Εκδηλώσεις

Elysion Avance
Τάκης Ανεζίνος

Τάκης Ανεζίνος

Ξεκίνησε η αποστολή του ΠοΣυΛε για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro MTB 2021

Πλήρως προετοιμασμένος σωματικά και ποδηλατικά αναχώρησε σήμερα ο αθλητής του Πο.Συ.Λε, Παναγιώτης Γιαννούλης, που θα τρέξει στον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος Enduro  Greek Series MTB. Μαζί του άλλος ένας αγωνιζόμενος στην κατηγορία open, ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Ιγνάτης Λασκαρίδης. Την Λεσβιακή συμμετοχή θα πλαισιώσουν άλλοι 2 αγωνιζόμενοι, από το Μόλυβο ο Νίκος Μωησής και  από την Καλλονή Αλέξανδρος Κέλμαλης που αναχώρησαν χθες.
Ο αγώνας Enduro MTB Poikillers θα διεξαχθεί στην Πετρούπολη, στο Ποικίλο Όρος στην Αττική, το Σαββατοκύριακο 27-28 Νοεμβρίου 2021.
Στον αγώνα θα συμμετέχουν τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου από την Ελλάδα και αναμένεται ο συναγωνισμός να είναι πάρα πολύ σκληρός.
Η διοργάνωσή του γίνεται πρώτη φορά τόσο κοντά στην Αθήνα κι οι συμμετοχές αναμένεται να είναι περισσότερες από ποτέ.
Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου εύχεται στους Λέσβιους αγωνιζόμενους καλή επιτυχία και να περάσουν καλά.

Brevet Λέσβου 2022

Όχι ένα αλλά δύο Brevets θα γίνουν στη Λέσβο το 2022.
Πρόσφατα στην ανακοίνωση του Audax Randoneurs Greece αναρτήθηκε το πρόγραμμα όλων των Brevet που θα πραγματοποιηθούν τη χρονιά που έρχεται. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλα τα Brevet ΕΔΩ.
Στη Λέσβο θα πραγματοποιηθούν φέτος δύο Brevet στις παρακάτω ημερομηνίες:
21-05 200χλμ “Ελιά και Πεύκο” – Μυτιλήνη (Π.Σ. Λέσβου) και 11-06 300χλμ “Μυτιλήνη” – Μυτιλήνη (Π.Σ. Λέσβου)
Το πρώτο είναι το νέο "Ελιά και Πεύκο" στις 21 Μαΐου 2022, με νέα διαδρομή, συνολική απόσταση 218 χιλιόμετρα και κάτι λιγότερα από 3.500 μέτρα υψομετρικά, ενώ το υψηλότερο σημείο της διαδρομής φτάνει στα 463 μέτρα. Η διαδρομή ξεκινά από Μυτιλήνη και μέσω Στύψης φτάνει Σίγρι. Από κει επιστρέφει μέσω Ερεσού, Παράκοιλα, Σκ. Καλλονής. Δείτε τη διαδρομή του brevet 200χλμ ΕΔΩ
Το 2ο brevet που θα γίνει στη Λέσβο το 2022 είναι στις 11 Ιουνίου 2022 και είναι επετειακό! Ξεκινά και τερματίζει στο Σίγρι. Υπερβαίνει τα 300 για 8,5 χιλιόμετρα. Έχει λίγα περισσότερα από 4.650 μέτρα υψομετρικά ενώ το ψηλότερο σημείο από την επιφάνεια της θάλασσας που φτάνει η διαδρομή είναι τα 612 μέτρα. Ξεκινάει από το Σίγρι, δεν αφήνει προορισμό στο νησί που να μη προσεγγίσει και με μια σχεδόν περιμετρική πορεία διαγράφει ολόκληρη τη Λέσβο. Δείτε τη διαδρομή του brevet 300χλμ ΕΔΩ

GERA MTB

Γέρα Λέσβου 21/11/2021
Το Lesvos MTB βρέθηκε καλεσμένος του Lesvos Ride την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021 στο Πέραμα της Γέρας, για να δοκιμάσουμε την διαδρομή του αγώνα Grande Gera MTB xc+enduro...
Η διπλή διαδρομή του αγώνα (το Σάββατο 4/12/2021 xc, την Κυριακή 5/12/2021 enduro) σύμφωνα με τις αποκλειστικές δηλώσεις του διοργανωτή, έχει σκοπό να φέρει πιο κοντά τους αγωνιζόμενους των κατηγοριών xc και enduro, να αγωνιστούν ακριβώς στην ίδια πίστα, την ίδια διαδρομή και να διαπιστώσουν οτι όλοι μαζί μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη, το ίδιο πάθος για την ορεινή ποδηλασία.
Η διαδρομή θα είναι στην περίπτωση του αγώνα xc κυκλική των 2 γύρων συνολικής απόστασης λίγο πάνω από 20 χλμ με ήπιες ανηφόρες, μικρά ανηφορικά μονοπάτια στο 39%, ενδιαφέροντα τεχνικά κατηφορικά μέτριας δυσκολίας (μερικά άλματα με εξόδους διαφυγής) σ' ένα ποσοστό μόλις 19% και ατέλειωτα μονοπάτια σε επίπεδο (έστω και με υποψία μικρής κλίσης στο υπόλοιπο απολαυστικό 42% ! Εκπληκτική δουλειά και τέλειος καθαρισμός μονοπατιών έχει γίνει σ' όλες τις ειδικές διαδρομές. Επειδή πρόσφατα έτυχε να κάνουμε την ίδια διαδρομή, μείναμε έκπληκτοι από το μέγεθος της δουλειάς που έχει γίνει!
Προς το τέλος της διαδρομής σ' ένα από τα άλματα της διαδρομής ο Ισραηλινός επαγγελματίας αθλητής, πρωταθλητής ορεινής ποδηλασίας, προπονητής εθνικής ομάδας Ισραήλ, προπονητής αθλητών δρόμου και βουνού, εκφωνητής τηλεοπτικών εκπομπών αγώνων ποδηλασίας, γνωστός από τις συμμετοχές του στους τοπικούς αγώνες, γοητευμένος από τις ανυπολόγιστα μεγάλες προοπτικές του νησιού λόγω τερέν αλλά και κουλτούρας να πρωταγωνιστήσει στο παγκόσμια ΜΤΒ σκηνή και σχεδόν μόνιμος κάτοικος Λέσβου ο Dror Pecatch είχε την ευγενή καλοσύνη, αφού παρακολούθησε τον τρόπο προσπέλασης του μεγαλύτερου άλματος της διαδρομής απ' όλους σχεδόν τους αναβάτες, να μας κάνει μάθημα με σχόλια πάνω στα λάθη και τις γραμμές, ενώ μας μετέφερε λίγη κι από την απεριόριστη γνώση του πάνω στον τρόπο προσέγγισης ενός τόσο μεγάλου εμποδίου, μαθαίνοντάς μας ταυτόχρονα τεχνικές βελτίωσης αλλά και βοηθώντας μας είτε να πάμε γρηγορότερα στον αγώνα είτε ν' αποφύγουμε ένα λάθος.
Ο Αγώνας Enduro θα κινηθεί στην ίδια ακριβώς διαδρομή την Κυριακή 5/12/2021 με 3 ειδικές. Τις ίδιες που θα κάνουν οι αγωνιζόμενοι και το Σάββατο 4/12/2021 στον αγώνα XC απλά εδώ θα είναι χρονομετρημένες στα πλαίσια των αγώνων enduro MTB.
Η διαδρομή είναι απολαυστική, με πολύ πράσινο, ελιές και με μόλις 180 μέτρα θετικά υψομετρικά (ανά γύρο). Στις 4 και 5 Δεκεμβρίου 2021 με εκκίνηση από το Πέραμα.
Η μέρα του δοκιμαστικού γύρου που είχαμε την τύχη να συμμετέχουμε την περασμένη Κυριακή, μας χάρισε ένα ηλιόλουστο πρωινό μαζί με ανθρώπους που αγαπάνε τα ίδια με μας. Περάσαμε υπέροχα κι ελπίζουμε το ίδιο να περάσουμε και στον αγώνα.
Περισσότερες πληροφορίες για τον αγώνα κι εγγραφές ΕΔΩ

Επαναφορά

Μυτιλήνη 22/11/2050
Επαναφορά

Στη Μυτιλήνη του 2050 που σκέφτεται σοβαρά τον ποδηλατικό τουρισμό, τους φυσιολάτρες και τους αμέτρητους λάτρεις της ορεινής ποδηλασίας, δημιουργούνται οι σωστές προϋποθέσεις για να κάνουν τους πολίτες να κινηθούν με ποδήλατο. Η ανάπτυξη έρχεται μέσα από έργα των τοπικών αρχών, που επαναφέρουν παλιούς χωματόδρομους που τσιμεντοστρώθηκαν στις αρχές του αιώνα, στην αρχική τους κατάσταση!
Έγιναν όλοι τσιμέντο την εποχή που οι Δήμοι αυτό θεώρησαν ανάπτυξη, να παραδώσουν δηλαδή το νησί μας αδιαπραγμάτευτα και χωρίς όρους στην αυτοκίνηση. Μέγα λάθος που αναθεωρήθηκε λίγα χρόνια αργότερα, αλλά δυστυχώς ήταν αργά, μια και τα πάντα είχαν γίνει... τσιμέντο. Σήμερα, οι αρχές του 2050, έρχονται με στόχο να αποκαταστήσουν το λάθος και να επαναφέρουν όλους αυτούς τους χαμένους δρόμους στην αρχική τους φυσική κατάσταση.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish