Συμβουλές

Τάκης Ανεζίνος

Τάκης Ανεζίνος

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2050

Μυτιλήνη 3/10/2050

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2050

Η Amali Bikes ή πρώτη Λεσβιακή βιομηχανία ποδηλάτου, παρότι βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων μας για σχεδόν μισό αιώνα, νοιάζεται βαθιά για την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων, τον περιορισμό της χρήσης του αυτοκινήτου, τη δημιουργία ελεύθερου χώρου και την δημιουργία εκτεταμένων δικτύων ποδηλατόδρομων και πεζόδρομων στην πόλη της Μυτιλήνης.
Γι’ αυτόν τον λόγο προσφέρει 100 ποδήλατα δωρεάν σ’ αυτούς που δεν έχουν ποδήλατο για τη συμμετοχή τους στην Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία της Μυτιλήνης του 2050. Η παραλαβή και η επιστροφή θα γίνει επί τόπου στην Πλατεία Σαπφούς. Γίνονται δεκτές κρατήσεις.

Summer Night Ride Video

Ποδηλατόδρομος Μυτιλήνης 21/9/2022

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου συνέλεξε τα καλύτερα πλάνα από τη νυχτερινή βόλτα Summer Night Ride 2022 που έγινε στους δρόμους της Μυτιλήνης και σας τα παρουσιάζει εδώ σ' ένα περιεκτικό βίντεο.
Απίστευτες λήψεις σε στενάκια και κεντρικές οδούς με το παιχνίδισμα των φώτων να μας δίνει μοναδικά αποτελέσματα. Εντυπωσιακή φωτογραφία που μόνο η νύχτα μπορεί να προσφέρει στα πλάνα μας.
70 φίλοι του ποδηλάτου έκαναν νυχτερινή βόλτα στη Μυτιλήνη. Γέμισαν τα δρομάκια μικρούς και μεγάλους χαρούμενους ανθρώπους που με το ποδήλατό τους σε μια μεγάλη ομαδική βόλτα διέσχισαν τα λουσμένα στο φως του Σεπτέμβρη σοκάκια της παλιάς πόλης την περασμένη Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου (μια μέρα πριν την παγκόσμια ημέρα χωρίς αυτοκίνητο). Η βόλτα έγινε στα πλαίσια εκδηλώσεων του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου αφιερωμένων στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.
Η ποδηλατοπορεία αυτή του Πο. Συ. Λέσβου είχε σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης όσον αφορά την αστική βιώσιμη μετακίνηση. Να κάνει περισσότερο γνωστή την ιδέα ότι όλα γίνονται στην πόλη μας και χωρίς αυτοκίνητο και ότι αν το διαπιστώσουμε μπορούμε να κινηθούμε και με ποδήλατο και με τα ΜΜΜ και με τα πόδια. Η αρχική ιδέα είναι ότι η αρχαία πόλη μας ΔΕΝ φτιάχτηκε για αυτοκίνητα αλλά για πεζούς και ότι αυτοκινητοκεντρική επέμβαση και να γίνει, το αυτοκίνητο θα είναι ένα αταίριαστο και ξένο σώμα για τους δρόμους της Μυτιλήνης. Αντίθετα όμως το ποδήλατο (και ο πεζός) είναι πολύ πιο κοντά στον αρχαίο τρόπο δόμησης της μικρής πόλης που ζούμε.
Μικροί και μεγάλοι ξεκίνησαν στις 20:00 από τον ποδηλατόδρομο Μυτιλήνης στα Τσαμάκια και μετά από 3 βόλτες και μια ώρα περίπου, επέστρεψαν πάλι μέσα από τον ποδηλατόδρομο στο σημείο εκκίνησης, τα Τσαμάκια, όπου η βραδιά ολοκληρώθηκε με σουβλάκια, μπύρες και συζήτηση για τι άλλο; Για το μέσο που μας ενώνει όλους, μας δίνει υγεία και χαρά. Το ποδήλατο!

2ος ο Νιδήμος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα δρόμου κατηγορίας Μάστερς

Μέθανα 24/9/2022
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Κατηγορία Μάστερς 2022.
Σ' έναν σκληρό, δύσκολο και απαιτητικό αγώνα συμμετείχε σήμερα 24 Σεπτεμβρίου 2022 ο αθλητής του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου, Αστέριος Νιδήμος, πρωταθλητής Ελλάδας Μάστερ 2022 στο αγώνισμα Marathon ΜΤΒ. Αγωνίστηκε στην κατηγορία Μάστερς Α όπου κατέκτησε με άριστη τακτική, ψυχραιμία, μα πάνω απ' όλα τέλεια προετοιμασία σ όλα τα επίπεδα, την 2η θέση στην Ελλάδα στην κατηγορία του. Στην δε γενική κατάταξη του πρωταθλήματος Μάστερς δρόμου 2022 που διεξήχθει σήμερα με εκκίνηση στο Γαλατά και τερματισμό στα Μέθανα, κατέλαβε την 4η θέση. Με ένα πολύ καλό ρυθμό έμεινε στις πρώτες θέσεις σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Λίγο πριν το τέλος στον προτελευταίο γύρο έχασε την επαφή με τους πρώτους καθώς αποσπάστηκαν σ' ένα δυνατό σπριντ. Μετά σε μια ακόμα δυνατότερη αντεπίθεση σ' ένα φινάλε για δυνατά νεύρα, κατάφερε και ηγήθηκε του σπριντ καταδίωξης κερδίζοντας αυτή τη λαμπρή διάκριση. Στο γκρουπ Μάστερς Α πρωταθλητής Ελλάδας στέφθηκε ο Λυριτζής Κωνσταντίνος Φίλλιπος του ΣΠΟΚ ΕΥΚΛΗΣ με χρόνο 2:43:21,16, δεύτερος ο Αστέρης Νιδήμος του Πο. Συ. Λέσβου με χρόνο 2:46:28,16 και 3ος Πανελλήνιος Νικητής ο Αραμπατζής Δημήτριος του Π.Ο. Καρδίτσας με χρόνο 2:46:31,67.
Από τη γειτονική Χίο και τους "Ποδηλάτες Χίου" αγωνίστηκε ο Τσουκαλοχωρίτης Αντώνιος με χρόνο 2:48:29,44 καταλαμβάνοντας την 5η θέση και ο Θεοφάνης Κυδώνης που δεν κατάφερε να τερματίσει.
Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου και ολόκληρη η ποδηλατική κοινότητα του νησιού, συγχαίρει τον πρωταθλητή Ελλάδος Αστέριο Νιδήμο για μια ακόμα κορυφαία διάκριση στην Ελληνική ποδηλασία, την κατάκτηση της 2ης θέσης στο πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου 2022 στην κατηγορία Μάστερς Α.

Κάγκελα παντού

Μυτιλήνη 26/9/2050
Κάγκελα παντού
Ειδικές μεταλλικές κατασκευές θα περιορίζουν την διέλευση των ανθρώπων που εισέρχονται με ποδήλατο στους περισσότερους χώρους της πόλης μας. Η πόλη γέμισε ποδήλατα και τώρα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος αυτό να περιοριστεί. Ποδηλατικά μονοπάτια, ποδηλατόδρομοι, ιδιωτικοί επαγγελματικοί χώροι, κ.α. θα επιτρέπουν πλέον τη χρήση τους, μόνο σε λιγοστούς. Ειδικές κάρτες θα επιτρέπουν την είσοδο στους χώρους και μόνο οι εκλεκτοί θα έχουν ευχέρεια σ’ αυτές τις υποδομές της πόλης μας.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish