Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου

Items filtered by date: Πέμπτη, 06 Ιανουάριος 2022

Ώρα εκλογών για τον Πο.Συ.Λε.

Εκλογές 2022.
Μπήκαμε σε έτος εκλογών. Και ναι είτε το πιστεύετε είτε όχι το 7μελές του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠοΣυΛε, ολοκλήρωσε ακόμα μια 3ετή θητεία.
Από εδώ και πέρα μπαίνουμε σε τροχιά εκλογών για την 3ετία 2022,2023,2024.
Δεν ξέρουμε επί του παρόντος αν και πότε θα γίνει η τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου για το 2022, ούτε με τι τρόπο. Προφανώς δεν ξέρουμε ούτε και πότε θα γίνουν οι εκλογές. Ο νόμος δίνει παράταση στα Διοικητικά συμβούλια και διευρύνει τις θητείες τους, έως ότου επιτραπεί στους συλλόγους να πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις.
Παρόλα αυτά απαιτείται να τηρηθούν κάποιες προετοιμασίες από εμάς, για να είμαστε έτοιμοι όταν και αν μας το επιτρέψουν η νομοθεσία και οι συνθήκες.
Πρώτα απ' όλα θα πρέπει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για το ΔΣ, τα μέλη του συλλόγου που έχουν κλείσει 2ετία από την εγγραφή τους για να μπουν στο ψηφοδέλτιο του ΠοΣυΛε.
Μέλη που θέλουν να προσφέρουν στον υπερδραστήριο σύλλογο με την εργασία τους, το όραμά τους, τη θέληση, και τον ελεύθερό τους χρόνο. Για την ενσωμάτωση των ονομάτων αυτών στο ψηφοδέλτιο θα πρέπει μέσα στο πρώτο 15ήμερο του Ιανουαρίου να έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις των 2 τελευταίων ετών (2021-2022). Όποιος την 16η Ιανουαρίου δεν έχει τακτοποιήσει την παραπάνω υποχρέωση δεν θα μπορεί να θεωρηθεί "οικονομικά ενεργό μέλος". Βάση καταστατικού του Συλλόγου τα μη τακτοποιημένα οικονομικά μέλη" δεν έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι και δεν θα έχουν τη δυνατότητα του να συμμετέχουν με κανένα τρόπο στο ψηφοδέλτιο του 2022. Η ίδια διαδικασία θα πρέπει να ακολουθηθεί και για τους 5 υποψηφίους μέλη που θα αναλάβουν την εξελεγκτική επιτροπή.
Σε δεύτερη φάση πρέπει όσα μέλη ενδιαφέρονται να συμβάλουν στην επιλογή με την ψήφο τους της τελικής μορφής του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, πρέπει κι αυτοί έως τις 15 Ιανουαρίου να έχουν εκπληρώσει τις οικονομικές υποχρεώσεις των 2 τελευταίων ετών. Μόνο αυτοί θα κληθούν στις εκλογές να διαμορφώσουν με την επιλογή τους, την σύσταση του Δ.Σ. του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου που θα μας οδηγήσει σ' ένα (ευχόμαστε) ποδηλατικά καλύτερο 2025. Η ψήφος τους είναι πολύ σημαντική, θα επιλέξουν τα άτομα που θα δουλέψουν τα επόμενα χρόνια κρατόντας το τιμόνι του Συλλόγου σε όλες τις δύσκολες αποφάσεις του. Θα πρέπει να επιλέξουν με σύνεση και προσοχή, αποφεύγοντας ψήφο συμπάθειας στον πιο "γνωστό" ή το πιο "καλό παιδί" (δεν κάνετε "χάρη" σε κανέναν) αντίθετα τοποθετείτε με την ψήφο σας άτομα, σε πολύ δύσκολες θέσεις, που απαιτούν πολύ εργασία (και το ξέρουν), απώλεια πολύτιμου οικογενειακού χρόνου, πολλές φορές και προσωπικού, θα επιλέξτε άτομα που για να επιταχυνθεί και να επιτευχθεί ένα θέμα του Συλλόγου είναι έτοιμα και πρόθυμα να χάσουν τη βόλτα και τον ύπνο τους!
Οι ενδιαφερόμενοι είτε σαν υποψήφιοι, είτε σαν ψηφοφόροι, θα πρέπει να περάσουν πριν τις 15 Ιανουαρίου από τον Ταμία του ΠοΣυΛε κο Παναγιώτη Δουκαρέλλη (Παιχνίδια Δουκαρέλλη) και να εκπληρώσουν τις συνδρομές που απαιτούνται για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών. Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο του 2022 πρέπει έως τις 15 Ιανουαρίου να μας εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στο μειλ του συλλόγου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Το ίδιο πρέπει να γίνει και για τους υποψήφιους της Εξελεγκτικής Επιτροπής. Κι αυτοί πρέπει με μειλ να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους έτσι ώστε μετά τις 15 Ιανουαρίου να είμαστε σε θέση να εκδώσουμε το ψηφοδέλτιο με 7 μίνιμουμ υποψηφίους για το ΔΣ και 5 μίνιμουμ για την Ε.Ε.
Μετά τις 15 Ιανουαρίου, θα εκδοθεί η τελική μορφή του ψηφοδελτίου που θα κληθούμε να ρίξουμε στην κάλπη, όπως και ο ακριβής αριθμός των μελών που θα δύνανται να ψηφίσουν στις εκλογές του 2022.
Το επόμενο χρονικό διάστημα θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις στους νόμους περί συλλογικών δραστηριοτήτων, απαγορεύσεων και αλλαγών και όταν με το καλό δεν θα είναι παράνομο να συγκεντρωθούμε όλοι εμείς που απαιτείται για να γίνει η τακτική Γενική Συνέλευση του 2022 αλλά και οι εκλογές της 3ετίας 2022-2024 τότε θα σας ειδοποιήσουμε με νέα μας ανακοίνωση.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish