Φωτογραφίες

Items filtered by date: Κυριακή, 10 Απρίλιος 2022

4ος Ποδηλατικός Μαραθώνιος Γέρας - Ανασκόπηση & Αποτελέσματα

Για μια ακόμη χρονιά η Γέρα μάγεψε τους ποδηλάτες! Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσαγρού “Ειρήνη” με μπροστάρη το Μάριο Λουτραγώτη κατάφεραν να διοργανώσουν ένα καταπληκτικό αγώνα που τα είχε όλα! Στην καταπράσινη περιοχή ανάμεσα σε Μεσαγρό, Παλαιόκηπο και ως το κτήμα Τούμπα με το τοπίο να εναλλάσσεται συνέχεια με ελιές και πεύκα, οι ποδηλάτες διέσχισαν την απόσταση των 32 χιλιομέτρων μέσα από δασικούς δρόμους, μονοπάτια και από τα στενάκια των χωριών. Μια διαδρομή καλοσχεδιασμένη από την Lesvos Ride που κατάφερε για μια ακόμη χρονιά να ικανοποιήσει κάθε ποδηλάτη. Ο 4ος Ποδηλατικός Μαραθώνιος Γέρας ήταν καλύτερος από κάθε χρονιά και είμαστε σίγουροι ότι κάθε χρόνο θα μας εκπλήσσει!
Στον αγώνα συμμετείχαν 45 αθλητές σε 7 κατηγορίες. Μεγάλος νικητής γενικής ο Αστέριος Νιδήμος, αθλητής του Πο. Συ. Λέσβου, όπου στην πρώτη του αγωνιστική εμφάνιση σε ορεινό αγώνα, πηρέ μια καθαρή νίκη. Δεύτερος ο θρύλος της Λεσβιακής ποδηλασίας και του Πο. Συ. Λέσβου, Γιώργος Σαραϊδάρης, ο οποίος αν και αγωνιστικέ με το παλιό ποδήλατό του εν αναμονή παραλαβής του νέου κατάφερε αυτό το αποτέλεσμα. Ενώ τρίτος στη γενική κατάταξη είναι ο Γιάννης Γιαννόγλου ο οποίος έκανε φέτος πρώτη χρονιά δελτίο στον Πο. Συ. Λέσβου και θα τον βλέπουμε συχνά στα βάθρα.
Συγχαρητήρια σε όλους τους εθελοντές, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης - Παράρτημα Λέσβου, στην Ειδική Ομάδα Εθελοντών Λέσβου - Πυροσβεστικό κλιμάκιο Γέρας και σε όλους αυτούς που βοήθησαν να πραγματοποιηθεί μια τόσο όμορφη εκδήλωση.
Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τα αποτελέσματα.

2ος ο Μπάμπης Μπουντάκης στο 2ο Αγώνα Κυπέλλου Ελλάδος - LEAGUE XCO 2022 στην Ηγουμενίτσα

2ος ο Μπάμπης Μπουντάκης στο 2ο Αγώνα Κυπέλλου Ελλάδος LEAGUE XCO 2022 στην Ηγουμενίτσα.
Με μια φοβερή εμφάνιση, ανάμεσα στους καλυτέρους αθλητές της ορεινής ποδηλασίας, ο Μπάμπης Μπουντάκης, αθλητής του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου από την ίδρυσή του, κατάφερε σήμερα να τερματίσει στην δεύτερη θέση στην κατηγορία του στον 2ο αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδος League XCO 2022 που πραγματοποιήθηκε στην Ηγουμενίτσα από τον Ποδηλατικό Όμιλο Άπειρος.
Σε μια αρκετά τεχνική διαδρομή με συνεχή αλλαγή του τερέν από ανηφορικό σε κατηφορικό και αρκετά μονοπάτια οι αθλητές του Πο. Συ. Λέσβου Μπουντάκης Μπάμπης και Ντάρας Γιώργος ξεκίνησαν ανάμεσα σε 40 ποδηλάτες από τις τελευταίες σειρές λόγω ελλείψεις βαθμών στο κύπελλο. Παρόλα αυτά ο Μπουντάκης από τα πρώτα 150 μέτρα, με ένα πολύ δυνατό sprint, κατάφερε να περάσει τους περισσότερους και μετά τον δεύτερο γύρο βρέθηκε για αρκετή ώρα να ηγείται του group. Ο τραυματισμός όμως που έχει στο γόνατο τον ανάγκασε στον τέταρτο γύρο να κόψει ταχύτητα όμως διατήρησε καλό ρυθμό και τερμάτισε δεύτερος. Ο Ντάρας αν και ήταν σε καλή μέρα και είχε καλή θέση από την αρχή, ένα σκασμένο λάστιχο του στέρησε πολύτιμο χρόνο αλλά κατάφερε με πείσμα να τερματίσει εντός χρόνου αν και με βλάβη.
Εκ μέρους του Πο. Συ. Λέσβου θέλουμε να συγχαρούμε τους δυο αθλητές που αποφάσισαν να κάνουν αυτό το τόσο μακρινό ταξίδι για να δώσουν πάρων σαν σωματείο και ευχόμαστε σε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Επίσης ευχαριστούμε τον Λευτέρη Ακριτίδη "Ο Ποδηλάτης" για την βοήθεια στη γραμματεία του αγώνα καθώς και τον Ποδηλατικό Σύλλογο Αερωπό Έδεσσας για την βοήθεια στον ανεφοδιασμό.
Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τα αποτελέσματα.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish