Βίντεο

Items filtered by date: Τρίτη, 27 Σεπτέμβριος 2022

Summer Night Ride Video

Ποδηλατόδρομος Μυτιλήνης 21/9/2022

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου συνέλεξε τα καλύτερα πλάνα από τη νυχτερινή βόλτα Summer Night Ride 2022 που έγινε στους δρόμους της Μυτιλήνης και σας τα παρουσιάζει εδώ σ' ένα περιεκτικό βίντεο.
Απίστευτες λήψεις σε στενάκια και κεντρικές οδούς με το παιχνίδισμα των φώτων να μας δίνει μοναδικά αποτελέσματα. Εντυπωσιακή φωτογραφία που μόνο η νύχτα μπορεί να προσφέρει στα πλάνα μας.
70 φίλοι του ποδηλάτου έκαναν νυχτερινή βόλτα στη Μυτιλήνη. Γέμισαν τα δρομάκια μικρούς και μεγάλους χαρούμενους ανθρώπους που με το ποδήλατό τους σε μια μεγάλη ομαδική βόλτα διέσχισαν τα λουσμένα στο φως του Σεπτέμβρη σοκάκια της παλιάς πόλης την περασμένη Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου (μια μέρα πριν την παγκόσμια ημέρα χωρίς αυτοκίνητο). Η βόλτα έγινε στα πλαίσια εκδηλώσεων του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου αφιερωμένων στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.
Η ποδηλατοπορεία αυτή του Πο. Συ. Λέσβου είχε σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης όσον αφορά την αστική βιώσιμη μετακίνηση. Να κάνει περισσότερο γνωστή την ιδέα ότι όλα γίνονται στην πόλη μας και χωρίς αυτοκίνητο και ότι αν το διαπιστώσουμε μπορούμε να κινηθούμε και με ποδήλατο και με τα ΜΜΜ και με τα πόδια. Η αρχική ιδέα είναι ότι η αρχαία πόλη μας ΔΕΝ φτιάχτηκε για αυτοκίνητα αλλά για πεζούς και ότι αυτοκινητοκεντρική επέμβαση και να γίνει, το αυτοκίνητο θα είναι ένα αταίριαστο και ξένο σώμα για τους δρόμους της Μυτιλήνης. Αντίθετα όμως το ποδήλατο (και ο πεζός) είναι πολύ πιο κοντά στον αρχαίο τρόπο δόμησης της μικρής πόλης που ζούμε.
Μικροί και μεγάλοι ξεκίνησαν στις 20:00 από τον ποδηλατόδρομο Μυτιλήνης στα Τσαμάκια και μετά από 3 βόλτες και μια ώρα περίπου, επέστρεψαν πάλι μέσα από τον ποδηλατόδρομο στο σημείο εκκίνησης, τα Τσαμάκια, όπου η βραδιά ολοκληρώθηκε με σουβλάκια, μπύρες και συζήτηση για τι άλλο; Για το μέσο που μας ενώνει όλους, μας δίνει υγεία και χαρά. Το ποδήλατο!

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish