Εκδηλώσεις

Items filtered by date: Τρίτη, 09 Αύγουστος 2022

Ο Steffen Streich στο BRING THEM BACK

Λονδίνο - Αθήνα με ποδήλατο

Ο Steffen Streich, ο άνθρωπος από τη Στύψη, που έχει κάνει ποδηλατικά γνωστή τη Λέσβο σε όλες τις άκρες του πλανήτη, ο άνθρωπος που επέλεξε το νησί μας για να ζήσει κι έχει διασχίσει ολόκληρες ηπείρους με το ποδήλατό του (Ευρώπη, Αφρική, Αμερική, Αυστραλία...) είναι έτοιμος να πραγματοποιήσει τον νέο του τεράστιο άθλο. Λονδίνο - Αθήνα με ποδήλατο και μάλιστα με ένα μεγάλο μήνυμα, που έρχεται να υπενθυμίσει σε όλους τους Έλληνες την ανάγκη να επιστρέψουν επιτέλους τα μάρμαρα του Παρθενώνα στον τόπο τους. Για το σκοπό αυτό, θα διατεθούν μπλούζες με το σήμα της Δράσης BRING THEM BACK με αντίτιμο το ποσό 20 ευρώ έτσι ώστε να καλυφθούν μέρος των εξόδων της διαδρομής. Το τοπικό ενδιαφέρον λοιπόν επικεντρώνεται στην πρόσφατη συμμετοχή στο θεσμό του Στέφεν που μαζί με άλλους αξιόλογους Έλληνες αθλητές ποδηλασίας θα επιχειρήσουν τη διαδρομή των 3.000 χιλιομέτρων με 25.000μ υψομετρικά!
Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου μαζί με την Βασιλική Βουτζαλή διοργανώνει μια ποδηλατική δράση από το Λονδίνο στην Αθήνα, που θα διεξαχθεί το διάστημα 14-28 Αυγούστου 2022. Η διαδρομή θα είναι περί των 3.000 χλμ με εκκίνηση το Βρετανικό Μουσείο και τερματισμό τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης .
Η δράση έχει ιερό σκοπό και διοργανώνεται σαν ένα κίνημα υποστήριξης για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα από το μουσείο του Λονδίνου στην Ακρόπολη.
Επιλέχθηκε το ποδήλατο ως μέσο διεξαγωγής της διαδρομής λόγω της φύσης του ως μέσο άσκησης, διασκέδασης αλλά και μετακίνησης χωρίς να επιβαρύνει το περιβάλλον.
Το εν λόγω εγχείρημα είναι αφιερωμένο σε 3 συμποδηλάτες, που δυστυχώς δεν είναι πια κοντά μας, τον Κώστας Κεσίνης, τον Stelios Goulielmos και τον Θεοφάνη Μπάρλα που είναι πάντα στην σκέψη μας.
Η ποδηλατική δράση τελεί υπό την αιγίδα του ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ - ΙΔΑΦΚ Π.Ε.ΕΠ.ΙΔ. - Δ.ΔΙΚ.Π.Π.Δ.Κ. - ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, Ινστιτούτου Διαχείρισης Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών - διεθνές Δίκτυο Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων που ανήκει στο Υπουργείο Εργασίας και ειδικότερα στο τμήμα Κ.Α.Λ.Ο.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ
1. Vasiliki Voutzali: Transcontinental race 2014 (4000 χλμ) Λονδίνο - Κωνσταντινουπολη , Indian Pacific race Perth-Sydney (5500 χλμ )
2. Steffen Streich: Γερμανός στην καταγωγή, μένει στην Λέσβο και αγωνίζεται σε αγώνες ultra endurance με την ελληνική σημαία, κάποια από τα επιτεύγματα του: TCR (Λονδίνο -Κωνσταντινούπολη 3500 km) , IPWR (Perth -Sydney Αυστραλίας 5780 km) , Transam(6900 km) TransAfrica (1860 km) North Cape -Tarifa (7800 km)
3. Giannis Efthymiou (Γιάννης Ευθυμίου) - 2 συμμετοχές στον Γύρο Κεντρικής Ελλάδας 2017 και 2021 (1400 χλμ ) , 2 συμμετοχές Παρίσι Βρέστη Παρίσι 2015 και 2019 (1200 χλμ )
4. Vasilis Kordas (Bασίλης Κόρδας) - πολλές διακρίσεις σε ποδηλατικούς αγώνες αντοχής, Indian Pacific race Perth-Sydney (5500 χλμ )
5. Σταυρος Σουμας (Σταύρος Σούμας) - πολλές συμμετοχές σε διοργανώσεις εντός Ελλάδας από 200 έως 600 χλμ
Στην διαδρομή στο Ελληνικό έδαφος θα βρίσκεται μαζί ο αθλητής ΑΜΕΑ Χρήστος Κορομηλάς άτομο με αναπηρία όρασης ,Πρόεδρος Ιωνάς ΑμεΑ οακα, μέλος Δ.Σ. του Φάρου των Τυφλών της Ελλάδας, των Σκύλων Οδηγών Τυφλών Ελλάδας και της ΕΑΟΜ ΑμεΑ ως εκπρόσωπος των αθλητών.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
ΟΑΚΑ OLYMPIC ATHLETIC CENTER of Athens "Spiros Louis" Ευχαριστούμε τον Κωνσταντίνος Χατζηπαντελής φίλο ποδηλάτη και την Xenia Georgiadou , τον Κωνσταντίνος Χαλιορής τον Yiannis Fostiropoulos και τον Thanos Georgiou για την άμεση ανταπόκριση και το ενδιαφέρον τους για αυτήν την εκδήλωση

ΧΟΡΗΓΟΙ
1. Αλέξανδρος Ματθαίου Αγγειοχειρουργός 2.H&B 3. Woodcam 4. Soumas Mpataries 5. @coloriposto 6. @kovanis custom sportswear 7. Alfa Cycling Team 8. Toys Stores 9. @anek lines official 11. @superfastferries 10. gountas physio 11. Nikolaidis Driving School - Γιώργος Νικολαΐδης 12. @grill spot 13. @dalavikasbikes 14. Zs Zitrosocks 15. ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟΣ.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish