Μυτιλήνη 2050

Items filtered by date: Παρασκευή, 17 Δεκέμβριος 2021

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ & ΑΘΛΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ 2021

Μετά την εισαγωγή 857 Φύλλων Αγώνων όπως αυτά έχουν κατατεθεί στην Ομοσπονδία και λαμβάνοντας την έγκριση της Τεχνικής Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Ο.ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ, σας ανακοινώνουμε την Τελική Βαθμολογία τόσο των σωματείων όσο και των αθλητών και αθλητριών για το 2021.

ΣΩΜΑΤΕΙΑ (Όλα τα αθλήματα μαζί - Δρόμος, Cyclo-Cross, αγωνίσματα πίστας, ΜΤΒ... όλες οι κατηγορίες)
1) ΡΟΔΗΛΙΟΣ Π.Ο.ΡΟΔΟΥ με 9072 βαθμούς
2) Π.Ο.Χ.ΤΑΛΩΣ με 8108 βαθμούς
3) Π.Σ.ΚΡΟΝΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ με 7739
71)Π.Σ.Λέσβου με 47 βαθμούς

Κατάσταση Συνολικών Αποτελεσμάτων Σωματείων ανά Βαθμολογία - Έτος: 2021 - Αγώνισμα: ΔΡΟΜΟΣ
1) Π.Ο.Χ. ΤΑΛΩΣ Ν.Κ. με 78 αθλητές στο δυναμικό του, έτρεξε σε 360 αγώνες και συνέλεξε 2695 βαθμούς.
2) Π.Σ.ΚΡΟΝΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ με 58 αθλητές, έτρεξε σε 327 αγώνες και συγκέντρωσε 2387 βαθμούς.
3) ΡΟΔΗΛΙΟΣ Π.Ο.ΡΟΔΟΥ, αθλητές 45, αγώνες 281 και 2365 βαθμοί.
72)Π.Σ.ΛΕΣΒΟΥ, αθλητής ένας, αγώνες 3, συνολική βαθμολογία 21 βαθμοί. Η καλύτερη βαθμολογία που έχει πετύχει ποτέ ο Πο.Συ.Λε. στην Πανελλήνια ετήσια κατάταξη Δρόμου!

Κατάσταση Συνολικών Αποτελεσμάτων Σωματείων ανά Βαθμολογία - Έτος: 2021 - Αγώνισμα: ΜΤΒ
1) Π.Σ.ΚΡΟΝΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ, 49 αθλητές, 277 αγώνες, 3595 βαθμοί.
2) ΣΥ.Φ.Α.ΓΕ. 67 αθλητές, 317 αγώνες, 2165 βαθμοί.
3) Π.Ο.Χ. ΤΑΛΩΣ Ν.Κ. 61 αθλητές, 280 αγώνες, 2123 βαθμοί.
57) Π.Σ.ΛΕΣΒΟΥ, με 3 αθλητές, έτρεξε σε 6 αγώνες και συγκέντρωσε συνολικά 26 βαθμούς στην καλύτερη κατάταξη (57ο σωματείο στα 70) που έχει πετύχει από την ίδρυσή του!

Κατάσταση Συνολικών Αποτελεσμάτων Αθλητών ανά Βαθμολογία - Έτος: 2021 - Αγώνισμα: ΔΡΟΜΟΣ - Κατηγορία Αθλ.: ΜΑΣΤΕΡΣ Α
1) ΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του Π.Ο.Χ. ΤΑΛΩΣ Ν.Κ. με συμμετοχή σε 6 αγώνες και συνολική βαθμολογία 126 βαθμούς.
2) ΝΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ του Α.Σ.ΑΛΦΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, έτρεξε σε 15 αγώνες και συνέλεξε 112 βαθμούς.
3) ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Π.Α.Σ.ΠΗΝΕΙΟΣ, αγώνες 6, βαθμοί 91.
24) ΝΙΔΗΜΟΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ του Π.Σ.ΛΕΣΒΟΥέτρεξε σε 3 αγώνες και συνέλεξε 21 πολύτιμους βαθμούς, στέλνοντας τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου στην ψηλότερη κατάταξη στην κατηγορία "Δρόμος" που έχει επιτύχει ποτέ και την 24η θέση στην Ελλάδα ανάμεσα σε 79 άλλους κορυφαίους αθλητές της κατηγορίας του.

Κατάσταση Συνολικών Αποτελεσμάτων Αθλητών ανά Βαθμολογία - Έτος: 2021 - Αγώνισμα: ΜΤΒ - Κατηγορία Αθλ.: ΜΑΣΤΕΡΣ Β
1) ΓΟΥΛΕΡΜΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του Π.Ο.Χ. ΤΑΛΩΣ Ν.Κ. με 9 συμμετοχές και 80 βαθμούς.
2) ΧΡΥΣΑΦΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του Π.Σ.ΚΡΟΝΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ έτρεξε 6 αγώνες και μάζεψε 73 βαθμούς.
3) ΝΙΚΟΛΟΥΖΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του "Η ΠΡΟΟΔΟΣ-Α.Σ.Ν.ΒΟΥΤΖΑ Ρ έτρεξε 3 αγώνες συγκέντρωσε 66 βαθμούς.
33) ΜΠΟΥΝΤΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του Π.Σ.ΛΕΣΒΟΥ συμμετείχε σε 3 αγώνες και συνέλεξε 5 βαθμούς.
42) ΝΤΑΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Π.Σ.ΛΕΣΒΟΥ έτρεξε 2 αγώνες, μάζεψε 3 βαθμούς.

Επιγραμματικά ο Πο.Συ. Λέσβου πέρασε (όπως και όλοι άλλωστε) μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά. Η ιδιαίτερη δυσκολία του Λεσβιακού συλλόγου είναι η νησιωτικότητα. Όλοι οι αγώνες γίνονται στη Στερεά Ελλάδα ή και Αττική. Όταν κατοικούμε στο πιο απομακρυσμένο νησί της Ελλάδας από χρόνο πλοίων (να μην αφήσουμε ασχολίαστο και το δυσθεώρητα αυξημένο κόστος εισιτηρίων), χρειαζόμαστε έως και 15 ώρες ταξίδι με τα πλοία της γραμμής. Με τις παρούσες συνθήκες οι μετακινήσεις το μισό χρόνο ήταν απαγορευμένες, οπότε και η συμμετοχή μας ήταν αδύνατη. Παρατηρούμε οτι σύλλογοι (που κατατάχθηκαν βέβαια άξια στην κορυφή) έχουν καταφέρει (π.χ. στο δρόμο) να τρέξουν (σε συνδυασμό βέβαια και με τον μεγάλο αριθμό εγγεγραμμένων αθλητών) σε 360 αγώνες όλο το χρόνο, ενώ ο Πο.Συ.Λε. κατάφερε να κάνει το αυτό το δύσκολο ταξίδι μόνο 3 φορές! 
Στην Πανελλήνια κατάταξη δρόμου με έναν μόνο αθλητή, τον Αστέριο Νιδήμο καταφέραμε το 2021 να πετύχουμε την 24η θέση. Σε δρόμο ποτέ δεν έχουμε πετύχει τέτοια ετήσια κατάταξη.
Στην Πανελλήνια κατάταξη ΜΤΒ έχουμε χρόνια καλή παράδοση. Κινούμενοι (τηρουμένων των αναλογιών) σε πολύ καλές θέσεις κάθε χρόνο, φέτος μπορούμε να υπογραμμίσουμε την 57η θέση που πετύχαμε συνολικά σαν σύλλογος. Μια πολύ καλή θέση αν θεωρήσουμε οτι ποτέ δεν έχουμε καταταχθεί κάτω από την 66η θέση στο Πανελλήνιο (χωρίς να συνυπολογίζουμε νησιωτικότητες, μικρό αριθμό συμμετεχόντων αθλητών, μικρό αριθμό διοργανώσεων και λίγες συμμετοχές)!
Στους Μάστερς Β τρέξαμε με 2 αθλητές. Τον Μπάμπη Μπουντάκη και τον Γιώργο Ντάρα. Κι εδώ καταφέραμε να καταγράψουμε μόνο 5 συνολικά συμετοχές όλο το χρόνο (3 Μπουντάκης, 2 Ντάρας) και να συλλέξουμε 5 βαθμούς για τον Μπουντάκη και 3 για τον Ντάρα, που τους κατατάσουν αντίστοιχα στην 33η θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα για τον Μπουντάκη και στην 42η για τον Γιώργο Ντάρα. Εξαιρετικές θέσεις ανάμεσα στους 68 καλύτερους της Ελλάδας που έτρεξαν σε κάθε αγώνα, ξεκούραστοι χωρίς ταξίδι, χωρίς άγχος, χωρίς ταλαιπωρία, σε γνωστά μονοπάτια, κοντά στο σπίτι τους. Και μόνο η επιτυχία της αποστολής μας σε 3 τέτοιους αγώνες θεωρείται από μόνη της πολύ μεγάλη επιτυχία για τον μικρό ερασιτεχνικό ποδηλατικό σύλλογο.
Ο ΠοΣυΛε, ο πρόεδρος και όλα τα μέλη του ΔΣ που πάλεψαν πίσω από τις επάλξεις για αυτό το αποτέλεσμα στέλνουν τεράστιες ευχαριστίες και μεγάλα συγχαρητήρια στους ήρωες της τοπικής ποδηλασίας που απέναντι σε τόσες αντιξοότητες σήκωσαν ψηλά το κεφάλι, ίδρωσαν, κουράστηκαν, θυσίασαν μέρες από τις δουλειές τους την οικογένεια, τη ζωή τους, σήκωσαν μόνοι τους όλο το βάρος, αλλά πέτυχαν το ακατόρθωτο. Πέτυχαν παρόλη τη "μισή" χρονιά που καταφέραμε να εμπλακούμε στο πρωτάθλημα, να καταγράψουν επιδόσεις, βαθμούς και νούμερα που μόνο γίγαντες θα κατάφερναν. Από το σύλλογο, το ΔΣ και όλα τα μέλη, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους αθλητές μας που έτρεξαν φέτος σε αγώνες εκτός νησιού, έγιναν οι πρέσβεις της Λέσβου, τίμησαν το νησί ολόκληρο, έκαναν γνωστό το μπλουζάκι του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου κι αναγνωρίσιμο σε όλες τις μεριές της Ελλάδας, με όλους τους χορηγούς μας πάνω, που κι αυτούς θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε με τη σειρά μας, γιατί χωρίς τη βοήθειά τους τίποτα απ' όλα αυτά δεν θα ήταν δυνατό.
Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που μέσα από μια τόσο δύσκολη χρονιά ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου βγήκε με το κεφάλι ψηλά και με μια ακόμα καλύτερη εμφάνιση από τα προηγούμενα χρόνια. Ευχόμαστε να συνεχίσει έτσι δυνατά και τα επόμενα χρόνια και μεις σαν ΔΣ υποσχόμαστε να συμβάλουμε όσο το δυνατόν περισσότερο για να τον φτάσουμε το 2022 σε ακόμα καλύτερες θέσεις.
 
 
Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish