Εκδηλώσεις

Elysion Avance
Ιγνάτης Λασκαρίδης

Ιγνάτης Λασκαρίδης

Biketify 2021 - Πιστοποιημένες επιχειρήσεις φιλικές προς το ποδήλατο

Ο Πο. Συ. Λέσβου καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους που έχουν σχέση με τον τουρισμό, να συμμετάσχουν στο Biketify 2021.
Προσφάτως λάβαμε μια επιστολή από την Ελληνική Ένωση Αστικής Ποδηλασίας, στο τελευταίο Δ.Σ. της οποίας συμμετείχαμε και εμείς, μια και είμαστε ιδρυτικά μέλη, για το θεσμό Biketify. (αναλυτικά μπορείτε να μελετήστε παρακάτω στη συνημμένη επιστολή και τα 2 συνημμένα έντυπα που λάβαμε και σας προωθούμε)
Θα θέλαμε να σας επιστήσουμε την προσοχή σας στον ποδηλατικό τουρισμό και στη σημασία του τα επόμενα χρόνια στην Ευρώπη. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο 3% του συνολικού τουρισμού πανευρωπαϊκά (με την Ελλάδα ακόμα να είναι στο μηδέν) και τείνει να φτάσει έως και το 5% τα επόμενα χρόνια. Η Λέσβος έχει ένα από τα ωραιότερα πακέτα για ποδηλασία, αμέτρητα μικρά και μεγάλα βουνά, αναρίθμητα μονοπάτια στους ατέλειωτους ελαιώνες, πανέμορφα τοπία, καταπράσινα δάση πεύκης, ανεπτυγμένο δίκτυο μονοπατιών (πεζοπορικών και ποδηλατικών), ενδιαφέρον οδικό δίκτυο και πάνω απ' όλα, 320 μέρες ηλιοφάνεια, μικρό και ήπιο χειμώνα, και γενικά μέρες χωρίς ακραίες θερμοκρασίες! Στοιχεία που δεν τα εκτιμάμε αλλά εξιτάρουν το νέο κύμα τουριστών. Η Λέσβος έχει έναν πολύ δυνατό και δραστήριο ποδηλατικό σύλλογο, πληθώρα ποδηλατικών εξειδικευμένων ποδηλατικών επιχειρήσεων από πωλήσεις, επισκευές, πλήρη γκάμα ανταλλακτικών έως και διοργάνωση ποδηλατικών αγώνων, περιηγήσεων, εκδρομών... Τομείς που μετα βεβαιότητας μπορούν να υποστηρίξουν το συγκεκριμένο είδος τουρισμού.
Το Biketify δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του έργου ΤΟΠΟς (Τουρισμός με ΠΟδήλατο - Τ1ΕΔΚ-04981- Δράση ΕΔΚ). Δρα υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι κάτι που σίγουρα η ίδια η Ευρωπαϊκή ένωση θα προωθήσει στους πολίτες της με πολλούς τρόπους. Όλες οι πιστοποιημένες φιλικές προς το ποδήλατο επιχειρήσεις θα καταγραφούν σε ένα χάρτη. Κάθε τουρίστας (που ενδιαφέρεται γι αυτό το είδος τουρισμού) θα μελετήσει αυτόν τον χάρτη για να δει ποιο μέρος στην Ευρώπη του παρέχει υπηρεσίες φιλικές προς το ποδήλατο. Ας είναι κι η Λέσβος εκεί... με πολλά είδη επιχειρήσεων!
Καιρός είναι να πάψουμε να σκεφτόμαστε (όπως οι πρόγονοί μας) πάνω στον τουρισμό και να στραφούμε (και) σ' αυτά που αρέσουν στις νεότερες ηλικίες τουριστών. Αυτούς που θα στηρίξουν τον Ευρωπαϊκό τουρισμό την επόμενη και τη μεθεπόμενη τουλάχιστον δεκαετία. Τα ποδηλατικά καταστήματα, κάθε είδους επιχείρηση που έχει άμεση ή έμμεση επαφή με τον τουρίστα, πρακτορεία, ξενοδοχεία, όλες οι τουριστικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, θα πρέπει να στραφούν άμεσα στα νέα μέσα προσέλκυσης τουριστών και τις νέες τάσεις. Αυτές που θα επικρατήσουν από εδώ και πέρα. Καλό θα είναι λοιπόν να υπάρξει μεγάλη συμμετοχή Λεσβιακών επιχειρήσεων στην παρακάτω λίστα. Όταν οι νέοι ενδιαφερόμενοι διαβάζουν τις λίστες ανα την Ευρώπη που πληρούν τις προδιαγραφές που θα τους κάνουν να επιλέξουν τον επόμενο τουριστικό τους προορισμό, καλό θα είναι να είναι εκεί το δικό μας νησί πρώτο. Να είμαστε από τους πρώτους εγγεγραμμένους με πολλές φιλικές στο ποδήλατο επιχειρήσεις. Πιστευουμε οτι αν κινηθούμε σωστά σ' αυτόν τον τομέα, θα καταφέρουμε να πιάσουμε ένα μεγάλο τμήμα αυτής της ανερχόμενης μορφής τουρισμού, φτάνει να ενταχθουν αρκετές επιχειρήσεις σ' αυτό το δίκτυο νωρίς. Αν αυτό γίνει έγκαιρα, πριν προλάβουν να ανταποκριθούν άλλες χώρες, θα πάρουμε σίγουρα ένα μεγάλο μερίδιο της πίτας και η πληττόμενη από πολλά τουριστική σεζόν της Λέσβου θα δει και να επιμηκύνεται και να ενδυναμώνεται από άλλα, έξω από τα συνηθισμένα (σε μας) είδη τουρισμού.
Από σας, θα θέλαμε να μελετήστε τα παρακάτω έντυπα και να επιλέξτε να καταγράψτε την επιχείρησή σας στο Biketify. Είναι μια κίνηση που μόνο πίσω δεν θα πάει τον τουρισμό στην Ελλάδα! Είναι μια νέα ιδέα που εδώ και τώρα πρέπει να πιστέψουμε πρώτοι στην Ευρώπη. Για το καλό του νησιού της Λέσβου.

Biketify - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βiketify Corporate Presentation 2021 part1

Βiketify Corporate Presentation 2021 part2

 

Ο Παναγιώτης Μπιτάδος πρώτος στο X-Terra Greece 2021

8th XTERRA Greece Championship
Βουλιαγμένη 16/10/2021

Τον μικρό Παναγιώτη τον θυμόμαστε από τις εξωπραγματικές του εμφανίσεις σε κάθε αγώνα τριάθλου που έχει λάβει μέρος. Ξεκίνησε από μικρός και τα "έβαζε" με ηλικιακά μεγαλύτερες κατηγορίες και συχνά νικούσε. Ο κόσμος τον αγάπησε από την πρώτη στιγμή. Ο μικρός Παναγιώτης που δεν το έβαζε κάτω και πολεμούσε δυνατά μέχρι την τελευταία στιγμή. Εκπροσώπησε την Ελλάδα στο εξωτερικό και την έκανε περήφανη. Σε κάθε του εμφάνιση πάει και όλο καλύτερα... και χθες 16/10/2021, έφτασε η μεγάλη στιγμή. Ο Παναγιώτης Μπιτάδος τερμάτισε πρώτος γενικής στο 8th XTERRA Greece Championship που διεξήχθει στη Βουλιαγμένη Αττικής. Ο μικρός Παναγιώτης που μόλις έγινε 18 ετών (!) έγινε ο πρώτος Έλληνας που νικά στην elite κατηγορία σε XTERRA.
Ο Παναγιώτης από την αρχή του αγώνα ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί του αγώνα. Μόνος του αντίπαλος ο Jens Roth από τη Γερμανία.
Πρώτο τμήμα του αγώνα, η κολύμβηση με 1,5 χλμ και πρώτο τον Γερμανό με χρόνο 17:34 και τον τριαθλητή από τη Μυτιλήνη ν' ακολουθεί με 17:36... μόλις 2 δευτερόλεπτα πίσω. Οι καρδιές μας πάνε να σπάσουν. Ξέρουμε όλοι ότι το δυνατό σημείο του Παναγιώτη είναι το ποδήλατο... Στη διάρκεια των 30 χιλιομέτρων ορεινής ποδηλασίας, ο Παναγιώτης κι ενώ προηγείται, έχει μια πτώση που πάει να ανατρέψει τον αγώνα. Η αγωνία για τον τερματισμό κορυφώνεται. Παρόλο τον μικροτραυματισμό του, τερματίζει στο ποδήλατο πρώτος με χρόνο 1:19:22 και δεύτερο τον Jens Roth, μόλις αυτός τώρα 2 δευτερόλεπτα πίσω του! Κι έρχεται το τρέξιμο... 10 χιλιόμετρα ορεινού απαιτητικού τρεξίματος. Εκεί ο τριαθλητής από τη Μυτιλήνη, προπονημένος στην απαιτητική Αμαλή, δεν είχε αντίπαλο, δεν άφησε καμία αμφισβήτηση για την κυριαρχία του κι έκοψε πρώτος το νήμα του τερματισμού, αφού έκανε μόνο στο τρέξιμο, μέσα σε 36:46΄΄ διαφορά 2,5 λεπτών από τον Roth. Ο συνολικός χρόνος του Παναγιώτη ήταν 2:15:28.856. Επικράτησε του κορυφαίου Γερμανού τριαθλητή Jens Roth που κατέκτησε τη 2η θέση με συνολικό χρόνο 02:18:09.959 και συνολικά 3 περίπου λεπτά πίσω από τον Παναγιώτη. Την τρίτη θέση του βάθρου κατέλαβε ο Ιταλός Spinazzè Federico με συνολικό χρόνο 2:25:10.383. Εκτός της πρώτης θέσης Γενικής ο Παναγιώτης κατέλαβε την πρώτη θέση και στην κατηγορία του (M 15-19). Πρώτος της κατηγορία του (M 30-34) ήταν επίσης ο Roth Jens ενώ και ο τρίτος γενικής ο Ιταλός Spinazzè Federico ήταν πρώτος της κατηγορίας M 20-24.
Ο Παναγιώτης στη Βουλιαγμένη ανέβασε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου τη Γαλανόλευκη. Ένα παιδί που ήδη έχει κάνει περήφανο όλο το νησί της Λέσβου με τις έως τώρα εμφανίσεις του, αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα. Από χθες μπορεί και επίσημα πλέον να θεωρείται ο Νο1 καλύτερος "ορεινός" τριαθλητής της Ελλάδας.
Ένα παιδί που σε κάθε του εμφάνιση σηκώνει ψηλά τα χρώματα της Ελλάδας και μας κάνει να καμαρώνουμε όλους μας για το "GRE" της φόρμας του. Εμάς εδώ στη Λέσβο μας τιμά και μόνο η ευκαιρία που έχουμε να πάμε μια βόλτα μια πορεία μαζί ή να έχουμε μια συνάντηση μαζί του. Η Λέσβος έχει πάρα πολλά χρόνια να καμαρώσει για αθλητή αυτού του επιπέδου κι ευχόμαστε ο Παναγιώτης στο υπέρλαμπρό του μέλλον που διαγράφεται πλεον ολοκάθαρα, να έχει την κατάλληλη προβολή αυτή του η υπερπροσπάθεια, που τιμά και τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου μια και διετέλεσε αθλητής του τμήματος της ποδηλασίας, και μέσα απ' όλο αυτό, να έχει την κατάλληλη βοήθεια και υποστήριξη από την πολιτεία ή οποιονδήποτε άλλο φορέα πιστέψει στο φαινόμενο "Μπιτάδος" αυτό το παιδί θαύμα, που είναι προδιαγεγραμμένο από τώρα ότι πολύ σύντομα θα φτάσει στην κορυφή του κόσμου!

Αναλυτικά τα αποτελέσματα: https://www.my.esportevents.gr/results.php?id=20210027

Take A Kid Mountain Biking Day 2021 - Ανασκόπηση

Τσαμάκια Μυτιλήνη 2 Οκτωβρίου 2021
Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου όπως κάθε χρόνο διοργάνωσε την ετήσια γιορτή "Ημέρα παιδιού και Ορεινής Ποδηλασίας" που έχει καθιερώσει η "Διεθνής Ένωση Ορεινής Ποδηλασίας" εδώ και 14 χρόνια.
Η εκδήλωση έγινε σ' έναν πανέμορφο πνεύμονα πρασίνου, το άλσος Τσαμάκια που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Τόσο όμορφο, τόσο κοντά, τόσο κατάλληλο για "Ποδηλατικό Πάρκο" αλλά και τόσο ανεκμετάλλευτο κι εγκαταλειμμένο!
Από νωρίς 10δες παιδάκια όλων των ηλικιών και φύλων συνέρρεαν το απόγευμα του Σαββάτου στο αλσύλλιο, για να πάρουν τα πρώτα τους μαθήματα στην ορεινή ποδηλασία.
Ηλικιακά τα παιδιά από 6 έως 12 χωρίστηκαν σε 3 ομάδες. Τα μικρά στο κέντρο της πλατείας διδάχτηκαν από τον εκπαιδευτή ορεινής ποδηλασίας και μέλος του Πο.Συ.Λε. Τίτο Χατζέλη (Lesvos Ride) σταθερή πορεία, φρενάρισμα και ασκήσεις ελιγμών σε ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή με κώνους. Τα λίγο μεγαλύτερα μεταφέρθηκαν με εκπαιδευτή τον Πρόεδρο του Πο.Συ.Λε. Ιγνάτη Λασκαρίδη, δίπλα ανάμεσα στα πεύκα όπου πήραν τα πρώτα τους απλά μαθήματα στο χώμα, σε ειδικά διαμορφωμένη πίστα. Τέλος τα μεγαλύτερα με τις οδηγίες του Παναγιώτη Γιαννούλη (Ticket2Ride), πήραν γερές βάσεις με πιο σοβαρά μαθήματα, από τον διακεκριμένο αθλητή του ΠοΣυΛε. Το πάθος όλων των παιδιών, η χαρά τους, το χαμόγελο στα πρόσωπα, αλλά και η επιμονή τους να τα "καταφέρουν", οι ατέλειωτες δυνάμεις τους για "ακόμα ένα γύρο" η ευχάριστη "δυσκολία" των εκπαιδευτών να τα βγάλουν από την διαδρομή για να μπει το επόμενο παιδί, μας γέμισε δύναμη, κουράγιο και επιθυμία να επαναλάβουμε την εκδήλωση με την πρώτη ευκαιρία.
Μετά το τέλος της εκδήλωσης δόθηκαν ποδηλατικά δώρα σε όλα τα παιδιά που παραβρέθηκαν και εξέλιξαν τις οδηγικές τους ικανότητες από τόσο μικρή ηλικία. Και πραγματικά αυτή τη φορά αφού μαζέψαμε τα πάντα, καθαρίσαμε, μιλήσαμε και φεύγαμε... ακόμα είχαν μείνει παιδιά κι έκαναν τις διαδρομές με τους γονείς να αδυνατούν να τα κάνουν να σταματήσουν!
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις ποδηλατικές επιχειρήσεις που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα του συλλόγου, το Lesvos Ride αλλά και το νεοσύστατο ποδηλατικό κατάστημα Ticket2Ride, για την πολύτιμη παροχή βοήθειας που προσέφεραν στην εκπαίδευση των μικρών φίλων της ορεινής ποδηλασίας.
Κάθε φορά που γίνεται μια ποδηλατική εκδήλωση στην πόλη μας για παιδιά, διαπιστώνουμε πόσο λείπουν οι ποδηλατικές υποδομές από το νησί. Πόσο μικροί και μεγάλοι θέλουν να κάνουν ποδήλατο αλλά δεν μπορούν, δεν έχουν το μέρος, τον τρόπο... Εδώ λοιπόν, έρχεται ο Ποδηλατικός Σύλλογος κάθε πόλης να πραγματοποιήσει αρχικά εκδηλώσεις που θα πιάσουν τον παλμό και θα διαπιστώσουν τις επιθυμίες των συμπολιτών μας για περισσότερο ποδήλατο και θα τις μεταφέρει άμεσα ή έμμεσα στις αρχές του τόπου με σκοπό να στρέψει το βλέμμα της πολιτείας στους συνανθρώπους μας που είτε επιθυμούν απλά να μετακινούνται με ποδήλατο στην πόλη, είτε επιθυμούν να αθλούνται σε ελεγχόμενο κι ασφαλή χώρο και θα ζητήσει από το Δήμο ποδηλατόδρομους, πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής ακόμα και ένα "Ποδηλατικό Πάρκο Αναψυχής", μέσα στο πράσινο, μέσα στην πόλη, μέσα στον αστικό ιστό... Ίσως το επόμενο βήμα να είναι εκεί δίπλα στον "1ο Ποδηλατόδρομο Μυτιλήνης" να γίνει και το "1ο Ποδηλατικό Πάρκο Ορεινής Ποδηλασίας Μυτιλήνης"!!!

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish