Φωτογραφίες

Items filtered by date: Κυριακή, 26 Μάιος 2024

Lesvos Brevet 200km "Ελιά & πεύκο" 2024 - Ανασκόπηση

Μυτιλήνη 25/5/2024
Για 11η φορά διοργανώθηκε με απόλυτη επιτυχία Brevet στη Λέσβο (σε διοργάνωση Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου), 200ων χιλιομέτρων.
Τα Brevet είναι διοργανώσεις ποδηλατικού τουρισμού, που αποτελούν τη χρυσή ευκαιρία για αθλητές ποδηλασίας μεγάλων αποστάσεων να γνωρίσουν ένα νέο μέρος, ένα νησί ολόκληρο σε μία μέρα!
Οι διοργανωτές σύλλογοι καλούνται να συνδυάσουν τα ωραιότερα μέρη τουριστικού ενδιαφέροντος του κάθε νησιού, με μια ήπιας δυσκολίας διαδρομή, μια φορά το χρόνο, συνήθως λίγο πριν το καλοκαίρι.
Η μεγάλη ευκαιρία για τον Ποδηλατικό Σύλλογο του νησιού, αλλά και το νησί ολόκληρο, να προβάλει τις ομορφιές της Λέσβου στους ποδηλατικούς τουρίστες, επετεύχθη με τον καλύτερο τρόπο. Αθλητές εκτός (αλλά και εντός) Λέσβου, πλαισίωσαν τους 20 μόνο τολμηρούς που δήλωσαν συμμετοχή στο 200άρι της Λέσβου.
Η διοργάνωση ακολουθεί τα Γαλλικά πρότυπα ανάπτυξης του ποδηλατικού τουρισμού με υλοποίηση της διοργάνωσης στα πλαίσια της Brevet Randonneurs Mondiaux και Audax Club Parisien υπό την επίβλεψη του Brevet Randonneurs Greece και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, του Δήμου Μυτιλήνης και του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου UNESCO Global Geopark.
Από τους 18 που πήραν εκκίνηση το πρωί του Σαββάτου, τερμάτισαν εντός χρόνου οι 16 ενώ 2 ήταν αυτοί που εγκατέλειψαν την προσπάθεια.
Η διαδρομή καλύφθηκε από 8 ώρες και 24 λεπτά έως και 12 ώρες και 54 λεπτά. Οι εντυπώσεις των συμμετεχόντων ήταν οι καλύτερες κι ευχόμαστε σε όλους καλή ξεκούραση, καλή αποκατάσταση και καλή επιστροφή στον τόπο τους.
Το Δ.Σ. του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου θέλει να ευχαριστήσει όλους τους συμμετέχοντας και ιδιαίτερα όλους αυτούς που συνδύασαν τις διακοπές τους με την συμμετοχή τους στο Brevet μας. Επίσης τις επιχειρήσεις και συλλόγους που βοήθησαν στα σημεία ελέγχου και συγκεκριμένα, το Μουσικό καφενείο (εκκίνηση-τερματισμό), το Κέντρο Επίπλου Χαλκοδαίμων στην Καλλονή (1ο Control), το Parasol Beach Bar στην Σκάλα Ερεσού (2ο Control) και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Στύψης στη Στύψη (3ο Control). Φυσικά για μια ακόμη φορά όλη η διοργάνωση έγινε χάρη στην στήριξη των χορηγών μας, Δημήτρης Ευστρ. Κατζουρίδης, Χρωματοπωλείο ΜΑΝΙΑΤΕΛΛΗΣ, Elysion Hotel, Anagno Cycles, Ticket2Ride, Ζαχαροπλαστείο Γαρδένια, BIKE Service, Kassimatis Cycling, Peugeot Μυρσινιάς ΑΒΕΕ.

Αλφαβητικός πίνακας με χρόνους τερματισμού

Περισσότερες φωτό ΕΔΩ

Ο Σπύρος – Μύρων Παυλής νέος Γραμματέας στο διοικητικό συμβούλιο της Ε.Ο.Α.Π.

Μετά την τελευταία εκλογοαπολογιστική συνέλευση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αστικής Ποδηλασίας (ΕΟΑΠ), της οποίας ο Πο. Συ. Λέσβου είναι ιδρυτικό μέλος, ο Έφορος Αστικής Ποδηλασίας του συλλόγου μας, Σπύρος - Μύρων Παυλής, εκλέχθηκε και ανέλαβε την θέση του Γραμματέα.
Ο Σπύρος – Μύρων Παυλής είναι από τα πρώτα μέλη του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου που έχει ασχοληθεί χρόνια με την αστική Ποδηλασία στη Λέσβο και αποτελούσε αδιαλείπτως τον εκπρόσωπο του Συλλόγου μας σε θέματα αστικής ποδηλασίας.
Η ΕΟΑΠ είναι ο μοναδικός φορέας στη χώρα μας με σκοπό την προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου στο πλαίσιο μιας βιώσιμης πολιτικής για τις αστικές και περιαστικές μετακινήσεις στην Ελλάδα.
Ευχόμαστε συγχαρητήρια και καλή δύναμη στο νέο Σπύρο μας και σε όλο το ΔΣ της ΕΟΑΠ.

Διαβάστε παρακάτω τι είπε σε σχετική του ανάρτηση ο Σπύρος - Μύρων Παυλής:

"Στόχος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αστικής Ποδηλασίας είναι να ενισχύσει την αστική βιώσιμη κινητικότητα, να εξασφαλίσει την ασφαλή μετακίνηση για το ποδήλατο, όπως και για τους πεζούς και τα Α.Μ.Ε.Α..
Αποτελουμαστε από πέντε συλλόγους στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κατερίνη, Κέρκυρα και Μυτιλήνη!
Είμαστε πάντα ανοιχτοί να δεχτούμε νέα μέλη και να εξαπλωσουμε τις διεκδικήσεις μας σε όλη την Ελλάδα.
Παίρνω την σκυτάλη ως μέλος του Δ.Σ. από τον εξαιρετικό Giannoulis Panagiotis, που μαζί με τα υπόλοιπα μέλη ξεκινήσαμε την ίδρυση της ομοσπονδίας και είμαστε μέλη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας
https://ecf.com/
Ευχαριστώ τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου για την εμπιστοσύνη και υπόσχομαι να πράξω το καλύτερο δυνατό."

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish