Συμβουλές

Items filtered by date: Δευτέρα, 20 Ιούνιος 2022

Kravara Enduro 2022 - Ανασκόπηση

19/6/2022 Κράβαρα
Μεγάλες επιτυχίες από τους 3 Λέσβιους αθλητές που ακολούθησαν τον 2ο γύρο του Enduro Greek Series που ξεκίνησε στις 8/5/2022 στην Αγιάσο της Λέσβου. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στα Κράβαρα Αιτωλοακαρνανίας και η αποστολή από τη Λέσβο περιλάμβανε, τη γυναίκα της ομάδας, Αναστασία Χατζέλη, τον Αλέξανδρο Κέλμαλη στην κατηγορία Men και τον Χρήστο Μανωλέα στην under 21.
Tο 2o Kravara Enduro MTB είναι ενσωματωμένο στο Enduro Greek Series αποτελεί το 2ο σταθμό του πρωταθλήματος στην Ελλάδα κι ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 19/6/2022.
Τα μονοπάτια της Άνω Χώρας και της Ελατούς στο Ελατόδασος των Κραβάρων σκόρπισαν χαμόγελα και ενθουσιασμό σε συμμετέχοντες και σε θεατές.
Τα χωριά Άνω – Κάτω Χώρα και η Ελατού πρόσφεραν στους αγωνιζόμενους μια ζεστή μοναδική φιλοξενία και απίστευτα αγωνιστικά μονοπάτια.
Το Λεσβιακό ενδιαφέρον για τον αγώνα επικεντρώνεται στην κατάκτηση πολύτιμων θέσεων από τους αθλητές μας.
Η Αναστασία Χατζέλη τα "έβαλε" με τις καλύτερες Ελληνίδες (και την πρωταθλήτρια Βουλγαρίας) που συμμετείχαν στον αγώνα και κατέκτησε (με ποινή 3 λεπτών) την 5η θέση στην κατάταξη μετά τις Βάσω λαζοπούλου (1η θέση), Κατσαρού Μαρία (2η θέση) και Zaharieva Veneta (3η Θέση).
Ο Αλέξανδρος Κέλμαλης κατετάγει 9ος στην κατηγορία Men 31-38 και ο Χρήστος Μανωλέας 15ος στην Under-21 κατηγορία.
Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου συγχαίρει τους αθλητές του νησιού μας και τους εύχεται καλή αποκατάσταση, καλή επιστροφή στη Λέσβο και καλή συνέχεια στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Enduro MTB.

Κόκκινοι δρόμοι

Μυτιλήνη 20/6/2050
Κόκκινοι δρόμοι
Η πρωτεύουσα της Λέσβου είναι μια πόλη που δεν μοιάζει με καμία άλλη, ξεχωρίζει θετικά απ’ όλες τις άλλες νησιωτικές πόλεις της Μεσογείου. Οι δρόμοι της είναι κόκκινοι και τις περισσότερες φορές είναι γεμάτοι ποδήλατα.
Η Μυτιλήνη είναι μια αρχαία πόλη που χτίστηκε πριν τα αυτοκίνητα καταλάβουν τις πόλεις. Θα έλεγε λοιπόν κανείς, ότι πόλη είναι σχεδιασμένη για ποδήλατα, όχι εκ των υστέρων, αλλά από την αρχή για να δοθεί προτεραιότητα στην ευκολία μετακίνησης με τα πόδια ή άλλες μορφές ήπιας μετακίνησης όπως το ποδήλατο.
Στη Μυτιλήνη δεν υπάρχουν ποδηλατόδρομοι και κολωνάκια για να απαγορεύουν τα αυτοκίνητα. Η κυκλοφορία έχει διαμορφωθεί από την πρώτη στιγμή με τέτοιο τρόπο ώστε να δίνει προτεραιότητα στην ευκολία μετακίνησης με ποδήλατο.
Εντός της πόλης, η πρόσβαση μεταξύ των γειτονιών με αυτοκίνητο είναι περιορισμένη, καθιστώντας τα ποδήλατα τον πιο γρήγορο, καθαρό και πιο ευχάριστο τρόπο μετακίνησης.
Το αποτέλεσμα είναι μια πόλη που είναι ασφαλής, ήσυχη, φιλική και όμορφη.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish