Συμβουλές

Τάκης Ανεζίνος

Τάκης Ανεζίνος

Full Moon Night Ride Video - Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2021

Μυτιλήνη 22/9/2021
"Ντου Ντου Ντου" έκαναν τα ποδήλατα στη Μυτιλήνη από παντού και γέμισε η προκυμαία χαρούμενους ανθρώπους που με το ποδήλατό τους σε μια μεγάλη ομαδική βόλτα διέσχισαν τα φεγγαρόλουστα σοκάκια της παλιάς πόλης την περασμένη Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου παγκόσμια ημέρα χωρίς αυτοκίνητο. Ταυτόχρονα την ίδια μέρα ολοκληρώθηκε σειρά εκδηλώσεων του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου αφιερωμένη στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.
Η ποδηλατοπορεία του αυτή του ΠοΣυΛε είχε σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης όσον αφορά την αστική βιώσιμη μετακίνηση. Να κάνει περισσότερο γνωστή την ιδέα ότι όλα γίνονται στην πόλη μας και χωρίς αυτοκίνητο και ότι αν το διαπιστώσουμε μπορούμε να κινηθούμε και με τα ΜΜΜ και με τα πόδια... Η αρχική ιδέα είναι ότι η αρχαία πόλη μας ΔΕΝ φτιάχτηκε για αυτοκίνητα αλλά για πεζούς και ότι αυτοκινητοκεντρική επέμβαση και να γίνει, το αυτοκίνητο θα είναι ένα ξένο σώμα για τους δρόμους μας. Αντίθετο όμως το ποδήλατο;;;
Μικροί και μεγάλοι ξεκίνησαν στις 19:30 από τον ποδηλατόδρομο Μυτιλήνης στα Τσαμάκια και μετά από μια ώρα επέστρεψαν πάλι μέσα από τον ποδηλατόδρομο στα Τσαμάκια όπου η βραδιά ολοκληρώθηκε με σουβλάκια, μπύρες και συζήτηση για τι άλλο; Για το μέσο που μας ενώνει όλους και μας δίνει χαρά. Το ποδήλατο!

Full Moon Night Ride -Ανασκόπηση- Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2021

Μυτιλήνη Τσαμάκια 22/9/2021
Μεγάλη συμμετοχή είχε η τελευταία εκδήλωση του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας. Πάνω από 50 συμπολίτες μας πήραν το ποδήλατό τους και έκαναν τη βόλτα τους με τον ΠοΣυΛε. στους δρόμους της πόλης. Αυτή η βραδινή βόλτα ήταν και η τελευταία διοργάνωση που ολοκλήρωσε ποδηλατικά το καλοκαίρι στη Λέσβο.
Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το FULL MOON NIGHT RIDE την τελευταία μέρα του καλοκαιριού του 2021 μια και θεωρητικά το τέλος της βόλτας συνέπεσε με τη φθινοπωρινή ισημερία που σηματοδοτεί επίσημα και τη λήξη του καλοκαιριού.
Η βραδινή βόλτα κάτω απ την πανσέληνο ολοκλήρωσε τις εκδηλώσεις που έγιναν από 16/9-22/9/21 κατά τη διάρκεια της εβδομάδα κινητικότητας. Η συγκεκριμένη νύχτα επιλέχθηκε από τη μια για το ολόγιομο φεγγάρι, αλλά κι από την άλλη επειδή η 22η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί Παγκοσμίως σαν "η ημέρα χωρίς αυτοκίνητο". Έτσι κι εμείς προτρέψαμε όλους τους κατοίκους της Μυτιλήνης να αφήσουν το ΙΧ και να έρθουν μαζί μας μια βόλτα στη αστική βιώσιμη μετακίνηση!
H 2η για φέτος νυχτερινή ποδηλατοβόλτα του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας και μ' αυτή έκλεισε ο κύκλος των δράσεων του Πο.Συ.Λε. που στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει τη φιλική προς το περιβάλλον μετακίνηση.
Η βραδιά έκλεισε με ποδηλατική συζήτηση, σουβλάκια και μπύρες στο PLAZ -Coffee & Snack Bar- δίπλα στον ποδηλατόδρομο.

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

Full Moon Night Ride - Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2021

Τετάρτη 22/9/2021
Τσαμάκια Μυτιλήνη
Ο Ποδηλατικός σύλλογος Λέσβου στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας, διοργανώνει νυχτερινή ποδηλατάδα στους δρόμους της πόλης για όλες τις ηλικίες.
Την Τετάρτη στις 19:00 θα συγκεντρωθούμε στον Ποδηλατόδρομο της Μυτιλήνης στα Τσαμάκια και αφού πρώτα κάνουμε μια μικρή βόλτα στον νεοσύστατο ποδηλατόδρομο για όλες τις ηλικίες θα συνεχίσουμε τη βόλτα μας με τους ενήλικες στη φεγγαρόλουστα στενάκια της παλιάς βόρειας πόλης στην αρχή και θα φτάσουμε έως και νοτιότερα για να γυρίσουμε και πάλι μέσα από τον ποδηλατόδρομο στην PLAZ -Coffee & Snack Bar- όπου η βραδιά έχει προγραμματιστεί να συνεχίσει με σουβλάκια, μπύρες και πολύ ποδηλατική συζήτηση.

1st Lady's Ride - Video

Σάββατο 18/8/2021
Το πρώτο lady's ride, η πρώτη ποδηλατική βόλτα στο νησί αποκλειστικά γυναικεία υπόθεση είναι πλέον πραγματικότητα. Το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου με πρόσκληση του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου συγκεντρώθηκαν στις 6:00 το απόγευμα οι πρώτες τολμηρές και ποδηλάτησαν μαζί στο κέντρο της Μυτιλήνης. Το ποδήλατο (όπως και όλα τα πράγματα) δεν είναι αποκλειστικά ανδρική υπόθεση. Αυτό απέδειξαν οι πρώτες γυναίκες που συμμετείχαν δυναμικά στην πρώτη αυτή αστική βόλτα γνωριμίας. Μένει τώρα να προστεθούν κι άλλες στην παρέα να δικτυωθούν με τον υπόλοιπο ποδηλατικό πληθυσμό του νησιού και να γεμίσουν την πόλη ποδήλατα.
Οι πρώτες κυρίες του 1st Lady's Ride, ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Τετάρτη 22/9/2021 πάλι στα Τσαμάκια για το Full Moon Night Ride που θα διεξαχθεί κάτω από το φως του φεγγαριού...

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish