Logo
Print this page

Enduro Greek Series Rnd3 Loggers Land Σταυρός Χαλκιδικής - Ανασκόπηση

Enduro Greek Series Rnd3 Loggers Land Σταυρός Χαλκιδικής - Ανασκόπηση
Rate this item
(0 votes)

Ο 3ος αγώνας του Πανελληνίου πρωταθλήματος ποδηλασίας Enduro, Enduro Greek Series (EGS) 2019, μας ταξιδέψε στον Σταυρό Θεσσαλονίκης. Ένα πανέμορφο μέρος που συνδυάζει Θάλασσα και βουνό και μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και από πλευράς διοργάνωσης αλλά και υποστήριξης από την τοπική κοινότητα.
Ο Φώτης και ο Χάρης είχαν ρυθμίσει την κάθε λεπτομέρεια και από την Παρασκευή το πρωί με την βοήθεια αγροτικών αλλά και του Γιάννη Μουστάκα (Moustakas Bikes) τα lift ήταν το ένα μετά το άλλο και το βουνό γέμισε ποδήλατα. Το Σάββατο, όπου έφτασαν όλοι σχεδόν οι ποδηλάτες, ο Σταυρός ήταν μια μεγάλη πίστα, αλλά το καλύτερο από όλα....... μια μεγάλη παρέα!!! 130 ποδηλάτες πεταλάριζαν από την κορυφή του βουνού ως την θάλασσα γεμάτοι χαμόγελα και ευχαρίστηση για τις τέσσερις καταπληκτικές διαδρομές αλλά και για αυτό τον υπέροχο τόπο. Το βράδυ του Σαββάτου έκλεισε με μια τρομερή Rock συναυλία από τους Talking Pigs.
Στα αγωνιστικά τώρα...
Όλα πήγαν βάση προγράμματος με τα φορτηγά να ανεβάζουν τους ποδηλάτες σε υψόμετρο 400 μέτρων και από εκεί όλοι πεταλάτοι συνέχιζαν έως τα 800 μέτρα, από όπου και ξεκινούσε η πρώτη χρονομετρημένη ειδική. Το χώμα κρατούσε, το μονοπάτι καθαρό και τα γκάζια πάρα πολλά! Κάπως έτσι αλλά ίσως και λίγο παραπάνω ήταν και η δεύτερη χρονομετρημένη με την τελευταία δεξιά στροφή να μας έχει τρελάνει. Σειρά είχε η τρίτη ειδική όπου απλά δεν υπάρχουν λόγια! Ένα ατελείωτο, μαγικό, γρήγορο, τεχνικό και απαιτητικό μονοπάτι όπου όλοι ήθελαν να το κάνουν ξανά και ξανά και ξανά! Προτού προλάβεις να το καταλάβεις έρχεται η σειρά της τέταρτης και τελευταίας ειδικής όπου τα πράγματα έγινα στενά, πολύ στενά με το φρένο-στρίψιμο-πετάλι να μην σταματάει και στο τέλος η σαθρή κατηφόρα να οδηγεί στον τερματισμό με κομμένη την ανάσα......
Από θέμα χρόνων ο Phill Atwill, Ελισσαίος Γουβής και Γρηγόρης Τσαλαφούτας ήταν οι γρηγορότεροι όλων και με διαφορά ελάχιστων δευτερολέπτων ακολουθούν όλοι οι αναβάτες. Τα αποτελέσματα αναλυτικά ανά κατηγορία μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ.
Από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου είχαμε 3 συμμετοχές όπου στην κατηγορία κάτω των 21 ο Γιάννης Λαγουτάρης κατέκτησε την 4η θέση, κερδίζοντας και το μοναδικό μετάλλιο της αποστολής, ο Γιαννούλης Παναγιώτης στην κατηγορία MEN ανάμεσα στους καλύτερους όλων κατάκτησε την 12η θέση και ο Λασκαρίδης Ιγνάτης στην κατηγορία MASTER την 10η θέση.Τέλος αν και δεν είναι μέλος του Πο. Συ. Λέσβου θα θέλαμε να αναφέρουμε και την 3η θέση που κατέλαβε στην κατηγορία VETERAN ο πολύ κάλος φίλος από την Τουρκία Erman Balkin με τον οποίο τα τελευταία δυο χρόνια έχουμε πολλές κοινές συμμετοχές σε αγώνες.
Επόμενη στάση του Enduro Greek Series ο Παρνασσός στις 29 και 30 Ιουνίου 2019........

Last modified onΤρίτη, 14 Μάιος 2019 00:43
Κατασκευή και Υποστήριξη Ιστοσελίδας WEBGRECO.