και το παραδοσιακό τσάι του Πο.Συ.Λέσβου φτιαγμένο με τη μυστική συνταγή του Μπάμπη Αράπη, παρακολούθησαν τον τερματισμό του αγώνα ορεινού τρεξίματος "Amali Trail & Run" και τις βραβεύσεις των νικητών. Αμέσως μετά συγκεντρωθήκαμε γύρω από ένα νεαρό πεύκο στο χώρο της Παναγίας Αμαλής και το στολίσαμε με Χριστουγεννιάτικα οικολογικά στολίδια. Απίστευτη η χαρά των παιδιών στο στολισμό του πραγματικού δέντρου, πολύ σωστό το μήνυμα για οικολογικά στολίδια και ιδιαίτερα μεγάλη η σημασία στον στολισμό δέντρου πάνω στο βουνό, που δεν κόπηκε και δεν κατέληξε σε κάποιο σαλόνι!
Ευχαριστούμε το Ζαχαροπλαστειο "Γαρδενια" που συνέβαλε σημαντικά στην αναπλήρωση των καμένων θερμίδων μετά την απαιτητική ανάβαση, καθώς και τους μαθητές της Α΄ τάξης του Γυμνασίου Θερμής για τα οικολογικά στολίδια που ετοίμασαν για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της Ορεινής Ποδηλασίας Λέσβου.
Στην επιστροφή μας περίμενε λίγο ακόμα ανάβαση και 2 απ' τα ιστορικότερα μονοπάτια του βουνού. Μ' αυτό τον τρόπο, ολοκληρώσαμε για 12η φορά την επετειακή βόλτα που κάνουμε κάθε χρόνο προς τιμήν του βουνού της Αμαλής στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Βουνού.
Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

ΜΤΒ Ποδηλατόδρομος

Μυτιλήνη 19/12/2050

ΜΤΒ Ποδηλατόδρομος

Είναι τόση η αγάπη στη Λέσβο για την ορεινή ποδηλασία που ακόμα και τους ποδηλατόδρομους, τους κάνουν σαν να είσαι σε μονοπάτι!
Σας αρέσει η Ορεινή Ποδηλασία; Δεν αποχωρίζεστε το ΜΤΒ σας ούτε μέσα στην πόλη; Τα βλέπετε όλα χώμα; Ονειρεύεσαι μονοπάτια ακόμα και στο δρόμο για το γραφείο δίπλα στ’ αυτοκίνητα; Δε σας αρέσει ο "ίσιος δρόμος";
Η Δημοτική αρχή της Μυτιλήνης βρήκε κι εκεί τη φιλοποδηλατική λύση και σας εκθέτει σε παγκόσμια πρώτη επίσημη παρουσίαση τον πρώτο αστικό "ΜΤΒ ποδηλατόδρομο" σε χωμάτινη έκδοση. Πέτρες, κουκουνάρες, φύλλα, λάσπες, νερά, χώματα κι ότι άλλο μέχρι χθες συναντούσατε στις βόλτες σας στο βουνό, από σήμερα και στον ποδηλατόδρομο της γειτονιάς σας, στον ποδηλατόδρομο που πάτε στη δουλειά. Μπορεί όλοι οι άλλοι δίπλα σας να κινούνται κανονικά στο δρόμο, η δημοτική αρχή του τόπου μας όμως, φρόντισε να μην αποχωρίζεστε το βουνό και το μονοπάτι, ακόμα και στις καθημερινές σας μετακινήσεις...

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish