Items filtered by date: Δευτέρα, 10 Μάιος 2021

Lesvos Brevet 200km «Ελιά και Πεύκο» 2021

Βάση των τελευταίων οδηγιών που ανακοινώθηκαν για την επανεκκίνηση του αθλήματος της ποδηλασίας στο ΦΕΚ 1872 Τεύχος Β, καθώς και των οδηγιών του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Αυγενάκη, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την διεξαγωγή του Lesvos Brevet 200km «Ελιά και Πεύκο». Το Σάββατο 22 Μαΐου 2021, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, θα δοθεί εκκίνηση όλων των randonneurs από τις 8 έως τις 9 το πρωί με στόχο την κάλυψη των 201χλμ μέσα στο χρονικό όριο των 13,5 ωρών. Η διαδρομή εχει 2500 θετικά υψομετρικά και θα περάσει από Θερμή, Μανταμάδο, Στύψη(1ο σημείο ελέγχου), Καλλονή, Αγ. Δημήτριο(2ο σημείο ελέγχου), Λάρσο, Πλωμάρι(3ο σημείο ελέγχου), Πέραμα, Πηγή, Παναγιούδα και τερματισμό στη Μυτιλήνη.
Η δράση αποτελεί ετήσιο θεσμό και ακολουθεί τα γαλλικά πρότυπα ανάπτυξης του ποδηλατικού τουρισμού με υλοποίηση της διοργάνωσης στα πλαίσια της Brevet Randonneurs Mondiaux και Audax Club Parissien υπό την επίβλεψη του Brevet Randonneurs Greece και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.
Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες για τον τρόπο διεξαγωγής και συμμετοχής των randonneurs.

------ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ------

Take Care of your Trails 2021 -1st week

Την Κυριακή το πρωί 9/5/2021 πραγματοποιήθηκε η πρώτη μας συνάντηση του Μαΐου, για τον καθαρισμό μονοπατιών στα πλαίσια του TCoyT2021 που είχε ανακοινωθεί από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου.
Σε συνεργασία με την IMBA κάθε χρόνο διοργανώνεται μια παγκόσμια εκδήλωση που διαρκεί ένα μήνα και λαμβάνουν μέρος ποδηλατικοί σύλλογοι και ομάδες απ' όλο τον κόσμο.
Η IMBA αναρτά ένα χάρτη με όλα τα μέρη που θα γίνουν εργασίες καθαρισμού και συντήρησης ποδηλατικών μονοπατιών. Το χάρτη αυτό παγκοσμίως μπορούν να μελετήσουν όποιοι ενδιαφέρονται να επισκεφτούν τουριστικά έναν ποδηλατικό προορισμό. Οι τουρίστες αυτοί ενδιαφέρονται να ξέρουν σίγουρα ότι εκεί που θα πάνε διακοπές, θα υπάρχουν σύλλογοι που φροντίζουν τακτικά τα ποδηλατικά μονοπάτια της περιοχής. Δεν χρειάζεται να σημειώσουμε πόσο σημαντικό είναι, οτι την ημέρα της ανακοίνωσης της φετινής διοργάνωσης οι καταγεγραμμένοι προορισμοί στο χάρτη της Ευρώπης ήταν 4 και ο ένας εξ αυτών ήταν η Λέσβος. Σήμερα η Ελλάδα είναι μια από τις 8 χώρες που συμμετέχουν στο θεσμό, 5 Ελληνικοί Σύλλογοι έχουν δηλώσει φέτος συμμετοχή, ενω καθαρισμοί θα γίνουν πανευρωπαϊκά σε 60 διαφορετικά σημεία!
Η χρονική περίοδος που επιλέγεται για την εκδήλωση από την ΙΜΒΑ είναι πάντα ο Μάιος, καθώς ο καιρός είναι ιδανικός για δουλειές στο δάσος, οι δυνατές βροχές του χειμώνα έχουν επιβαρύνει ορισμένα σημεία καθιστώντας τα δύσβατα ακόμα και για πεζοπόρους, ενώ τα μονοπάτια χρειάζονται μια μικρή προετοιμασία για την καλοκαιρινή τους χρήση που εξαιτίας της έλλειψης βροχών παρουσιάζουν συχνά μια σχετική επικινδυνότητα λόγω ξηρασίας.
Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν μετά από έγκριση της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, της Διεύθυνσης Δασών Λέσβου και επικεντρώθηκαν σε 2 μονοπάτια που κατεβαίνουν από την Παναγία της Αμαλής έως τις πηγές Κρατήγου. Μετά το τέλος των εργασιών το αποτέλεσμα μας άφησε απόλυτα ικανοποιημένους. Σε όλα τα σημεία βελτιώθηκε πολύ η προσβασιμότητα με την απομάκρυνση αδρανών υλικών και ανέβηκε κατακόρυφα το επίπεδο ασφαλείας για όποιον με τα πόδια ή το ποδήλατό του επιθυμεί να απολαύσει τις χαρές και τις εικόνες του δάσους με σύνεση και σεβασμό στη φύση. Τις επόμενες 3 Κυριακές θα επαναληφθεί η διαδικασία και σε άλλα τμήματα των μονοπατιών της περιοχής. Θα ακολουθήσουν σχετικές ανακοινώσεις.

Ποδηλατογέφυρα

Μυτιλήνη 10/5/2050
Αρχές Μαΐου εγκαινιάστηκε στη Λέσβο η μεγαλύτερη ποδηλατογέφυρα της Ευρώπης (6.500Χ4,3μ) για αποκλειστική χρήση από πεζούς και ποδήλατα. Η κατασκευή της διήρκησε 3 χρόνια και περνάει πάνω από ένα υδροβιότοπο, μια εθνική οδό, τμήμα του κόλπου της Καλλονής, τα παρατηρητήρια των αλυκών και το Λεσβιακό καταφύγιο άγριας ζωής. Η γέφυρα δεν χρησιμοποιείται μόνο από παιδιά που πηγαίνουν σχολείο με ασφάλεια ή από commuters που πάνε συντομότερα στη δουλειά τους, αλλά και από χρήστες που είτε με ποδήλατο είτε με τα πόδια, απολαμβάνουν μακριά από το αστικό περιβάλλον, την φυσική ομορφιά του τοπίου για αναψυχή ή αθλητισμό, χωρίς να επεμβαίνουν σ’ αυτό. Η γέφυρα φωτίζεται τη νύχτα με φώτα led, με τη βοήθεια της ηλιακής ενέργειας, ειδικά σχεδιασμένα να φωτίζουν αποκλειστικά μόνο το κατάστρωμα της γέφυρας. Αυτό γίνεται για διαταραχθεί όσο το δυνατόν λιγότερο, η άγρια ζωή.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish