Ενημέρωση

Items filtered by date: Τετάρτη, 14 Ιούλιος 2021

O Σπύρος Βουλασίκης στη Λέσβο

8-12 Ιουλίου 2021.
Ο Σπύρος Βουλασίκης είναι ένας άνθρωπος από τις Σέρρες που αγαπά το ποδήλατο και μ' αυτό γυρίζει όλη την Ελλάδα.
Μετά από πολλά ταξίδια σε κάθε γωνιά της ηπειρωτικής Ελλάδας ήρθε και η σειρά των νησιών...
Στη Λέσβο πρώτος σταθμός του Βασίλη ήταν η Σκάλα Σκαμιάς. Δείπνησε σε παραδοσιακό ταβερνάκι δίπλα στην Παναγιά τη Γοργόνα.
Επόμενος σταθμός του ποδηλατικού τουρίστα ήταν ο μαγευτικός Μόλυβος και το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να γευτεί τις παραδοσιακές Λεσβιακές συνταγές που μπορείς να δοκιμάσεις μόνο στα πανέμορφα εστιατόρια του Μολύβου με την θέα του τοπίου να σου κόβει την ανάσα. Πριν φύγει από τον Νο1 τουριστικό προορισμό του νησιού δεν ξέχασε να επισκεφτεί το κάστρο έργο των Γατελούζων ηγεμόνων, που στολίζει σαν στέμμα το λόφο με τα πετρόχτιστα σπιτάκια του χωριού.
Στην Άντισσα δοκίμασε την εκπληκτική Λεσβιακή κουζίνα με ψαρικά και ούζο Λέσβου με τις μοναδικές Λεσβιακές συνταγές.
Εντυπωσιάστηκε από το ξεχωριστό άδενδρο τοπίο της Δυτικής Λέσβου πηγαίνοντας προς Ερεσό, όπου η αντίθεση με όλο το άλλο νησί που είναι καταπράσινο, είναι τεράστια!
Στην Ερεσό συνάντησε φίλους ποδηλάτες τη Φρόσω και τον Στράτο που τον επισκέφτηκαν με τα ποδήλατά τους και τον ξενάγησαν στην Σκάλα Ερεσού.
Φεύγοντας από τη Ερεσό στη διαδρομή προς την Καλλονή κοντά στο Μεσότοπο, συνάντησε ποδηλατώντας τον Herman από την Ολλανδία, συζήτησαν, ήπιαν καφέ και έκαναν πολύ παρέα ....
Επόμενος Σταθμός η Σκάλα Καλλονής. Δε λέει να ρθεις Λέσβο και να μη φας παστή σαρδέλα στον τόπο της, σαρδελα στα κάρβουνα, μαριναρισμένο γαύρο, ούζο Μυτιλήνης... πιάτα που γεύτηκε σε τοπική ψαροταβέρνα.
Μετά την Καλλονή σειρά είχε ο Πολιχνίτος. Εκεί συνάντησε το Δημήτρη και ήπιαν καφέ με συντροφιά την απαραίτητη ποδηλατική συζήτηση.
Λίγο πιο κάτω o Παναγιώτης Α. ο Τάκης Ψ. ο Αλέκος Κ. ο Λάκης Ε. και ο Παναγιώτης Δ. του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου που είχαν πάει από τη Μυτιλήνη στη Σκάλα Πολυχνίτου για μπάνιο με τα ποδήλατα, συνάντησαν στο δρόμο τον Σπύρο Βουλασίκη! Ο ενθουσιασμός ήταν μεγάλος και η συγκίνηση τεράστια.
Η επόμενη μέρα ήταν η μέρα του Στέφανου. Ο Steffen Streich ξεκίνησε από τη Στύψη κι έφτασε στον Πολιχνίτο με το ποδήλατό του, για να συναντήσει το Σπύρο. Η χαρά του ποδηλατικού τουρίστα στο νησί της Λέσβου που συναντούσε το θρύλο της ποδηλασίας Steffen Streich ήταν έκδηλη. Χαρακτηριστικά στο προσωπικό του ιστολόγιο έγραψε μια μινι ιστορία για το χαμογελαστό παιδί από τη Στύψη που έχει χαρίσει τόσες δόξες στο ποδηλατικό νησί μας. Έγραψε πως είναι ευγνώμων για την τιμή που του έκανε ένας τόσο σημαντικός αθλητής ποδηλασίας να διανύσει 100 χιλιόμετρα, απλά για να τον συναντήσει.
Όλοι όσοι τον συνάντησαν στη Λέσβο τον αγκάλιασαν με την αγάπη τους και τη χαρακτηριστική φιλοξενία του νησιού. Χαρακτηριστική περίπτωση ήταν ο Λάκης Β. που την ώρα που ενημέρωνε τα παιδιά του για "έναν" άνθρωπο που κάνει ποδηλατικό τουρισμό στη Λέσβο, εκεί, τον συνάντησαν μπροστά τους. Επόμενος στόχος το Πλωμάρι. Εκεί επισκέφτηκε το μουσείο ούζου Βαρβαγιάννη.
Τελευταίος σταθμός ήταν η πόλη της Μυτιλήνης όπου φωτογραφήθηκε στην προκυμαία κι επιβιβάστηκε στο πλοίο για τον επόμενο ποδηλατικό του σταθμό.
Πριν τη Λέσβο είχε επισκεφθεί τη Λήμνο και για επόμενο σταθμό μετά το νησί μας, επέλεξε τη Χίο.

Επισκεφθείτε την σελίδα του στο Facebook για να ενημερωθείτε για το ποδηλατικό ταξίδι του στην Ελλάδα https://www.facebook.com/spyros.voulasikis

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish