Βίντεο

Items filtered by date: Τρίτη, 26 Οκτώβριος 2021

Biketify 2021 - Πιστοποιημένες επιχειρήσεις φιλικές προς το ποδήλατο

Ο Πο. Συ. Λέσβου καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους που έχουν σχέση με τον τουρισμό, να συμμετάσχουν στο Biketify 2021.
Προσφάτως λάβαμε μια επιστολή από την Ελληνική Ένωση Αστικής Ποδηλασίας, στο τελευταίο Δ.Σ. της οποίας συμμετείχαμε και εμείς, μια και είμαστε ιδρυτικά μέλη, για το θεσμό Biketify. (αναλυτικά μπορείτε να μελετήστε παρακάτω στη συνημμένη επιστολή και τα 2 συνημμένα έντυπα που λάβαμε και σας προωθούμε)
Θα θέλαμε να σας επιστήσουμε την προσοχή σας στον ποδηλατικό τουρισμό και στη σημασία του τα επόμενα χρόνια στην Ευρώπη. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο 3% του συνολικού τουρισμού πανευρωπαϊκά (με την Ελλάδα ακόμα να είναι στο μηδέν) και τείνει να φτάσει έως και το 5% τα επόμενα χρόνια. Η Λέσβος έχει ένα από τα ωραιότερα πακέτα για ποδηλασία, αμέτρητα μικρά και μεγάλα βουνά, αναρίθμητα μονοπάτια στους ατέλειωτους ελαιώνες, πανέμορφα τοπία, καταπράσινα δάση πεύκης, ανεπτυγμένο δίκτυο μονοπατιών (πεζοπορικών και ποδηλατικών), ενδιαφέρον οδικό δίκτυο και πάνω απ' όλα, 320 μέρες ηλιοφάνεια, μικρό και ήπιο χειμώνα, και γενικά μέρες χωρίς ακραίες θερμοκρασίες! Στοιχεία που δεν τα εκτιμάμε αλλά εξιτάρουν το νέο κύμα τουριστών. Η Λέσβος έχει έναν πολύ δυνατό και δραστήριο ποδηλατικό σύλλογο, πληθώρα ποδηλατικών εξειδικευμένων ποδηλατικών επιχειρήσεων από πωλήσεις, επισκευές, πλήρη γκάμα ανταλλακτικών έως και διοργάνωση ποδηλατικών αγώνων, περιηγήσεων, εκδρομών... Τομείς που μετα βεβαιότητας μπορούν να υποστηρίξουν το συγκεκριμένο είδος τουρισμού.
Το Biketify δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του έργου ΤΟΠΟς (Τουρισμός με ΠΟδήλατο - Τ1ΕΔΚ-04981- Δράση ΕΔΚ). Δρα υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι κάτι που σίγουρα η ίδια η Ευρωπαϊκή ένωση θα προωθήσει στους πολίτες της με πολλούς τρόπους. Όλες οι πιστοποιημένες φιλικές προς το ποδήλατο επιχειρήσεις θα καταγραφούν σε ένα χάρτη. Κάθε τουρίστας (που ενδιαφέρεται γι αυτό το είδος τουρισμού) θα μελετήσει αυτόν τον χάρτη για να δει ποιο μέρος στην Ευρώπη του παρέχει υπηρεσίες φιλικές προς το ποδήλατο. Ας είναι κι η Λέσβος εκεί... με πολλά είδη επιχειρήσεων!
Καιρός είναι να πάψουμε να σκεφτόμαστε (όπως οι πρόγονοί μας) πάνω στον τουρισμό και να στραφούμε (και) σ' αυτά που αρέσουν στις νεότερες ηλικίες τουριστών. Αυτούς που θα στηρίξουν τον Ευρωπαϊκό τουρισμό την επόμενη και τη μεθεπόμενη τουλάχιστον δεκαετία. Τα ποδηλατικά καταστήματα, κάθε είδους επιχείρηση που έχει άμεση ή έμμεση επαφή με τον τουρίστα, πρακτορεία, ξενοδοχεία, όλες οι τουριστικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, θα πρέπει να στραφούν άμεσα στα νέα μέσα προσέλκυσης τουριστών και τις νέες τάσεις. Αυτές που θα επικρατήσουν από εδώ και πέρα. Καλό θα είναι λοιπόν να υπάρξει μεγάλη συμμετοχή Λεσβιακών επιχειρήσεων στην παρακάτω λίστα. Όταν οι νέοι ενδιαφερόμενοι διαβάζουν τις λίστες ανα την Ευρώπη που πληρούν τις προδιαγραφές που θα τους κάνουν να επιλέξουν τον επόμενο τουριστικό τους προορισμό, καλό θα είναι να είναι εκεί το δικό μας νησί πρώτο. Να είμαστε από τους πρώτους εγγεγραμμένους με πολλές φιλικές στο ποδήλατο επιχειρήσεις. Πιστευουμε οτι αν κινηθούμε σωστά σ' αυτόν τον τομέα, θα καταφέρουμε να πιάσουμε ένα μεγάλο τμήμα αυτής της ανερχόμενης μορφής τουρισμού, φτάνει να ενταχθουν αρκετές επιχειρήσεις σ' αυτό το δίκτυο νωρίς. Αν αυτό γίνει έγκαιρα, πριν προλάβουν να ανταποκριθούν άλλες χώρες, θα πάρουμε σίγουρα ένα μεγάλο μερίδιο της πίτας και η πληττόμενη από πολλά τουριστική σεζόν της Λέσβου θα δει και να επιμηκύνεται και να ενδυναμώνεται από άλλα, έξω από τα συνηθισμένα (σε μας) είδη τουρισμού.
Από σας, θα θέλαμε να μελετήστε τα παρακάτω έντυπα και να επιλέξτε να καταγράψτε την επιχείρησή σας στο Biketify. Είναι μια κίνηση που μόνο πίσω δεν θα πάει τον τουρισμό στην Ελλάδα! Είναι μια νέα ιδέα που εδώ και τώρα πρέπει να πιστέψουμε πρώτοι στην Ευρώπη. Για το καλό του νησιού της Λέσβου.

Biketify - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βiketify Corporate Presentation 2021 part1

Βiketify Corporate Presentation 2021 part2

 

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish