Logo
Print this page

Bike Friendly Akti Hotel & Apartments

Bike Friendly Akti Hotel & Apartments
Rate this item
(0 votes)

Ξενοδοχείο να προσφέρει ποδηλατικές υποδομές και να είναι φιλικό στον τουρίστα που θέλει να γνωρίσει το νησί με ποδήλατο, ίσως πριν μερικά χρόνια ακουγόταν σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Ίσως και να ακουγόταν σαν κάτι περιττό και άχρηστο, έλα όμως που οι "καιροί" αλλάζουν!
Δεν είναι πολλά τα χρόνια πριν που οι Λέσβιοι που ασχολούνται με τον τουρισμό πρόσφεραν τα βασικά στον τουρίστα και ουδείς (εκτός ελάχιστων περιπτώσεων) σκέφτονταν να προσφέρει το κάτι παραπάνω. Κάπου εκεί άρχισε να ακούγεται η ιδέα του εναλλακτικού τουρισμού και να σκέφτονται μερικοί να εισάγουν στις προσφορές τους υπηρεσίες πέρα από τα συνηθισμένα. Ένα απ αυτά τα είδη εναλλακτικού τουρισμού είναι και ο ποδηλατικός. Δεν θα αναφερθούμε στα οφέλη στον τόπο μας απ αυτό, ούτε στις προοπτικές του γιατί είναι ανεξάντλητα.
Το πρώτο βήμα για να αναπτυχθεί αυτό όμως είναι τα ξενοδοχεία Bike Friendly. Ξενοδοχεία που πληρούν τις προδιαγραφές για να υποστηρίξουν πλήρως τον άνθρωπο που θέλει οι διακοπές του να περιέχουν και ποδήλατο. Είναι ένα απ αυτά που θα δει απ την πατρίδα του ο τουρίστας, θα διαπιστώσει ότι υπάρχουν υποδομές ποδηλατικού τουρισμού για να αποφασίσει να επισκεφτεί το νησί μας. Σκεφτείτε οτι καλούμε ανθρώπους στο νησί που στην πατρίδα τους έχουν εντάξει την ποδηλασία στον καθημερινό τρόπο ζωής τους και τους το στερούμε απ τις διακοπές τους, μη δίνοντάς τους τη δυνατότητα να απολαύσουν το αγαπημένο τους μέσο μετακίνησης σε μια από τις άπειρες απολαυστικές διαδρομές όλων των ειδών στο υπέροχο νησί μας.
Σ' αυτή την κατηγορία εντάχθηκε πρόσφατα και το AKTI HOTEL & APARTMENTS στην περιοχή του Μολύβου και αισθανόμαστε την χαρά να το ανακοινώσουμε, να συγχαρούμε το ξενοδοχείο για την επιλογή του και να χειροκροτήσουμε κάθε τέτοια κίνηση που προωθεί την έννοια του ποδηλατικού τουρισμού και εν γένει τα ποδηλατικά του τόπου μας, που τόσο προσπαθούμε σαν σύλλογος στο νησί να ανάγουμε σε άλλο επίπεδο.

Κατασκευή και Υποστήριξη Ιστοσελίδας WEBGRECO.