Μυτιλήνη 2050

Αυτοκινητόδρομος με ποδηλατόδρομο στην προκυμαία Μυτιλήνης

Rate this item
(0 votes)

Μυτιλήνη 3/2/2050

  Σε μια κοσμοπολίτικη μεσογειακή μεγαλούπολη μετετράπη η Μυτιλήνη μετά τις νέες εκχωματώσεις του κεντρικού λιμανιού προκειμένου να μετατραπεί ο παραλιακός δρόμος, σε αυτοκινητόδρομο ταχείας κυκλοφορίας με 5 λωρίδες για τα αυτοκίνητα, μία για ποδήλατα καθώς και μία μικρότερη για πεζούς...
  Ποικίλες ήταν όμως και οι αντιδράσεις από την αποξήλωση του πεζοδρομίου και την καταστροφή της παραδοσιακής εικόνας του ιστορικού κέντρου της πόλης μας καθώς για ακόμα μια φορά επικράτησε ο νόμος του αυτοκινήτου και εφαρμόστηκαν μέτρα που αντί να παροτρύνουν τον αυτοκινητιστή να αφήσει το αυτοκίνητο σπίτι και να χρησιμοποιήσει τα πόδια του, το ποδήλατο ή έστω τα μέσα μαζικής μεταφοράς... τον διευκολύνουν να χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο.
  Το μόνο ευχάριστο μέτρο τουλάχιστον είναι η δημιουργία ασφαλούς ποδηλατόδρομου με ψηλό τσιμεντένιο προστατευτικό διαχωριστικό από την αυτοκινητολωρίδα, που κι αυτό είχε τους επικριτές του καθότι περιορίζει την όμορφη θέα της πόλης που είχαμε συνηθίσει μέχρι σήμερα στις βόλτες μας.
  Συνεχείς είναι η επιτήρηση του αυτοκινητόδρομου από υπερσύγχρονα περιπολικά της αστυνομίας, έτσι ώστε να αποφευχθεί η χρήση του δρόμου για πάρκιγκ όπως στο παρελθόν.

Σχολιάστε!

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish