Περιφερειακά

Items filtered by date: Δευτέρα, 23 Αύγουστος 2021

Βατερά 2021

18/8/2021
Πιστοί στην "παράδοση" (Βόλτα των Βατερών) 18 μέλη του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου και φίλοι της Ορεινής Ποδηλασίας έκαναν και φέτος την καθιερωμένη καλοκαιρινή ΜΤΒ βόλτα από τη διασταύρωση Αμπελικού έως τα Βατερά.
Από κει η εκτός δρόμου πορεία διαγράφηκε μέσα από αγροτικά - δασικά δρομάκια και "ξεχασμένους" χωματόδρομους σε μια συνεχόμενη απολαυστική κατάβαση (500 αρνητικά - 200 θετικά υψομετρικά) δίπλα στην κοίτη του ποταμού. Από κει φτάνουμε στο χωριό Σταυρός, μετά στον Κάτω Σταυρό κι από κει και στην αριστερή κοίτη του ποταμού με ένα ατέλειωτα απολαυστικό μονοπάτι 3,5 χιλιομέτρων που φτάνει έως το εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο στο ανατολικό άκρο της τεράστιας παραλίας των Βατερών.
Φέτος η βόλτα έγινε την Τετάρτη 18/8/2021. Η εκκίνηση δόθηκε όπως κάθε χρόνο στις 16:30 με τερματισμό (περίπου) 1:30 ώρες αργότερα στην παραλία των Βατερών. Η βόλτα φέτος απετέλεσε και περιπολία πυρασφάλειας με εδική ενημέρωση - έγκριση της Πολιτικής Προστασίας Λέσβου. Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου αποτελεί πολύτιμο συνεργάτη της Πολιτικής Προστασίας από το 2019 καθ' ότι διαθέτει μεγάλο αριθμό ατόμων που ασκούνται στο δάσος καθημερινά και αποτελούν τα "μάτια" όλων όσων το αγαπούν και φροντίζουν γι αυτό. Έτσι και φέτος η βόλτα - περιπολία πυρασφάλειας, ολοκληρώθηκε με επιτυχία χωρίς ευτυχώς να εντοπιστεί κάτι επικίνδυνο για έναν από τους πολυτιμότερος πνεύμονες πρασίνου του νησιού μας.
Η συνάντηση περιλαμβάνει πολύ ποδήλατο όπως είναι φυσικό αλλά και μπάνιο στα κρυστάλλινα νερά της μεγαλύτερης παραλίας των Βαλκανίων, καφέ, φαΐ και μπύρες. Η βόλτα των Βατερών ξεπερνά ελάχιστα τα 20 χιλιόμετρα, θεωρείται η πιο απολαυστική βόλτα του χρόνου κι όχι άδικα καθώς είναι καθαρά ευχαρίστηση με το επίπεδο δυσκολίας να πέφτει πολύ κάτω απ' το μέσο όρο, κάτι που επιβάλλεται από την χαλαρή διάθεση που επικρατεί το καλοκαίρι.

Ο σωστός τρόπος

Μυτιλήνη 23/8/2050
Ο σωστός τρόπος.
Από το 2020 που άρχισαν οι κατασκευές ποδηλατόδρομων και μέχρι σήμερα έχουμε δει πολλές ιδέες διαχωρισμού δρόμου και ποδηλατόδρομου. Ελπίζουμε αυτή η καινούρια μελέτη με τον υπερυψωμένο ποδηλατόδρομο και μεταλλικές μπάρες διαχωρισμού που βλέπουμε σήμερα στον κεντρικότερο ποδηλατόδρομο της πόλης να παρέχει επιτέλους την απαραίτητη ασφάλεια από τα μηχανοκίνητα. Θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων δίπλα και παράλληλα με τον ποδηλατόδρομο δημιουργούν ένα έξτρα επίπεδο προστασίας από τα κινούμενα αυτοκίνητα. Πλήθος δέντρων είναι εκεί για να ομορφύνουν το αστικό τοπίο και να δημιουργήσουν την απαραίτητη σκιά στους πολίτες που θα περπατήσουν ή θα επιλέξουν το ποδήλατο για την αστική τους μετακίνηση. Ταυτόχρονα αμέτρητες θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων στο πεζοδρόμιο, βοηθάνε όχι μόνο να κινηθείς άνετα με το ποδήλατό σου παντού, αλλά και να το σταθμεύσεις κοντά και με ασφάλεια.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish