Βίντεο

Items filtered by date: Κυριακή, 25 Σεπτέμβριος 2022

Διαδρομή Πανελλαδικής Ποδηλατοπορείας 2022

Στις 2 Οκτωβρίου στις 18:00 ξεκινά από την Πλατεία Σαπφούς, η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία του 2022.
Η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία είναι η ταυτόχρονη διαμαρτυρία πολιτών με ποδήλατα που γίνεται σε 30+ πόλεις σε όλη την Ελλάδα μια φορά το χρόνο την ίδια μέρα με ίδια ώρα εκκίνησης. Κάθε χρόνο πλήθος ποδηλάτων γεμίζουν τους δρόμους των πόλεων αυτή τη μέρα. Η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία έγινε πρώτη φορά στην Μυτιλήνη το 2009 κι από τότε γίνεται ακολουθείται την Πανελλαδική διοργάνωση ανελλιπώς.
Τα μηνύματα όπως κάθε χρόνο είναι: ελεύθερα πεζοδρόμια και πλατείες, δίκαιη διαχείριση Δημόσιου χώρου, ελεύθερες ράμπες, ελεύθερες θέσεις ΑΜΕΑ, όχι κάγκελα σε πεζόδρομους ποδηλατόδρομους και καλύτερα μέσα μεταφοράς. Φέτος μαζί μας μπορούν να λάβουν μέρος στην πορεία πεζοί, άνθρωποι με κινητικά προβλήματα, γονείς με καρότσι, άνθρωποι με προβλήματα όρασης, ηλικιωμένοι, ΑμεΑ, σύλλογοι ή άτομα που αισθάνονται ότι ζουν σε μια πόλη όχι φιλική γι αυτούς, ή όποιος άλλος πιστεύει ότι η αυτοκινητοκεντρική αντίληψη στην πόλη της Μυτιλήνης πρέπει να φτάσει στο τέλος της.
Ήρθε επιτέλους ώρα η πόλη μας να γίνει ανθρώπινη. Παρακαλούμε, κάντε τον καθημερινό πολίτη να νιώθει ασφαλής, κάντε τον ν' αφήσει το αυτοκίνητο στο σπίτι και να χρησιμοποιεί για την μετακίνησή του στο κέντρο, τα πόδια, το λεωφορείο, το ποδήλατο του. Βοηθήστε την επόμενη γενιά να μάθει από μικρή να κινείται με ασφάλεια χωρίς αυτοκίνητο μέσα στην πόλη. Εμείς θα βγούμε για μια ακόμη χρονιά στους δρόμους στις 2 Οκτωβρίου το απόγευμα στις 18:00, να ζητήσουμε το μερίδιο που μας αναλογεί στο δρόμο.
Η Πορεία θα χωρίζεται σε 3 επί μέρους βόλτες.
Μια για πολύ μικρά παιδιά, μια για όλους και μια τελευταία πιο μεγάλη.
Όλες Εκκίνηση Πλατεία Σαπφούς
1η μικρή βόλτα: από Πλατεία μέχρι Φυκιότρυπα και πίσω.
2η μεσαία βόλτα: από Πλατεία Χίου, Μητρόπολη, Άγιο Ευδόκιμο, Παιδική Χαρά, ΚΥ Μυτιλήνης (ΙΚΑ), Ποδηλατόδρομο, κάτω κάστρο, Άγαλμα Ελευθερίας, Πλατεία Σαπφούς.
3η μεγάλη βόλτα: Προκυμαία, Καβέτσου, γήπεδο, Χρυσομαλλούσα, επιστροφή Πλατεία.
Η συνολική απόσταση είναι 11,3 χλμ και περίπου, η συνολική της διάρκεια 1 ώρα και 15 λεπτά έως 1 ώρα και 30 λεπτά!
ΕΔΩ μπορείτε να μελετήστε τη διαδρομή της Πανελλαδικής Ποδηλατοπορείας 2022

2ος ο Νιδήμος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα δρόμου κατηγορίας Μάστερς

Μέθανα 24/9/2022
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Κατηγορία Μάστερς 2022.
Σ' έναν σκληρό, δύσκολο και απαιτητικό αγώνα συμμετείχε σήμερα 24 Σεπτεμβρίου 2022 ο αθλητής του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου, Αστέριος Νιδήμος, πρωταθλητής Ελλάδας Μάστερ 2022 στο αγώνισμα Marathon ΜΤΒ. Αγωνίστηκε στην κατηγορία Μάστερς Α όπου κατέκτησε με άριστη τακτική, ψυχραιμία, μα πάνω απ' όλα τέλεια προετοιμασία σ όλα τα επίπεδα, την 2η θέση στην Ελλάδα στην κατηγορία του. Στην δε γενική κατάταξη του πρωταθλήματος Μάστερς δρόμου 2022 που διεξήχθει σήμερα με εκκίνηση στο Γαλατά και τερματισμό στα Μέθανα, κατέλαβε την 4η θέση. Με ένα πολύ καλό ρυθμό έμεινε στις πρώτες θέσεις σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Λίγο πριν το τέλος στον προτελευταίο γύρο έχασε την επαφή με τους πρώτους καθώς αποσπάστηκαν σ' ένα δυνατό σπριντ. Μετά σε μια ακόμα δυνατότερη αντεπίθεση σ' ένα φινάλε για δυνατά νεύρα, κατάφερε και ηγήθηκε του σπριντ καταδίωξης κερδίζοντας αυτή τη λαμπρή διάκριση. Στο γκρουπ Μάστερς Α πρωταθλητής Ελλάδας στέφθηκε ο Λυριτζής Κωνσταντίνος Φίλλιπος του ΣΠΟΚ ΕΥΚΛΗΣ με χρόνο 2:43:21,16, δεύτερος ο Αστέρης Νιδήμος του Πο. Συ. Λέσβου με χρόνο 2:46:28,16 και 3ος Πανελλήνιος Νικητής ο Αραμπατζής Δημήτριος του Π.Ο. Καρδίτσας με χρόνο 2:46:31,67.
Από τη γειτονική Χίο και τους "Ποδηλάτες Χίου" αγωνίστηκε ο Τσουκαλοχωρίτης Αντώνιος με χρόνο 2:48:29,44 καταλαμβάνοντας την 5η θέση και ο Θεοφάνης Κυδώνης που δεν κατάφερε να τερματίσει.
Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου και ολόκληρη η ποδηλατική κοινότητα του νησιού, συγχαίρει τον πρωταθλητή Ελλάδος Αστέριο Νιδήμο για μια ακόμα κορυφαία διάκριση στην Ελληνική ποδηλασία, την κατάκτηση της 2ης θέσης στο πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου 2022 στην κατηγορία Μάστερς Α.

Trans Madeira 2022 - Ανασκόπηση

Μαδέρα 24 Σεπτεμβρίου 2022
Το Trans Madeira είναι ένας ποδηλατικός αγώνας που διεξάγεται στο εξωτικό νησί της Μαδέρας. Η Μαδέρα ανήκει στην Πορτογαλία και είναι δυτικά του Μαρόκο στον Ατλαντικό Ωκεανό. Εξαιρετικά δημοφιλής τουριστικός προορισμός καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, μια και το κλίμα των νησιών είναι υποτροπικό. Το μέγιστο μήκος του νησιού είναι 57 χιλιόμετρα ενώ το πλάτος του δεν υπερβαίνει τα 22. Μια οροσειρά χωρίζει κάθετα το νησί στα δυο, με μεγαλύτερη κορυφή το Pico Ruivo με ύψος 1.862 μ. Στο νότιο τμήμα διασώζεται ελάχιστο τμήμα του ιθαγενούς τροπικού δάσους βροχής του νησιού, το οποίο κάλυπτε παλαιότερα όλη την έκταση της Μαδέρα. Ο αγώνας παρότι έγινε πρώτη φορά μόλις πριν 3 χρόνια κατάφερε να προσελκύσει το ενδιαφέρον αθλητών απ' όλο τον κόσμο. Δεύτερος αγώνας μέσα στο 2022 και εξαιρετικά δύσκολος λόγω χιλιομέτρων, ημερών, ειδικών και κλίματος, διασχίζει και την οροσειρά και το τροπικό δάσος, σε μια προσπάθεια να εξαντλήσει το απαιτητικό 5ήμερο όλα τα μονοπάτια του μικρού τροπικού νησιού, που περιλαμβάνει 30 ειδικές διαδρομές, 220χλμ μέσα σε πέντε μέρες και διασχίζει όλη την Μαδέρα από άκρη σε άκρη σ' έναν αγώνα που θεωρείται ηρωισμός όχι να τερματίσεις αλλά να καταφέρεις να ολοκληρώσεις έστω μια μέρα! Σε κάθε αγώνα συμμετέχουν αθλητές πραγματικά απ' όλο τον κόσμο!
Από την Ελλάδα συμμετείχαν 3 αθλητές. Ο Αθλητής του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου, Κώστας Καραθάνος που τερμάτισε, γράφοντας συνολικό χρόνο στις ειδικές 03:34:43.2, κατέλαβε την 102η θέση ανάμεσα σε 135 αγωνιζόμενους, που απ αυτούς κατάφεραν να τερματίσουν μόνο οι 116. Πολύ καλή εμφάνιση και ο Γιάννης Νικολάου που κατέγραψε τον 93ο χρόνο με σύνολο 03:25:30.8 με πρώτο Έλληνα, τον Κωνσταντίνο Μιχαήλ που κέρδισε μια εκπληκτική 55η θέση γενικής με συνολικό χρόνο ειδικών 03:01:51.2.
Για την ιστορία να αναφέρουμε οτι το 7ο Trans Madeira κέρδισε ο Wyn Masters από τη Νέα Ζηλανδία με χρόνο 02:22:48.3 με 2ο τον Marcelo Gutierrez από την Κολομβία με χρόνο 02:24:51.8 και 3ο τον Gary Donaldson από την Ιρλανδία με χρόνο 02:26:48.9
Ειδικά στην κατηγορία MEN, που έτρεξαν και οι 3 Έλληνες αθλητές, κατέλαβαν: Κωνσταντίνος Μιχαήλ 20ή θέση, Γιάννης Νικολάου 36η και Κώστας Καραθάνος 40ή.

Αποτελέσματα

Βίντεο

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish