Προσφορές

Items filtered by date: Τρίτη, 19 Ιανουάριος 2021

Ελληνική Ομοσπονδία Αστικής Ποδηλασίας

Ολοκληρώθηκε η ίδρυση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αστικής Ποδηλασίας. Η ένωση Συλλόγων Ποδηλασίας απ' όλη την Ελλάδα.
Μετά από πολλά χρόνια εργασίας, προετοιμασίας και ζυμώσεων σύλλογοι από 4 πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Κατερίνη, Θεσσαλονίκη) μεταξύ αυτών και η Μυτιλήνη, κατάφεραν να ενωθούν ιδρύοντας μια Πανελλαδική Ποδηλατική Συμμαχία. Στόχος της Ομοσπονδίας είναι να εντάξει στη δύναμή της, όσους περισσότερους συλλόγους γίνεται απ' όλες τις Ελληνικές πόλεις.
Η συγκεκριμένη συμμαχία είναι πολύ σημαντική καθώς για πρώτη φορά στην Ελλάδα ενώνονται σύλλογοι, δημιουργώντας μια συνοχή κι ένα κοινό σκοπό. Η ενωμένη δύναμη της Ομοσπονδίας σαφώς ξεπερνά κατά πολύ τη δύναμη και του πιο ισχυρού συλλόγου, εκπροσωπεί πλέον το ποδήλατο σε Εθνικό επίπεδο, ενώ η δύναμη και το κύρος της πολλαπλασιάζεται, με την ενσωμάτωση κι άλλων συλλόγων στο στρατόπεδό της. Η ισχύς της Ομοσπονδίας δεν θα είναι χρήσιμη μόνο εντός των τειχών αλλά κι εκτός Ελλάδας όπου θα αποτελεί την Εθνική μας εκπροσώπηση στην European Cyclists' Federation.
Η Ομοσπονδία και η ECF έχουν ένα κοινό σκοπό. Να προωθήσουν πανευρωπαϊκά την αναγνώριση των πλεονεκτημάτων της ποδηλασίας και το ποδήλατο στο σύνολο της κοινωνίας ως βιώσιμο και υγιές μέσο μεταφοράς κι αναψυχής.
Στόχος της είναι να δημιουργεί και να ενθαρρύνει σε κάθε πόλη συνθήκες φιλικές προς το ποδήλατο που θα βελτιώσουν στον αστικό ιστό την ασφάλεια, την υγεία και την οικονομία, ενώ δεν θα παραβλέπουν και τον τομέα του περιβάλλοντος.
Μέσα από ένα τεράστιο δίκτυο συλλόγων απ' όλες τις άκρες της χώρας θα δημιουργηθεί μια τεράστια τράπεζα πληροφοριών, προβλημάτων και λύσεων που θα βοηθήσει την κάθε πόλη ξεχωριστά να πετύχει τους στόχους της. Ενώ ταυτόχρονα η ένωση θα επιτυγχάνει σε Πανελλαδικό επίπεδο κοινούς ποδηλατικούς στόχους. Η ένωση όλων των συλλόγων μαζί θα κάνει το ίδιο κι εκτός Ελλάδας μεταφέροντας και ανταλλάσσοντας γνώσεις, εμπειρία, τεχνογνωσία σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.
Όπως είναι εύκολα κατανοητό η ισχύς της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αστικής Ποδηλασίας που θα αιτείται το ποδηλατικό μέλλον του τόπου από την εκάστοτε κυβέρνηση θα είναι αδιαμφισβήτητα ισχυρότερη από αυτή ενός τοπικού συλλόγου κι ευχόμαστε σύντομα με την ένταξη των συλλόγων όλων των Ελληνικών πόλεων να γίνει ακόμα μεγαλύτερη.
Είναι πολύ σημαντικό και το θεωρούμε τιμή μας, που ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου είναι ένας από τους ιδρυτές ενός τόσο μεγάλου οργάνου στη χώρα μας όπως η Ελληνική Ομοσπονδία Αστικής Ποδηλασίας, κάτι που μας γεμίζει ελπίδα για μια πιο ανθρώπινη Μυτιλήνη, για πιο ανθρώπινες πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish