Ποδήλατα Δρόμου

Items filtered by date: Κυριακή, 11 Ιούλιος 2021

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΤΒ XCO 2021 Ανασκόπηση

Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας 2021
Ξάνθη 11 Ιουλίου 2021 Θέση Λιβάδι.
Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας σε συνεργασία με την Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας-Θράκης, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, του Δήμου Ξάνθης, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, και τον Π.Σ. Ξάνθης ‘’ΠΗΓΑΣΟΣ’’, διοργάνωσε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας 2021 στα αγωνίσματα του Cross Country Αντοχής (XCO).
Με επιτυχία για τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας MTB XCO. Στον απαιτητικό τελικό, προδιαγραφών XCO, συμμετείχαν από τη Λέσβο, ο Μπάμπης Μπουντάκης και ο Γιώργος Ντάρας.
Η διαδρομή αντάξια ενός τελικού πρωταθλήματος, ο ανταγωνισμός τεράστιος, μεταξύ των καλύτερων αθλητών ορεινής ποδηλασίας της Ελλάδας, το επίπεδο συναγωνισμού εξαιρετικά υψηλό και ιδιαίτερα δύσκολο ειδικά στα πολλά τμήματα με τα μονοπάτια που οι προσπεράσεις ήταν αδύνατες. Εκεί οι πιο πίσω θέσεις εκκίνησης του Πο. Συ. Λέσβου δεν βοήθησαν πολύ τους αθλητές από τη Μυτιλήνη! Οι ταχύτητες και το θέαμα που προσέφεραν οι αθλητές του υψηλότερου επιπέδου στην Ελλάδα, στους θεατές ήταν απίστευτα! Χαρακτηριστικά ήταν τα αποκλειστικά σχόλια του Μπάμπη Μπουντάκη στο Lesvos MTB, που αναφέρει μεταξύ άλλων: "Τερματίσαμε, τό ευχαριστηθήκαμε είμαστε καλά ... θα μπορούσα να είχα τερματίσει σε πολύ καλύτερη θέση. Αλλά αν στην εκκίνηση ξεκινάς από τόσο πίσω, δεν έχεις και πολλές ελπίδες νά προσπεράσεις εύκολα, ειδικά όταν ή διαδρομή είναι 90% μονοπάτι". Από τους τέσσερις γύρους ό τελευταίος του Μπάμπη Μπουντάκη ήταν και ο γρηγορότερος. Εκεί είχε απαλλαγεί από τους αργότερους, είχε καθαρό πεδίο μπροστά του και μπόρεσε ν' ανεβάσει ρυθμό.
Μετά από έναν εκπληκτικό αγώνα που τον χάρηκαν και οι 2 αθλητές μας, ο Μπάμπης Μουντάκης τερμάτισε 10ος στην κατηγορία του και ο Γιώργος Ντάρας 24ος.
Σε αποκλειστικές του δηλώσεις ο Γιώργος Ντάρας τόνισε: "Ήταν μια πολύ ωραία και πολύ απαιτητική διαδρομή, προδιαγραφών XCO. Όπως ακριβώς πρέπει να είναι ένας τέτοιος αγωνας"
Εδώ να επισημάνουμε οτι ο Μπουντάκης εκτός από 10ος στην κατηγορία του (Master B) κατέκτησε καί 19η θέση της γενικής !!!
Στις Γυναίκες την 1η θέση στο πρωτάθλημα Ελλάδας MTB XCO κατέκτησε επάξια η Φασόη. Η Βαρβάρα Φασόη αθλήτρια του Πόρτο Λεόνε, αδιαμφισβήτητη πρωταθλήτρια Ελλάδος τα τελευταία χρόνια σε όλα σχεδόν τα αθλήματα ποδηλασίας, διακρίθηκε άνετα στη θέση Λιβάδι Ξάνθης και διατήρησε για ακόμη μια χρονιά, στο 30κοστό έτος της ηλικίας της, τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ελλάδας στην ορεινή ποδηλασία, με διαφορά σχεδόν 40 λεπτά από τη 2η! Παράλληλα, κατάφερε και το νταμπλ, καθώς πριν από τρεις εβδομάδες είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια στο αγώνισμα αντοχής στο πανελλήνιο πρωτάθλημα δρόμου στη Λάρισα.
Στους άνδρες: Μεγάλη νίκη για τον Περικλή Ηλία, Πρωταθλητής Ελλάδος 2021 MTB XCO, καθώς ο αναβάτης του Κρόνου Νίκαιας εξασφάλισε μαζί μ' αυτό και την πρόκρισή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο πολυπρωταθλητής Ελλάδας Περικλής Ηλίας νίκησε στον αγώνα μπαράζ με τον Δημήτρη Αντωνιάδη στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας στη Ξάνθη και τελικά θα είναι ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.
Νέοι: Πρωταθλητής Ελλάδος 2021 στο XCO στην κατηγορία νέων αναδείχθηκε ο αθλητης της "Fit&Shape Greece" Νίκος Μαραγκός.
Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου συγχαίρει τους Πρωταθλητές Ελλάδας για το 2021, Βαρβάρα Φασόη, Περικλή Ηλία και Νίκο Μαραγγό, καθώς και τους αθλητές του, Μπάμπη Μπουντάκη και Γιώργο Ντάρα, που εκπροσώπησαν άξια το νησί, την ποδηλασία της Λέσβου και τον Ποδηλατικό Σύλλογο και τους εύχεται καλή ξεκούραση, καλή αποκατάσταση και καλή επιστροφή, νικητές στη Μυτιλήνη.

Αποτελέσματα: https://racesystem.gr/results/panellinio-protathlima-xco-2021-day2/

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish