Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου

Τάκης Ανεζίνος

Τάκης Ανεζίνος

3ος Ποδηλατικός Μαραθώνιος Γέρας 2020 - Ανασκόπηση

Μεσαγρός Γέρας
Σάββατο 4/7/2020 Ώρα 17:00
Μετά από τόσους μήνες αναμονής, επιτέλους και πάλι αγώνας. Ένας υπέροχος αγώνας. Παρόλη την αυξημένη θερμοκρασία οι αγωνιζόμενοι απόλαυσαν έναν προσεγμένο και καλά προετοιμασμένο αγώνα από το Lesvos Ride. Πολλοί ήταν οι εθελοντές και πολλά τα νερά που μοιράζονταν σε συγκεκριμένα σημεία καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα αλλά και στον τερματισμό.! Η Εκκίνηση δόθηκε στις 17:00 γι' αυτούς που επέλεξαν τη "μεγάλη" διαδρομή και 17:05 για τη "μικρή". Όλα έγιναν βάση υγειονομικού πρωτοκόλλου με τους αγωνιζόμενους να εκκινούν στο γκριντ από συγκεκριμένες θέσεις σε απόσταση μέτρων η μια από την άλλη!. Η ζέστη (παρόλη την επιλογή της απογευματινής ώρας) ήταν μεγάλη, κάτι που έκανε ακόμα πιο δύσκολο το έργο των αθλητών. Ευτυχώς όμως οι διοργανωτές πρόβλεψαν έναν υπέροχο μπουφέ μετά το τέλος του κοπιαστικού αγώνα που σε αποζημίωνε με το παραπάνω! Από άποψη διοργάνωσης όλο το χωριό ήταν ένα τεράστιο χαμόγελο. Αμέτρητοι εθελοντές παντού μέσα στη διαδρομή αλλά και στην εκκίνηση - τερματισμό με πολλούς συλλόγους να συνδράμουν στο μεγάλο αυτό έργο. Παντού στη διαδρομή δασοπυροσβέστες, ομάδα διάσωσης άλλα και εθελοντές από διάφορους συλλόγους. Αμέσως μετά τους τερματισμούς, ακολούθησαν οι απονομές (αναλυτικά τα αποτελέσματα κάτω) και μετά... σουβλάκια. Ταυτόχρονα με τον μεγάλο αγώνα έγιναν αγώνες και παιχνίδι για μικρά παιδιά στο προαύλιο του σχολείου του χωριού. 10 τυχεροί μικροί αναβάτες κέρδισαν στην εκδήλωση (μετά το βάθρο των μεγάλων νικητών) 10 κράνη με κλήρωση προσφορά του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου από το πρόγραμμα του Αστερία, με όνομα «Local Initiative Support» (Υποστήριξη Τοπικών Πρωτοβουλιών), επιχορήγηση του Open Society Institute σε συνεργασία με το OSIFE του Open Society Foundations.
Ο αγώνας ήταν συνδιοργάνωση του πολιτιστικού Συλλόγου Μεσαγρού ¨ΕΙΡΗΝΗ¨, Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, Σύνδεσμος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού Ν. Λέσβου, Επιμελητηρίου Λέσβου, Μουσείο φυσικής ιστορίας Λέσβου, με την υποστήριξη του Πολιτιστικού συλλόγου Παλαιόκηπου ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ και του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου. Τεχνικός σύμβουλος του αγώνα ήταν το Lesvos Ride.

Δείτε ΕΔΩ τα αποτελέσματα

Σε Πάρκινγκ Αυτοκινήτων μετατρέπεται και η Παιδική Χαρά Επάνω Σκάλας

Την Τετάρτη 1η Ιουλίου 2020 στις 19:00 το απόγευμα συγκεντρώθηκαν στο πάρκο της Επάνω Σκάλας γνωστό με το όνομα "Παιδική Χαρά" περίοικοι, κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής αλλά και πολίτες της Μυτιλήνης που είναι αντίθετοι στην ιδέα του Δήμου που θέλει να μετατρέψει Παιδική Χαρά σε χώρο στάθμευσης!

Έχουμε γράψει και σε προηγούμενο άρθρο μας για τις κινήσεις του Δήμου όσον αφορά την μετατροπή της πόλης σ' ένα τεράστιο Πάρκινγκ. Μοντέρνοι συγκοινωνιολόγοι συμφωνούν στην ιδέα πως περισσότερα πάρκινγκ, περισσότεροι και μεγαλύτεροι δρόμοι, περισσότερος ελεύθερος χώρος της πόλης παραδομένος στο αυτοκίνητο το μόνο που θα φέρει είναι ακόμα περισσότερα αυτοκίνητα. Η άποψη είναι αναχρονιστική. Η μοντέρνα ιδέα που έχουν υιοθετήσει όλες οι πόλεις που έλυσαν το κυκλοφοριακό τους πρόβλημα είναι δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας αυτοκινήτων και λιγότερα πάρκινγκ. Δηλαδή; Συνθήκες που θα κάνουν τον πολίτη να μη χρησιμοποιήσει το αυτοκίνητό του.
Ο Δήμος Μυτιλήνης επιμένει στην αναχρονιστική ιδέα να κάνει παντού πάρκινγκ. Μια από αυτές τις θέσεις αφορά την Παιδική χαρά πάνω από τον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας αγοράς της Μυτιλήνης δίπλα στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης. Με σχετική εκδήλωση είχαμε ενημερωθεί γι αυτό στις 4/3/2020 όταν έγινε προσπάθεια από το Δήμο να ενταχθεί μέσα στη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου με τίτλο: «Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη Μυτιλήνης», που αφορά την πόλη της Μυτιλήνης. Άμεση κίνησή μας ήταν η επιστολή στο Δήμο με την αντίθετη θέση μας καθώς και μια πρόταση για να μη γίνει πάρκινγκ ο χώρος της παιδικής χαράς αλλά Ποδηλατικό Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής!
Την Τετάρτη ο Πο.Συ.Λε. παραβρέθηκε στη συνάντηση που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Επάνω Σκάλα» όπου πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε, άκουσε τις ομιλίες του προέδρου του συλλόγου κου Μάκη Βενέτα αλλά και της κας Άννας Καραντινού και υπέγραψε το σχετικό ψήφισμα. Έως την άρση της απόφασης του Δημάρχου να γίνει χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων το πάρκο ο Σύλλογος "Επάνω Σκάλα" αποφάσισε να τοποθετήσει περιμετρικά του πάρκου μαύρες σημαίες.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:
Ενημέρωση φορέων για την «Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη Μυτιλήνης»

Επιστολή προς Δήμο στα πλαίσια της διαβούλευσης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης της πόλης της Μυτιλήνης

Πρόταση Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου

Αυθαίρετη μετατροπή του πλακόστρωτου στα Τσαμάκια σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αντοχής Δρόμου Μάστερς 2020

15ος ο Αστέριος Νιδήμος του "Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου" στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Αντοχής Δρόμου 2020 κατηγορία Μάστερ Α.

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 5/7/2020 ο αγώνας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου (ITT/RR) ΜΑΣΤΕΡΣ 2020. Ο αγώνας αντοχής ξεκίνησε Κυριακή πρωί 09:30 απ΄ το το Δημαρχείο Ιστιαίας - Αιδηψού και είχε συνολική απόσταση 106,8 χιλιόμετρα. Αγωνίστηκαν οι καλύτεροι Μάστερς της Ελλάδας για να δοθεί ο τίτλος του πρωταθλητή Ελλάδας. Ο Αστέριος Νιδήμος ανάμεσα στους καλύτερους Έλληνες και μάλιστα στην 15η θέση της κατάταξης επιτυγχάνοντας μια πολύ καλή εμφάνιση κι ανεβάζοντας ταυτόχρονα και τον Πο.Συ.Λε. σ' έναν από τους πρώτους 10 συλλόγους στον τερματισμό.
Πρώτος στην κατηγορία Α και Πρωταθλητής Ελλάδας στέφθηκε στα Λουτρά Αιδηψού, στο άλσος Βράχου στις 14:30 ο Λακιωτάκης Σ. του Π.Ο.Χ. ΤΑΛΩΣ, 2ος ο Παπαποστόλου Α. της Α.Ε.Κ. και τρίτος ο Αραμπατζής Δ. του Π.Α.Σ. ΠΗΝΙΟΣ. Πρώτος στην κατηγορία Β (και πρώτος γενικής) ο Δημητρακόπουλος Δ. του ΠΟΚ και πρώτος στην κατηγορία Γ ο Καταπόδης Λ. από τον Πήγασο Κυψέλης. Να σημειώσουμε και την πολύ καλή θέση του Τσουκαλοχωρίτη Α. στη Μάστερ Α από τη γειτονικό νησί της Χίου και τους Ποδηλάτες Χίου.
Διοργανωτές ήταν η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, ο Δήμος Ιστιαίας - Αιδηψού και η Ποδηλατική ένωση Παλαιμάχων ΠΕΠΑ, με τη υποστήριξή του "Gatsoulis".
Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου συγχαίρει τον αθλητή του και του εύχεται καλή αποκατάσταση.

5η Ποδηλατοδρομία Μανταμάδου

Μανταμάδος 5/7/2020 Ο Φυσιολατρικός - Ανθρωπιστικός σύλλογος Μανταμάδου "Ηλιαχτίδα" πιστός στο ραντεβού του με μικρούς και μεγάλους φίλους του ποδηλάτου διοργάνωσε για ακόμη μια χρονιά με απόλυτη επιτυχία συγκεντρώνοντας πολλά μικρά παιδιά την καθιερωμένη πλέον Μανταμαδιώτικη καλοκαιρινή ποδηλατάδα στην περιοχή του Ασπροπόταμου.

Η 5η Ποδηλατοδρομία, Παραλίας Μανταμάδου ξεκίνησε την Κυριακή 5 Ιουλίου 2020 στις 10.00 το πρωί και 10άδες μικροί φίλοι του ποδηλάτου δεν έχασαν την ευκαιρία να χαρούν το ποδήλατό τους μαζί με φίλους και άλλους που έχουν την ίδια κοινή αγάπη, το ποδήλατο. Σε όλους τους συμμετέχοντες μοιράστηκαν δώρα σετ φώτα ποδηλάτου για ασφαλείς απογευματινές - βραδινές βόλτες τώρα που ο καιρός το επιβάλει. Ο Φυσιολατρικός - Ανθρωπιστικός σύλλογος Μανταμάδου "Ηλιαχτίδα" σε συνεργασία με το Yalo-Yalo, το In Market, το Mandamidi, το Καμίνι, Michailaris και Photo Nic και με την υποστήριξη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Τμήμα Λέσβου, πραγματοποίησαν μια άψογη εκδήλωση με γνώμονα τη φύση, τον οικολογικό χαρακτήρα, το χαμόγελο στο συνάνθρωπο, την αγάπη στον τόπο μας, τις παραλίες και τις ομορφιές του νησιού μας μα πάνω απ' όλα την λατρεία για το ποδήλατο! Όπως κάθε χρόνο οι μικροί μας φίλοι αποχώρησαν αποκαμωμένοι από την ποδηλατάδα αλλά με τεράστια χαμόγελα.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish