Σχετικά με εμάς

Items filtered by date: Παρασκευή, 09 Δεκέμβριος 2022

Βαθμολογία Σωματείων 2022 - Ο Πο. Συ. Λέσβου σε ανοδική πορεία

Ανακοινώθηκε η τελική βαθμολογία των 87 σωματείων, μετά από καταχώρηση 1208 φύλλων αγώνων σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ο νεοσύστατος σύλλογός μας βρίσκεται σε ανοδική πορεία, εντός των στόχων που έχουν τεθεί από την αρχή της χρονιάς από το Διοικητικό Συμβούλιο και τους αθλητές, παραμένοντας ένα αξιόλογο ποδηλατικό σωματείο της Ελλάδας. Σ' όλα τα παρακάτω αποτελέσματα θέλουμε να λάβετε σοβαρά υπόψη σας ότι ένας σύλλογος από την επαρχία και ειδικά από ένα απομακρυσμένο νησί που για να αγωνιστεί (σε αγώνες που δυστυχώς για μας γίνονται όλοι κοντά στην Αττική) χρειάζεται πολλές ώρες ταξίδι, με ακριβά εισιτήρια και με συμμετοχές που λόγω απόστασης πρέπει να σπαταληθούν τουλάχιστον ολόκληρα Σαββατοκύριακα, από δουλειές, οικογένειες και υποχρεώσεις, τα έβαλε με μεγάλους συλλόγους που έχουν εμπειρία δεκαετιών, με εκατοντάδες αθλητές στις ομάδες τους, που απ' αυτούς (και λόγω μηδενικής απόστασης) συμμετείχαν δεκάδες σε κάθε αγώνα και συνέλεγαν πολύτιμους βαθμούς, είναι αδύνατον να συγκριθεί με τη Λεσβιακή προσπάθεια που κατάφερε και έστειλε μόνο 10 αθλητές που έγραψαν 28 συμμετοχές και συνέλεξαν 407 υπερπολύτιμους βαθμούς που μας κατέταξαν στην 52η θέση σωματείων Γενικής ανάμεσα σε 87 σωματεία (όλων των αθλημάτων ποδηλασίας πίστα, δρόμου, όλων των κατηγοριών ανδρών, κορασίδων, μάστερς (ΑΒΓ), μίνι, νεανίδες, παμπαίδες, παγκορασίδες) αθλήματα που δεν έχουμε ούτε μια συμμετοχή! Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι πρώτος σύλλογος ήταν ο Π.Ο.Χ. ΤΑΛΩΣ Ν.Κ. που συνέλεξε σε βαθμολογία 9.509 βαθμούς με 96 διαφορετικούς αθλητές σε 993 συμμετοχές !!! Αναλογικά λοιπόν για τις (ελάχιστες) συμμετοχές που κατάφεραν να καταγράψουν οι αθλητές μας, τα πήγαμε ακόμα καλύτερα και από τον πρωταθλητή! Αναλογικά ο πρωταθλητής συνέλεγε φέτος 9,5 βαθμούς σε κάθε του συμμετοχή, ενώ εμείς 14,5! Σ' αυτό βέβαια συντέλεσε το γεγονός ότι φέτος κατακτήσαμε και δύο Πανελλήνια Πρωταθλήματα.
Τελική βαθμολογία Σωματείων ΜΤΒ: Πρωταθλητής Σύλλογος ο ΣΥ.Φ.Α.ΓΕ. που με 108 αθλητές να συμμετέχουν σε αγώνες, κατέγραψε 1.017 συμμετοχές σε αγωνίσματα ορεινής ποδηλασίας και συνέλεξε 4.633 βαθμούς. Η Ορεινή Ποδηλασία είναι το δυνατό μας χαρτί. Έτσι ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου με μόλις 10 αθλητές, κατέγραψε 27 συμμετοχές, συνέλεξε σύνολο 375 βαθμούς και κατέλαβε στη σειρά συλλόγων ορεινής ποδηλασίας την 33η θέση ανάμεσα σε 50 σωματεία.
Στα συνολικά αποτελέσματα αθλητών ανά Βαθμολογία - Έτος: 2022 - Αγώνισμα: ΜΤΒ - Κατηγορία Αθλ.: ΜΑΣΤΕΡΣ Α κατακτήσαμε συνολικά 4 ΠΟΛΥ καλές θέσεις, με καλύτερη αυτή του Αστέριου Νιδήμου (Πρωταθλητή Ελλάδας 2022 ΜΤΒ Marathon). Ο Αστέριος κατετάγει 4ος στο Πρωτάθλημα Ελλάδας με μόλις 3 συμμετοχές και 48 βαθμούς. Στην ίδια κατηγορία ο Γιαννόγλου Ιωάννης (Πρωταθλητής Ελλάδας ΜΤΒ Eliminator 2022) κατέκτησε την 6η θέση με μόλις μια συμμετοχή και τους 40 βαθμούς του πρωταθλητή! Στην ίδια κατηγορία ο Νίκος Πέππας καταγράφεται για το 2022 10ος στην Ελλάδα με δύο συμμετοχές και 25 βαθμούς. Τέλος, 14ος στην ίδια κατηγορία (από τους 45 καλύτερους της Ελλάδας) και ο Παναγιώτης Γιαννούλης με 2 συμμετοχές και 16 πολύτιμους βαθμούς.
Στα συνολικά αποτελέσματα αθλητών ανά Βαθμολογία - Έτος: 2022 - Αγώνισμα: ΜΤΒ - Κατηγορία Αθλ.: ΜΑΣΤΕΡΣ Δ: καταλάβαμε την πανελλήνια 4η θέση με τον Κώστα Λαϊνά να τρέχει σε 2 αγώνες και να συγκεντρώνει 6 βαθμούς.
Στα συνολικά αποτελέσματα αθλητών ανά Βαθμολογία - Έτος: 2022 - Αγώνισμα: ΜΤΒ - Κατηγορία Αθλ.: ΜΑΣΤΕΡΣ Β: Κι εδώ ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου κατέγραψε αξιοσημείωτες επιδόσεις... Την 6η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του 2022 κατέγραψε ο Μπάμπης Μπουντάκης με 6 συμμετοχές και 58 βαθμούς. 11ος ο θρύλος Γιώργος Σαραϊδάρης που κατάφερε να πάει σε 2 μόλις αγώνες και συνέλεξε 42 βαθμούς. Τέλος ο Γιώργος Ντάρας κατάφερε και πήρε μέρος σε 4 αγώνες, πήρε 7 βαθμούς και κατέλαβε την 50ή Πανελλήνια θέση στην κατηγορία των 102 καλύτερων στην Ελλάδα.
Στα συνολικά αποτελέσματα αθλητών ανά Βαθμολογία - Έτος: 2022 - Αγώνισμα: ΜΤΒ -Κατηγορία Αθλ.: ΑΝΔΡΑΣ ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου κατέκτησε την 8η θέση με τον Δημήτρη Αλεξίου που συνέλεξε 128 βαθμούς με 3 συμμετοχές σε αγώνες.
Στα συνολικά αποτελέσματα αθλητών ανά Βαθμολογία - Έτος: 2022 - Αγώνισμα: ΜΤΒ -Κατηγορία Αθλ.: ΜΑΣΤΕΡΣ Γ είχαμε μόνο μια συμμετοχή από τον Δημήτριο Μοσχόβη που με 2 αγώνες κατέλαβε την 26η θέση και περισυνέλεξε 5 βαθμούς.
Το 2022 είχαμε 2 τεράστιες επιτυχίες στο σύλλογό μας, που δεν έχουν προηγούμενο. Είναι αξιοσημείωτο πανελλαδικά το επίτευγμα ενός μικρού επαρχιακού συλλόγου να καταφέρνει να πάρει Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Κι όχι απλά ένα αλλά 2, την ίδια χρονιά! Δείχνει το επίπεδο των αθλητών δείχνει την προσπάθεια που γίνεται σε τοπικό επίπεδο, δείχνει την άνοδο της ποδηλασίας στον τόπο μας, δείχνει ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο αν το πιστέψεις κι αν προσπαθήσεις. Πρώτη μεγάλη επιτυχία για φέτος είναι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας Marathon που κατακτήθηκε από τον αθλητή του Πο. Συ. Λέσβου, Αστέριο Νιδήμο και 2ο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας Eliminator που κατακτήθηκε από τον Γιάννη Γιαννόγλου.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους αθλητές μας, που προσέφεραν χρόνο και κόπο να ταξιδέψουν εκτός νησιού και να συμμετέχουν στις διοργανώσεις. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς μας και σε όλα τα μέλη και φίλους που μας στήριξαν.

Τελική ΜΤΒ
Μάστερς Α
Μάστερς Β
Μάστερς Γ
Μάστερς Δ
Ανδρών
Τελική Γενική (όλα τα αθλήματα)

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish