Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου

Τάκης Ανεζίνος

Τάκης Ανεζίνος

5η Εθελοντική Αναδάσωση στην Αμαλή

Κυριακή 16/2/2020
Στις 11:00 το πρωί το αδιαχώρητο επικράτησε στο ξέφωτο μπροστά στην Παναγία της Αμαλής. Πάνω από 10 σύλλογοι, φορείς και υπηρεσίες οργάνωσαν την μεγάλη αυτή εκδήλωση κι ήταν τόσοι πολλοί οι εθελοντές αυτή τη φορά, που ήταν δύσκολο ακόμα και να βρεις θέση στάθμευσης στο χώρο συνάντησης! Αρχικά στο εκκλησάκι συγκεντρώθηκαν 185 άτομα περίπου και αφού ακούσαμε τις συμβουλές του κου Δασάρχη Κράλλη Φώτη για το πως θα χειριστούμε τα δενδρύλλια, πως θα επιλέξουμε το σωστό σημείο και πως θα κάνουμε την φύτευσή τους με τον ιδανικότερο τρόπο έτσι ώστε να ελπίζουμε για τα καλύτερα αποτελέσματα, ξεκινήσαμε για την πλαγιά που θα αναδασώναμε. 1.000 δενδρύλλια νεαρών πεύκων και λίγα κυπαρίσσια φυτεύτηκαν σε λιγότερο από 2 ώρες στην πλαγιά της Αμαλής πάνω από τη Χαραμίδα. Ένα σημείο του βουνού με υπέροχη θέα στο δαντελωτό στόμιο του κόλπου της Γέρας. Ο καιρός ήταν ιδανικός, από τη μια είχε βρέξει την προηγούμενη μέρα και το έδαφος ήταν μαλακό στο σκάψιμο αλλά και έτοιμο να δεχτεί τα νέα δέντρα, από την άλλη ένας ασυννέφιαστος ουρανός ανέβασε ευχάριστα τη θερμοκρασία της ημέρας κάνοντας την όμορφη και δημιουργική βόλτα μας στο βουνό, ακόμα πιο ευχάριστη. Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου ήταν παρόν με 25 μέλη του να συνδράμουν στη δενδροφύτευση. Μικροί και μεγάλοι αφού φύτεψαν τα δεντράκια τους επέστρεψαν πάλι στο σημείο εκκίνησης κουρασμένοι μεν αλλά με το τεράστιο χαμόγελο αφού έδωσαν πάλι μια πνοή ζωής στην καμένη εδώ και 5 χρόνια πλαγιά του βουνού.

www.kourteritrail.gr

Μυτιλήνη 17/2/2050

Το πρώτο site για πιστοποιημένο ποδηλατικό μονοπάτι στην Ελλάδα είναι γεγονός.

Ένα από τα παλαιότερα ποδηλατικά μονοπάτια του νησιού απέκτησε τη δική του ιστοσελίδα. Τα πάντα για αυτό το μονοπάτι είναι εδώ. Πληροφορίες για τον χρήστη που ξεπερνούν κάθε προσδοκία. Από χιλιομετρικές αποστάσεις, υψομετρικά και χρόνο έως τρόπο προσέγγισης, ξενοδοχεία, καφέ, μπαρ, συνιστώμενα καταστήματα, ποδηλατικά μαγαζιά, εστιατόρια, χάρτες, φωτογραφίες, βίντεο, σχόλια χρηστών, κρητικές, πληροφορίες για τη γύρω περιοχή, αξιοθέατα, προγραμματισμένες βόλτες, εκδηλώσεις, αγώνες, πληροφορίες για το φυσικό περιβάλλον, τα γύρω χωριά, τα κοντινά μονοπάτια, συμβουλές προετοιμασίας ποδηλάτου, πλήρη στοιχεία επικοινωνίας με τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου που υποστηρίζει το site του Λεσβιακού μονοπατιού.

Γενική Συνέλευση Πο. Συ. Λέσβου 2020

Στις 9/2/2020 και ώρα 18:00 στο στην αίθουσα του Open Space, Τυρταίου 4 Μυτιλήνη, πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου.
Κληθέντες να ψηφίσουν θετικά τον προϋπολογισμό και ισολογισμό βρέθηκαν παρόντες το 60% των ταμειακά εντάξει έως και την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης, κάτι που επιτρέπει την εκκίνηση της μια και υπερβαίνει το 51% και θεωρείται απαρτία.
Προεδρεύει ο Πρόεδρος Λασκαρίδης Ιγνάτης και τηρεί τα πρακτικά ο Γενικός Γραμματέας Ανεζίνος Τάκης.
Ο Ταμίας συνέταξε και παρέδωσε στον πρόεδρο κατάσταση των παρόντων ταμειακά εντάξει μελών και ο πρόεδρος έδωσε εντολή έναρξης των εργασιών. Η Γενική Συνέλευση ξεκίνησε με τον απολογισμό του 2019 που ανακοινώθηκε από τον ταμία του Πο. Συ. Λέσβου, Δουκαρέλλη Παναγιώτη και ολοκληρώθηκε με την εισήγηση του προϋπολογισμού του 2020 από τον Πρόεδρο Λασκαρίδη Ιγνάτη.
Θέματα εκτός ημερησίας διάταξης που συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν:
1. Εγκρίθηκε ομόφωνα η συμμετοχή του Συλλόγου μας, στην Ελληνική Αστική Ποδηλατική Ομοσπονδία.
2. Εγκρίθηκε η κατασκευή και διάθεση σε αθλητές και μέλη της Επίσημης Αθλητικής Εμφάνισης του Συλλόγου του 2020.
3. Έγινε πρόσκληση για οργάνωση και συμμετοχή των μελών σε περισσότερες εκδηλώσεις.
Το Δ.Σ. της Γ.Σ. θέλει για ακόμη μια χρονιά να ευχαριστήσει όλα τα μέλη του, που συμμετείχαν στη Γενική Συνέλευση του 2020 κι έδειξαν μ αυτό τον τρόπο τη συμπαράστασή τους στο σύλλογο, αλλά και το ενδιαφέρον τους στην εξέλιξη των ποδηλατικών στο νησί, καθώς συμβάλουν μ αυτόν τον τρόπο τα μέγιστα και με την παρουσία τους γεμίζουν δύναμη το Δ.Σ. για το έργο του 2020. Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε το χώρο και τον Αστερία - Starfish Foundation, που μας πρόσφερε την αίθουσα του Open Space για την ομαλή διεξαγωγή της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του 2020 του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου.

Μειωμένα δημοτικά τέλη σε επιχειρηματίες

Μυτιλήνη 10/2/2050

Μειωμένα τέλη υπόσχεται ο Δήμος Μυτιλήνης σε όσους επιχειρηματίες εγκαταστήσουν στην πρόσοψη της επιχείρησής τους μια θέση στάθμευσης ποδηλάτων. Συγκεκριμένα, μειώνονται τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού ενώ σε ανάρτηση της δημοτικής αρχής αναφέρεται πως η μείωση των τελών θα φτάσει έως και το 20%.

Επιχειρηματίες σπεύσατε να εγκρίνετε τη δική σας θέση στάθμευσης, κάνοντας αίτηση στο Δήμο. Μετά από πρόταση του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου έχει υπογραφεί συμφωνία οι θέσεις στάθμευσης που θα εγκριθούν, να χρηματοδοτηθούν από επιδοτούμενο πρόγραμμα που προωθεί την χρήση ποδηλάτου από τους πολίτες όλης της Ευρώπης. Πλήρως θα καλυφθούν τα έξοδα προμήθειας κι εγκατάστασης των 100 πρώτων επιχειρηματιών της Μυτιλήνης που θα κάνουν αίτηση και θα τοποθετήσουν μια τέτοια θέση στάθμευσης ποδηλάτων μπροστά στην επιχείρησή τους.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish