Συμβουλές

Τάκης Ανεζίνος

Τάκης Ανεζίνος

Σεμινάριο Ορεινής Ποδηλασίας

Ο Μάριος Παπασημακόπουλος (Marios Big-Papa) όπως γράψαμε και σε προηγούμενο άρθρο, θα βρίσκεται στη Λέσβο από τις 22 έως τις 24 Νοεμβρίου καλεσμένος του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου, για να παραδώσει μαθήματα ασφαλούς οδήγησης ορεινής ποδηλασίας.
Το πρόγραμμα του σεμιναρίου θα έχει ως εξής:
-Παρασκευή 22 Νοεμβρίου ώρα 21:00 στο Ξενοδοχείο Elysion για τη θεωρητική παρουσίαση του «physics of biking».
-Σάββατο 23/11 στις 09:00-13:00 1ο γκρουπ (προχωρημένων). Στις 13:00-17:00 2ο γκρουπ (αρχαρίων).
-Κυριακή 24/11 στις 9:00-13:00 1ο γκρουπ (αρχαρίων). Στις 13:00-17:00 2ο γκρουπ (προχωρημένων).
-Απόγευμα Κυριακής στις 18:00-19:00 πρακτικό μάθημα γυμναστικής.
Τρόπος εγγραφής (και πληροφορίες):
Τηλεφωνικά στον Αντιπρόεδρο του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου Γιαννούλη Παναγιώτη στο 6973690941.
Οι εγγραφές λήγουν 19/11/2019 και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.
Οι ανήλικοι θα πρέπει να προσκομίσουν υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα τους.
Το κόστος του σεμιναρίου είναι 30,00 €
Τα ταμειακά τακτοποιημένα για το 2019 μέλη του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου θα έχουν έκπτωση 50%.

Οι εντυπώσεις ενός τουρίστα από τη Μυτιλήνη του 2050

Μυτιλήνη 11/11/2050

Μετά από 7 μέρες διακοπές στη Μυτιλήνη διαπίστωσα το λόγο για τον οποίο τόσο πολύς κόσμος χρησιμοποιεί το ποδήλατο για τις καθημερινές του μετακινήσεις.
Η Μυτιλήνη δεν θεωρείται τυχαία η Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα του ποδηλάτου.
Οι λόγοι είναι απλά οι παρακάτω:
‪1) Ποδηλατόδρομος σε κάθε δρόμο.
‪2) Δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας αυτοκινήτων.
3) Κυκλοφοριακές συνθήκες που ευνοούν την κίνηση με ποδήλατο.
4) Οδικό δίκτυο που αποθαρρύνει τη χρήση αυτοκινήτου.
‪5) Προτεραιότητα Ποδηλάτη σε κάθε διασταύρωση.
‪6) Ασφαλείς και πολλές θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων.
7) Ευγενική αντιμετώπιση του ποδηλάτη απ’ όλους τους χρήστες του δρόμου.
8) Κάθε σπίτι έχει το δικό του parking αυτοκινήτων, δεν υπάρχουν αυτοκίνητα στο δρόμο!
9) Εκτεταμένο δίκτυο κοινόχρηστων ποδηλάτων και σταθμοί σε κάθε γωνιά της πόλης.
10) Οι δρόμοι για πολλά χρόνια ήταν γεμάτοι από αυτοκίνητα που ρύπαιναν, θορυβούσαν, προξενούσαν ατυχήματα κι έκαναν κακό στην υγεία των οδηγών τους αλλά και των υπολοίπων. Αυτή η εικόνα έχει αντικατασταθεί από νέους ανθρώπους, γυναίκες, άντρες, αλλά και ηλικιωμένους, ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, μητέρες με καροτσάκια που περπατάνε ψωνίζουν και χαίρονται καθημερινά τη ζωή τους στην πόλη της Μυτιλήνης. Κι όσοι φώναζαν ότι ο αποκλεισμός των αυτοκινήτων από το κέντρο θα τους κάνει να χάσουν την πελατεία τους διαπιστώνουν ευχάριστα ότι έκαναν λάθος. Οι κάτοικοι που χρόνια δεν επισκέπτονταν το αφιλόξενο κέντρο αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους, αλλά και όλοι οι άλλοι κάτοικοι περισσότεροι υγιείς και οικονομικά περισσότερο ανεξάρτητοι πλέον, αποτελούν το νέο αγοραστικό κοινό που έχει το χρόνο, τη διάθεση και τη δύναμη να αγοράσει.

‪Δεν θα έπρεπε να είναι παντού έτσι;

Ο Μάριος Big-Papa στη Μυτιλήνη

Με την ευκαιρία των μαθημάτων enduro ορεινής ποδηλασίας που θα διεξαχθούν στη Λέσβο από τον Μάριο Παπασημακόπουλο στις 22, 23 και 24 Νοεμβρίου 2019 ας βρούμε την ευκαιρία να σας συστήσουμε έναν από τους σημαντικότερους οδηγούς enduro MTB στην Ελλάδα αλλά κι έναν από τους αρχαιότερους εκπαιδευτές ορεινής ποδηλασίας. Ο Μάριος είναι γνωστός και ως "Mario Big-Papa" από τη συμμετοχή του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Downhill, όταν οι Ευρωπαίοι δεν μπορούσαν να προφέρουν το "Παπασημακόπουλος" και το έκοψαν σε... "Big-Papa". O Μάριος είχε έρθει ξανά στη Λέσβο το Νοέμβριο του 2013 με το Momentum Academy και είχαν κάνει μαθήματα σε αρκετούς Λέσβιους αναβάτες ορεινής ποδηλασίας. Τώρα μετά 7 χρόνια μετά έχουμε ξανά την τιμή να ακούσουμε, να δούμε και να μάθουμε τα πολλά και χρήσιμα που θα μας πει. Στις 22-24/11/2019 θα γίνουν θεωρητικά μαθήματα σε κλειστό χώρο, 4ωρο μάθημα στο βουνό και τέλος ειδικά μαθήματα εκγύμνασης σε προπονητικό χώρο. Τα 4ωρα μαθήματα στο βουνό θα γίνουν Σάββατο και Κυριακή Πρωί και απόγευμα. Το κόστος θα είναι 30,00€ για όλο το πακέτο μαθημάτων (Θεωρητικό, βουνό, γυμναστήριο). Ειδική έκπτωση 50% θα έχουν τα οικονομικά ενεργά μέλη του Συλλόγου. Πληροφορίες για τον τρόπο εγγραφής θα δημοσιευτούν τις επόμενες μέρες με ενημερωτικό άρθρο.

Ποιος είναι όμως ο:
ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Downhill, Freeride and Park Instructor
co Founder of "Momentum Mtb Academy"
"Life is like riding a bike, to keep you balance you must keep moving." - Albert Einstein

Δέκα χρόνια πίσω, το καλοκαίρι του 2009, στα πλαίσια της προώθησης της νέας συνεργασίας του Cedric Gracia με μια Ισπανική εταιρία περιφερειακών διοργανώθηκαν μια σειρά training camp ανά την Ευρώπη, με ένα εξ αυτών....στη Ξάνθη. Μετά τις πρώτες συμμετοχές του Μάριου σε αγώνες στην ελληνική σκηνή και μόλις του είχε παραχωρήσει το κατάστημα "ποδήλατα Τσιρίκος" ένα Kona Stab Supreme...δεν υπήρχε επιλογή. Έλυσε το ποδήλατο, το έβαλε στο πίσω κάθισμα του παλιού sedan της μητέρας του και μαζί με τον Alessio Toninelli, οδήγησαν προς τον βορρά. Το περιεχόμενο του camp, αμφιλεγόμενο, θα μείνει μεταξύ των λιγοστών ατόμων που παρευρέθησαν. Θα πούμε μόνο ότι αφενός ήταν "έντονο" και αφετέρου ότι δεν ήταν όσο "ποδηλατικό" όσο θα περίμενε κάποιος. Ήταν όμως αρκετό ώστε 2 χρόνια αργότερα να πάρει την απόφαση να ξεκινήσει μαζί με τον Alessio το δικό τους academy. Σε συνδυασμό με το ακαδημαϊκό υπόβαθρο, την αντίληψη της φυσικής, τις γνώσεις προπονητικής και εμβιομηχανικής, του έδωσαν την απαραίτητη αυτοπεποίθηση ώστε να μπορεί να θεωρεί ότι είχαν πολλά να προσφέρουν στο χώρο. Συνεπώς το καλοκαίρι τον 2012 τον βρήκε στην Αυστρία στο Schladming να εργάζεται για το Planai bike park ως shaper και Instructor. Την ίδια χρονιά πήρε και την πιστοποίηση από την Αυστριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας ενώ έλαβε μέρος και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Downhill στο Leogang. Το καλοκαίρι του 2013 τον ξαναβρήκε στην Αυστρία να εργάζεται και πάλι για το Planai ενώ μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα άρχισε σταδιακά να εγκαταλείπει το μεγάλο ποδήλατο και να μεταστρέφεται στο enduro.
Αγωνιστικά συνέχισε να λαμβάνει μέρος σε αγώνες downhill μέχρι το 2015 ενώ το 2016 συμμετείχε για τελευταία φορά σε enduro αγώνα στο Πήλιο όπου και έκλεισε προσωρινά τη αγωνιστική του σταδιοδρομία με μία νίκη. Πλέον, οδεύοντας στην 4η δεκαετία της ζωής του (30 ετών), με όση εμπειρία και ωριμότητα απέκτησε ανά τα έτη, ετοιμάζεται για την επιστροφή του στις διοργανώσεις. Έξι χρόνια μετά την πρώτη επίσκεψη του στη Λέσβο, η κοινότητα του νησιού θα έχει την τιμή να τον υποδεχτεί και πάλι, (αυτή τη φορά αρτιμελή) για ένα τριήμερο σεμινάριο πάνω στις τεχνικές και την προπονητική του ποδηλάτου.

1ος Αγώνας ορεινής ποδηλασίας στα μονοπάτια των αμπελώνων της Ανεμότιας

Την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019 ο Σύλλογος Αμπελουργών Ανεμότιας Λέσβου “ο Κάμπος” και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου συνδιοργανώνουν αγώνα ορεινής ποδηλασίας με την ονομασία “ANEMOTIAS KAMPOS – MTB”.
Την Κυριακή 17/11/2019 στις 11:00 μπροστά στην είσοδο του Δημοτικού Σχολείου Ανεμότιας, θα δοθεί η εκκίνηση του αγώνα.
Η εκπληκτικής ομορφιάς διαδρομή περιλαμβάνει την πλαγιά του ηφαιστείου της Ανεμότιας, τον κάμπο με τους αμπελώνες, την "Ποταμιά" με πυκνή βλάστηση και μεγάλους πέτρινους όγκους, ενώ συνεχίζει στον πυθμένα του ηφαιστείου, πλημμυρισμένου με τα αρώματα των φθινοπωρινών αμπελώνων, στοιχεία που συνθέτουν μια εικόνα που θα μείνει βαθιά χαραγμένη στη μνήμη όσων παραβρεθούν αγωνιζόμενοι, θεατές ή εθελοντές στον αγώνα.
Στον τερματισμό, στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου και πριν τις απονομές, οι φιλόξενοι κάτοικοι της Ανεμότιας και τα μέλη του Συλλόγου Αμπελουργών θα μας φιλέψουν με τοπικά εδέσματα από σταφύλι και πετιμέζι, για να αναπληρώσουμε την χαμένη ενέργεια ενώ μουσικό παραδοσιακό συγκρότημα θα μας κρατήσει συντροφιά. Σίγουρα κάπου εκεί κοντά, φετινό τσίπουρο και κρασί θα υπάρχει για όσους θέλουν να δοκιμάσουν...!!
Ο αγώνας είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Δυτικής Λέσβου, της Τοπικής Κοινότητας Ανεμότιας και της Ελληνικής Ποδηλατικής Ομοσπονδίας. Επίσης υποστηρίζεται από την Κοιν.Σ.Επ. Ηφαίστειο Ανεμότιας, τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου και την Ελληνική ομάδα Διάσωσης παράρτημα Λέσβου. Τεχνικός σύμβουλος του αγώνα είναι το Lesvos Ride.
Link εγγραφών

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish