Παρουσιάσεις

Items filtered by date: Κυριακή, 02 Αύγουστος 2020

STIPSI MTB 2020 - Αγώνας ορεινής ποδηλασίας στη Στύψη

Το τοπικό πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας 2020 ξεκίνησε.
Πρώτος σταθμός του ήταν το χωριό της Στύψης.
Ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός για τους λάτρεις της ορεινής ποδηλασίας διοργανώθηκε στη Λέσβο το Σάββατο 1η Αυγούστου 2020.
Ο αγώνας ορεινής ποδηλασίας STIPSI MTB, πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Στύψης, στις πλαγιές του μεγάλου ηφαιστείου του Λεπέτυμνου. Η εκκίνηση του αγώνα δόθηκε στις 18:30 στην πλατεία της Στύψης.
Οι αθλητές κατά τη διάρκεια των αγώνων αγωνίστηκαν σε σηματοδοτημένη διαδρομή στις πλαγιές του ηφαιστείου του Λεπέτυμνου και μέσα στον παραδοσιακό οικισμό της Στύψης, το καταπράσινο αλσύλλιο, τα στενά γραφικά δρομάκια με τα πετρόχτιστα σπιτάκια και τις ανθοστόλιστες αυλές. Οι έντονες κλίσεις είτε σε ανάβαση είτε στην κατάβαση αποτέλεσαν τις τεχνικές δυσκολίες του αγώνα και άφησαν μόνο θετικές εντυπώσεις στους συμμετέχοντες αθλητές λάτρεις του ΜΤΒ.
Mέσα από τον αγώνα STIPSI MTB, οι αθλητές αλλά και όλοι οι θεατές γνώρισαν παράλληλα τη Λεσβιακή φύση, τον πολιτισμό, τα πανέμορφα τοπία του νησιού, αλλά και την γεωλογική μας κληρονομιά μέσα από τους εντυπωσιακούς Ηφαιστειακούς γεώτοπους της περιοχής του Λεπέτυμνου.
Ο αγώνας ήταν συνδιοργάνωση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Στύψης και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου με την υποστήριξη του Δήμου Δυτικής Λέσβου, του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου, της Ομάδας Διάσωσης Παράρτημα Λέσβου και πολλών άλλων εθελοντών.
Η τεχνική υποστήριξη των αγώνων γίνεται από το Lesvos Ride.

Δειτε ΕΔΩ τα αποτελέσματα

Περισσότερες φωτογραφίες

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish