Ενημέρωση

Items filtered by date: Δευτέρα, 18 Ιανουάριος 2021

Ανασχηματισμός 2021 για το Δ.Σ. του Πο.Συ.Λέσβου

Μυτιλήνη, 18/1/2021
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου συνεδρίασε διαδικτυακά την Κυριακή 17/1/2021 και ώρα 19:00, προκειμένου να πράξει όλα όσα ορίζει το καταστατικό, έτσι ώστε να αναπληρωθεί η κενή θέση του αντιπροέδρου του Δ.Σ. όπως προκύπτει από την αίτηση παραίτησης (αριθμ. Πρωτ. 02/21) του μέλους του 7μελούς Παναγιώτη Γιαννούλη, για προσωπικούς λόγους.
Βάση καταστατικού ο πρώτος σε σειρά που αντικαθιστά ένα από τα μέλη που πιθανόν αποχωρήσει, είναι το πρώτο διαθέσιμο αναπληρωματικό μέλος από τη ψηφοφορία εκλογών ανάδειξης Δ.Σ. του 2019.
Ο Παναγιώτης Γιαννούλης διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Πο.Συ.Λε. από τον τελευταίο ανασχηματισμό του Οκτωβρίου του 2019 έως σήμερα, ενώ αποτελεί μέλος του Δ.Σ. στις θέσεις έφορος 2015-2019 και σύμβουλος 2/2019-10/2019. Ευχαριστούμε τον Παναγιώτη Γιαννούλη για τη συμβολή του όλα αυτά τα χρόνια στο ΔΣ του συλλόγου και στα ποδηλατικά του τόπου μας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα συνεχίσει να συμβάλλει θετικά και ακούραστα στα ποδηλατικά του νησιού, καθώς παραμένει ενεργός στη θέση του επίσημου εκπροσώπου του Συλλόγου μας στην Ελληνική Ομοσπονδία Αστικής Ποδηλασίας.
Μετά από ψηφοφορία του 7μελούς του Διοικητικού Συμβουλίου του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου της 17ης Ιανουαρίου του 2021, ο Παναγιώτης Σαμαράς εκλέχθηκε και συμφώνησε να αναλάβει τη θέση του απερχόμενου αντιπροέδρου. Καλωσορίζουμε τον Παναγιώτη Σαμαρά που ξεκινά από σήμερα χρέη Αντιπροέδρου του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου, έως τη λήξη της θητείας του παρόντος Δ.Σ. στις εκλογές του 2022. Ο Παναγιώτης Σαμαράς είχε διατελέσει Γενικός Γραμματέας από την ίδρυση του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου το 2015 έως και τις εκλογές του 2019 ενώ από τότε και έως τον ανασχηματισμό της 11ης Ιουνίου του 2019 κατείχε τη θέση του αντιπροέδρου. Έκτοτε παρέμεινε αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ, έως σήμερα.
Μετά τον απαιτούμενο ανασχηματισμό από 17/1/2021 κ.ε. το νέο Δ.Σ. έχει ως εξής: Ιγνάτης Λασκαρίδης - Πρόεδρος, Ανεζίνος Τάκης - Γενικός Γραμματέας, Δουκαρέλλης Παναγιώτης - Ταμίας, Αράπης Χαράλαμπος - Ειδικός Γραμματέας, Παναγιώτης Σαμαράς - Αντιπρόεδρος, Τιμολέων Κουτρούπης - Έφορος και Λευτέρης Δαλέκος - Σύμβουλος.

Με όριο τα 30 χλμ/ώρα

Μυτιλήνη 18/1/2050
Με όριο τα 30.
Αυτό χρειαζόταν για να γεμίσει η πόλη ανθρώπους που απορρίπτουν όλα τα άλλα μέσα επιλέγοντας για την καθημερινή τους μετακίνηση μόνο το ποδήλατο.
Ο μεγαλύτερος φόβος του ανθρώπου που θα διαλέξει το ποδήλατο για να κινηθεί στον αστικό ιστό και ο μεγαλύτερος αποτρεπτικός παράγοντας για την μη επιλογή του ποδηλάτου σαν μέσο, ήταν τόσα χρόνια η ασφάλεια.
Με τη μείωση του ορίου ταχύτητας για όλα τα οχήματα, σε όλη την πόλη στα 30 χλμ/ω, φαίνεται ότι αυτός ο παράγοντας παρακάμφθηκε. Η μείωση του ορίου ταχύτητας στα 30 χλμ/ώρα είναι μια πρακτική που εφαρμόζεται όλο και περισσότερο στις ευρωπαϊκές πόλεις διότι συνδέεται με τη μείωση της ρύπανσης και την κλιματική αλλαγή, με τη μείωση των ατυχημάτων, του θορύβου και του κόστους. Με την προώθηση του δρόμου ως τόπου συνάντησης, επικοινωνίας και κοινωνικοποίησης, η πόλη μετατρέπεται σε ένα φιλικό κέντρο για τον άνθρωπο όπου αναπτύσσονται οι προσωπικές σχέσεις.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish