Ενημέρωση

Items filtered by date: Κυριακή, 17 Οκτώβριος 2021

Πρώτη θέση για τον Αστέριο Νιδήμο στους Διασυλλογικούς Αγώνες Λάρισας

ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ποδηλασίας δρόμου
Λάρισα 16 & 17/10/2021.
Έντονο το ποδηλατικό αγωνιστικό ενδιαφέρον από τη Λέσβο στην Ελλάδα αυτό το Σαββατοκύριακο.
Ο αθλητής του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου Αστέριος Νιδήμος, συμμετείχε στο 2ήμερο του Ποδηλατικού Γυμναστικού Συλλόγου Λάρισας με αγώνες δρόμου ατομικής χρονομέτρησης (ανάβαση) και αντοχής, το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021.
Το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε ο αγώνας ατομικής χρονομέτρησης (ανάβαση). Ο αγώνας ξεκινούσε από το Συκούριο και τερμάτιζε στη Σπηλιά. Η απόστασή του ήταν 10,9 χλμ. Ο Νιδήμος μ' έναν δυνατό αγώνα κατετάγει 1ος στους Masters (Α-Β-Γ) και 6ος Γενικής overall (Ανδρών, παίδων, εφήβων & Μasters).
Την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021 ακολούθησε ο Αγώνας δρόμου αντοχής. Η διαδρομή ξεκινούσε από Συκούριο - Ελευθέριο - ΤΕΜΚΑ - Δρόμος Λάρισας - Συκουρίου - και κατέληγε στο Συκούριο (σε 3 στροφές των 33,9 χλμ.με συνολική απόσταση τα 101,7 χλμ.). Εκεί ο αθλητής του ΠοΣυΛε μετά από έναν αγώνα τακτικής, κατάφερε να μείνει στο πελοτόν της κορυφής και μ' σ' ένα εξοντωτικό sprint τερματισμού πέτυχε μια 2η θέση στην κατηγορία μάστερ, 2η θέση σε όλους τους Μάστερ (Α-Β-Γ-Δ) και 10η γενικής. Ενδεικτικό της μάχης του τερματισμού είναι ότι μέσα στο ίδιο δευτερόλεπτο που τερμάτισε (1:28:44) τερμάτισαν άλλοι 10 συναθλητές του! Ενώ μέσα στο ίδιο λεπτό (1:28) έγιναν συνολικά 29 τερματισμοί.
Τους αγώνες διοργάνωσε ο Ποδηλατικός Γυμναστικός Σύλλογος Λάρισας σε συνεργασία με το Δήμο Τεμπών.
O Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου συγχαίρει τον αθλητή του, Αστέριο Νιδήμο που εκπροσώπησε επάξια το νησί, την ποδηλασία και τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου και του εύχεται καλή ξεκούραση, καλή αποκατάσταση και καλή επιστροφή στη Μυτιλήνη.

Αποτελέσματα Σαββάτου

Αποτελέσματα Κυριακής

Ο Παναγιώτης Μπιτάδος πρώτος στο X-Terra Greece 2021

8th XTERRA Greece Championship
Βουλιαγμένη 16/10/2021

Τον μικρό Παναγιώτη τον θυμόμαστε από τις εξωπραγματικές του εμφανίσεις σε κάθε αγώνα τριάθλου που έχει λάβει μέρος. Ξεκίνησε από μικρός και τα "έβαζε" με ηλικιακά μεγαλύτερες κατηγορίες και συχνά νικούσε. Ο κόσμος τον αγάπησε από την πρώτη στιγμή. Ο μικρός Παναγιώτης που δεν το έβαζε κάτω και πολεμούσε δυνατά μέχρι την τελευταία στιγμή. Εκπροσώπησε την Ελλάδα στο εξωτερικό και την έκανε περήφανη. Σε κάθε του εμφάνιση πάει και όλο καλύτερα... και χθες 16/10/2021, έφτασε η μεγάλη στιγμή. Ο Παναγιώτης Μπιτάδος τερμάτισε πρώτος γενικής στο 8th XTERRA Greece Championship που διεξήχθει στη Βουλιαγμένη Αττικής. Ο μικρός Παναγιώτης που μόλις έγινε 18 ετών (!) έγινε ο πρώτος Έλληνας που νικά στην elite κατηγορία σε XTERRA.
Ο Παναγιώτης από την αρχή του αγώνα ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί του αγώνα. Μόνος του αντίπαλος ο Jens Roth από τη Γερμανία.
Πρώτο τμήμα του αγώνα, η κολύμβηση με 1,5 χλμ και πρώτο τον Γερμανό με χρόνο 17:34 και τον τριαθλητή από τη Μυτιλήνη ν' ακολουθεί με 17:36... μόλις 2 δευτερόλεπτα πίσω. Οι καρδιές μας πάνε να σπάσουν. Ξέρουμε όλοι ότι το δυνατό σημείο του Παναγιώτη είναι το ποδήλατο... Στη διάρκεια των 30 χιλιομέτρων ορεινής ποδηλασίας, ο Παναγιώτης κι ενώ προηγείται, έχει μια πτώση που πάει να ανατρέψει τον αγώνα. Η αγωνία για τον τερματισμό κορυφώνεται. Παρόλο τον μικροτραυματισμό του, τερματίζει στο ποδήλατο πρώτος με χρόνο 1:19:22 και δεύτερο τον Jens Roth, μόλις αυτός τώρα 2 δευτερόλεπτα πίσω του! Κι έρχεται το τρέξιμο... 10 χιλιόμετρα ορεινού απαιτητικού τρεξίματος. Εκεί ο τριαθλητής από τη Μυτιλήνη, προπονημένος στην απαιτητική Αμαλή, δεν είχε αντίπαλο, δεν άφησε καμία αμφισβήτηση για την κυριαρχία του κι έκοψε πρώτος το νήμα του τερματισμού, αφού έκανε μόνο στο τρέξιμο, μέσα σε 36:46΄΄ διαφορά 2,5 λεπτών από τον Roth. Ο συνολικός χρόνος του Παναγιώτη ήταν 2:15:28.856. Επικράτησε του κορυφαίου Γερμανού τριαθλητή Jens Roth που κατέκτησε τη 2η θέση με συνολικό χρόνο 02:18:09.959 και συνολικά 3 περίπου λεπτά πίσω από τον Παναγιώτη. Την τρίτη θέση του βάθρου κατέλαβε ο Ιταλός Spinazzè Federico με συνολικό χρόνο 2:25:10.383. Εκτός της πρώτης θέσης Γενικής ο Παναγιώτης κατέλαβε την πρώτη θέση και στην κατηγορία του (M 15-19). Πρώτος της κατηγορία του (M 30-34) ήταν επίσης ο Roth Jens ενώ και ο τρίτος γενικής ο Ιταλός Spinazzè Federico ήταν πρώτος της κατηγορίας M 20-24.
Ο Παναγιώτης στη Βουλιαγμένη ανέβασε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου τη Γαλανόλευκη. Ένα παιδί που ήδη έχει κάνει περήφανο όλο το νησί της Λέσβου με τις έως τώρα εμφανίσεις του, αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα. Από χθες μπορεί και επίσημα πλέον να θεωρείται ο Νο1 καλύτερος "ορεινός" τριαθλητής της Ελλάδας.
Ένα παιδί που σε κάθε του εμφάνιση σηκώνει ψηλά τα χρώματα της Ελλάδας και μας κάνει να καμαρώνουμε όλους μας για το "GRE" της φόρμας του. Εμάς εδώ στη Λέσβο μας τιμά και μόνο η ευκαιρία που έχουμε να πάμε μια βόλτα μια πορεία μαζί ή να έχουμε μια συνάντηση μαζί του. Η Λέσβος έχει πάρα πολλά χρόνια να καμαρώσει για αθλητή αυτού του επιπέδου κι ευχόμαστε ο Παναγιώτης στο υπέρλαμπρό του μέλλον που διαγράφεται πλεον ολοκάθαρα, να έχει την κατάλληλη προβολή αυτή του η υπερπροσπάθεια, που τιμά και τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου μια και διετέλεσε αθλητής του τμήματος της ποδηλασίας, και μέσα απ' όλο αυτό, να έχει την κατάλληλη βοήθεια και υποστήριξη από την πολιτεία ή οποιονδήποτε άλλο φορέα πιστέψει στο φαινόμενο "Μπιτάδος" αυτό το παιδί θαύμα, που είναι προδιαγεγραμμένο από τώρα ότι πολύ σύντομα θα φτάσει στην κορυφή του κόσμου!

Αναλυτικά τα αποτελέσματα: https://www.my.esportevents.gr/results.php?id=20210027

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish