Εκδηλώσεις

Items filtered by date: Τρίτη, 14 Ιούνιος 2022

Lesvos Brevet 300km «Giro di Lesvo» Ανασκόπηση

Λέσβος 11-12/6/2022
Ένας πραγματικός ποδηλατικός άθλος ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 12/6/2022 στο νησί της Λέσβου.
Στις 07:00-08:00 το πρωί του Σαββάτου 11/6/2022 και με καιρό μια να βρέχει μια να σταματάει, δόθηκε η εκκίνηση σε 9 υπερτολμητούς κι εξαιρετικά ικανούς Έλληνες Randonneurs. Ήρθαν από Χίο, Σάμο, Αθήνα, Στύψη και Μυτιλήνη για να καταφέρουν εντός 20 ωρών να καλύψουν τα 308 χιλιόμετρα της προκαθορισμένης διαδρομής που περιείχε Μυτιλήνη, Στύψη, Σίγρι, Αρίσβη, Ακράσι, Πέραμα, τερματισμό πάλι Μυτιλήνη και να πάρουν το επετειακό μετάλλιο των 100 χρόνων των Brevets.
Το πρωί του Σαββάτου εκκίνησαν οι: (με σειρά εγγραφής) Λουλαδέλλης Παναγιώτης, Μανωλιάς Γεώργιος, Κόρακας Κωνσταντίνος, Δημήτρης Πάτσιος, Μαρία Κούκη, Αλέξανδρος Πρινιάς, Πάνος Βασιλείου και Steffen Streich.
Σ' ένα ιδιαίτερα απαιτητικό τερέν με βροχές, δυνατό ήλιο, κρύο, μεγάλες εναλλαγές θερμοκρασίας που εντείνονταν όταν προσέγγιζαν ορεινούς όγκους κι ένα ιδιαίτερα γλυστερό οδόστρωμα από τις αλλεπάλληλες καλοκαιρινές μπόρες, κατάφεραν να τερματίσουν το δυσκολότερο Brevet που έχει γίνει στο νησί, 5 μόλις τολμηροί αναβάτες: Οι Steffen Streich και Γιώργος Μανωλιάς στις 21:03 το βράδυ του Σαββάτου, ενώ ακολούθησαν ο Πάνος Βασιλείου στις 01:16 τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, με τον τερματισμό να ολοκληρώνουν οι Πάνος Βασιλείου (01:16), Κώστας Κόρακας (01:55) και Δημήτρης Πάτσιος (02:45).
Δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την διαδικασία οι 3 αναβάτες από τους 9. Με δεδομένο τον αγώνα που είναι να πάει σε 2 εβδομάδες στις Άλπεις, στην Βόρεια Ιταλία, ο Αλέξανδρος Πρινιάς αποφάσισε να εγκαταλείψει αμέσως μετά το κοντρόλ της Αρίσβης στα 177 χιλιόμετρα. Παρόλα αυτά ποδηλάτησε έως τη Μυτιλήνη και μετά από 220 χιλιόμετρα έφτασε στον τερματισμό (παρακάμπτωντας βέβαια τα κοντρόλ Ακράσι και Πέραμα). Ο Παναγιώτης Λουλαδέλλης που μετά από μια εξαιρετικά δυνατή εμφάνιση και κρατώντας έναν εντυπωσιακό ρυθμό, μετά από 240 δύσκολα χιλιόμετρα, είχε άτυχη στιγμή σε λακκούβα πριν φτάσει στο Πέραμα κι έσκισε 2 λάστιχα. Εκεί μετά από προσπάθεια επισκευής, αναγκάστηκε να δηλώσει εγκατάλειψη. Τέλος η Μαρία Κούκη μετά από 225 κοπιαστικά χιλιόμετρα σε αντίξοες συνθήκες και πάνω από 18 ώρες στη σέλα, έκρινε πως θα ήταν καλύτερο να μη συνεχίσει όταν έφτασε στο Πλωμάρι, κι εγκατέλειψε.
Μια τεράστια διοργάνωση του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου μαζί με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Λέσβου, που μας κράτησε σε ενδιαφέρον πριν καν ξεκινήσει στις 07:00 το πρωί του Σαββάτου, έως τους τελευταίους τερματισμούς πριν τις 03:00 τα ξημερώματα της Κυριακής. Ευχαριστούμε το Μουσικό Καφενείο για τη φιλοξενία.
Τέλος για τους λάτρεις των Brevet ΕΔΩ μπορείτε να βρείτε την περιγραφή του Lesvos Brevet 300km από τον Πάνο Βασιλείου, έναν από τους παλιότερους στον χώρο τον Brevet στην Ελλάδα.

Φωτογραφικό Άλμπουμ

Διαβάστε αναλυτικά στο άρθρο μας για το Lesvos Brevet 300km «Giro di Lesvo» επετειακό! 

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish