Βίντεο

Items filtered by date: Δευτέρα, 27 Σεπτέμβριος 2021

Take a Kid Mountain Biking Day (TKMBD) 2021

Take a Kid Mountain Biking Day (TKMBD) 2021

Το "IMBA Take a Kid Mountain Biking Day (TKMBD)" είναι μια ετήσια εκδήλωση που σκοπό έχει να φέρει σε μια πρώτη επαφή την επόμενη γενιά με την ορεινή ποδηλασία. Το TKMBD επίσημα γιορτάζεται το πρώτο Σάββατο του Οκτωβρίου. Πάνω από 100.000 νέοι υπολογίζεται ότι απολαμβάνουν τη χαρά του να κάνεις πετάλι σε δυο τροχούς στο TKMBD ανά τον κόσμο.
Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου συμμετέχει στο πρόγραμμα της IMBA “Take a Kid Mountain Biking Day” που πραγματοποιείται στην Ελλάδα υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ένωσης ορεινής Ποδηλασίας. Το πρόγραμμα αφορά γνωριμία των παιδιών με το άθλημα της ορεινής ποδηλασίας υπό την καθοδήγηση έμπειρων αθλητών και μελών του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου.
Το Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021 στις 16:30 θα συγκεντρωθούν όλα τα παιδιά στο άλσος Τσαμάκια όπου θα πραγματοποιηθούν θεωρητικά μαθήματα ασφάλειας και τεχνικής, ενώ στην συνέχεια με την συνοδεία των εκπαιδευτών θα γίνουν μικρές βόλτες στη γύρω περιοχή.
Η συμμετοχή των παιδιών θα γίνει δεκτή μόνο με συνοδεία κηδεμόνα και πρέπει υποχρεωτικά να φέρουν μαζί τους κράνος. Κάθε ηλικία είναι δεκτή αρκεί να έχουν βγάλει τις βοηθητικές.
Πάρτε την οικογένειά σας κι ελάτε ν' απολαύστε τη χαρά της συμμετοχής στο Take a Kid Mountain Biking Day (TKMBD) στις 2 Οκτωβρίου 2021 στις 4:30 το απόγευμα στα Τσαμάκια.

Δήλωση συμμετοχής μπορείτε να κάνετε στέλνοντας email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με θέμα "TKMBD2021" και τα παρακάτω στοιχεία:
Ονοματεπώνυμο κηδεμόνα:
Τηλ. επικοινωνίας:
Ονοματεπώνυμο παιδιού:
Ηλικία παιδιού:
ΠΡΟΣΟΧΗ!!!! Τα παιδιά που θα συμμετέχουν πρέπει να έχουν μαζί τους την σχολική κάρτα COVID-19 που έχουν εκδώσει στις 30/9/2021 για το σχολείο.

2nd Petrified Forest MTB Adventure – Ανασκόπηση και αποτελέσματα

Σίγρι 26 Σεπτεμβρίου 2021
H Λέσβος κατέχει ένα από τα ελκυστικότερα πακέτα αγώνων στον κόσμο. Οι αγώνες Urban MTB Race συνδυάζουν με τον καταλληλότερο τρόπο το κομμάτι του αγωνιστικού ενδιαφέροντος με τις τουριστικές ομορφιές των χωριών του νησιού μας. Αγώνας με όλες τις απαραίτητες τεχνικές δυσκολίες που σύμφωνα με δηλώσεις εμπλεκομένων σε Πανελλήνια πρωταθλήματα, άνετα θα μπορούσε να σταθεί ακόμα και σαν αγώνας Πανελληνίου. Πολύ δουλειά από το Lesvos Ride που όχι μόνο χάραξε εκπληκτική ελικοειδή διαδρομή μέσα στο πάρκο, σε μια προσπάθεια να εντάξει μέσα ότι μπορούσε να αποτελέσει δύσκολο τεχνικό πέρασμα (σκαλοπάτια, βραχώδη σημείο, απότομο κατέβασμα, πέτρες, σαθρό... και φυσικά όλα τα κιόσκια με απολιθωμένα δέντρα), κι όλα αυτά σε ένα επαρκώς φαρδύ μονοπάτι που επέτρεπε ακόμα και προσπέραση, οριοθετημένο ολόκληρο από την αρχή μέχρι το τέλος σαν έργο τέχνης, με πέτρα! Ένας σκληρός αγώνας που μια με δύσκολο ανέβασμα μια με τεχνικό κατέβασμα, σε είχε όλη τη διάρκεια των 90 λεπτών που διήρκησε, στην "πρίζα". Δύσκολος μεν αλλά και με εκπληκτική θέα το Αιγαίο πέλαγος, το γραφικό Σίγρι, τις νησίδες Νησιώπη και Σεδούσα που οριοθετούν τον κόλπο, το κάστρο του 17ου αιώνα, την πανέμορφη παραλία με τα κρυστάλλινα νερά αλλά και το μοναδικό πάρκο του Απολιθωμένου δάσους Λέσβου... Την τεράστια αυτή ομορφιά που μας άφησε κληρονομιά η φύση στη Λέσβο και έχει αναδείξει και συνεχίζει να αναδεικνύει με μοναδικό τρόπο το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου σχεδόν 30 χρόνια προβάλλοντας τη Λέσβου σ' ολόκληρο τον πλανήτη.
Το άδεντρο τοπίο εξασφάλιζε τέλεια θέα στους αγωνιζόμενους (για τη θέση συναθλητών) αλλά και σχεδόν ολοκληρωτική κάλυψη του αγώνα από μια θέση για τους πολλούς θεατές, συνοδούς, φίλους, διασώστες, συναθλητές... που "έφτασαν ως το τέλος" για να παρακολουθήσουν τον αγώνα.
Στα αγωνιστικά: Στις γυναίκες η Αφροδίτη Ζούρου (αθλήτρια του ΠοΣυΛε), Αναστασία Χατζέλη και Ολύνα Μαντού ανέβηκαν στο βάθρο. Στους Junior την 3άδα συμπλήρωσαν οι Χρήστος Μανωλέας, Αντώνης Κοσμπής και Άρης Ζαχαρίου ενώ στους Elite πρώτος τερμάτισε ο Γιάννης Γιαννόγλου με τον Νίκο Τελωνιάτη και τον Αλέξανδρο Κέλμαλη να ακολουθούν.
Στην κατηγορία ανδρών πρώτος (και γενικής) επικράτησε ο Ισραηλινός πρωταθλητής Dror Pecatch σε μια μάχη τακτικής μέχρι τον τελευταίο γύρο με το Γιώργο Σαραϊδάρη (αθλητή του ΠοΣυΛε) ο οποίος πέτυχε επάξια μια 2η θέση στην κατηγορία (αλλά και γενικής) με τον Ιγνάτη Ιορδάνου στην 3η θέση.
Στους master πρώτος τη γραμμή του τερματισμού πέρασε ο Μπάμπης Μπουντάκης (Αθλητής του ΠοΣυΛε) που στους πρώτους γύρους προηγήθηκε της γενικής κατάταξης. 2ος της κατηγορίας ο Πρόεδρος του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου, Ιγνάτης Λασκαρίδης με 3ο τον Βασίλη Μωϋσή. Στην κατάταξη των ηλεκτρικών πρώτος καταγράφηκε ο Τάκης Ψαρρός, με 2ο το Βασίλη Γαβριηλίδη και 3ον τον Τιμολέων Κουτρούπη, όλοι μέλη του ΠοΣυΛε. Στους Veteran πρώτος ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Μάριος Λουτραγώτης με 2ο τον Αντρέα Τριανταφύλλου και 3ο τον Δημήτρη Μοσχόβη, όλοι μέλη του ΠοΣυΛε. (Αναλυτικά τα αποτελέσματα κάτω).
Τον αγώνα διοργάνωσε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, με την υποστήριξη του Ποδηλατικού Συλλόγου και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Παράρτημα Λέσβου και τεχνικός σύμβουλος ήταν το Lesvos Ride.

Περισσότερες φωτο ΕΔΩ

Cycling-Pass

Μυτιλήνη 27/9/2050

Cycling-Pass

Όταν οι Δήμοι όλης της Ελλάδας γιορτάζουν τις Ευρωπαϊκές Εβδομάδες Βιώσιμης Κινητικότητας με παραμύθια στα νηπιαγωγεία και απλές αναφορές στις μεγαλύτερες τάξεις, στη Μυτιλήνη τα παιδιά γυμνασίων και λυκείων αμείβονται με Megabyte και εκπτωτικά κουπόνια cycling-pass που εξαργυρώνονται σε ποδηλατικά καταστήματα του νησιού, για να πηγαίνουν απλά στο σχολείο τους με ποδήλατο!

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish