Μυτιλήνη 2050

Το ιστορικό κέντρο χωρίς αυτοκίνητα

Rate this item
(0 votes)

Μυτιλήνη 23/11/2050
Από σήμερα απαλλάσσεται από αυτοκίνητα και κάθε μορφή αυτοκινούμενου οχήματος η κεντρική προκυμαία της Μυτιλήνης. Για ένα έργο πνοής που αναδεικνύει τον πλούτο της πόλης της Μυτιλήνης μίλησαν τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής του ΥΠΕΚΑ που απεφάνθησαν σήμερα για την παρέμβαση ανάπλασης του κέντρου της πόλης μας από την Νομαρχία ως το λιμάνι.
Η ανάπλαση της Προκυμαίας «μπορεί να δώσει νέα πνοή στο δημόσιο χώρο του κέντρου της Μυτιλήνης», τόνισε σε δήλωσή του ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με αφορμή την ομόφωνη έγκριση που έδωσε σήμερα το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής στην οριστική αρχιτεκτονική μελέτη του έργου, μεταδίδει το www.lesvosmtb.gr.
Πρόκειται για την αρχιτεκτονική μελέτη του έργου «Ανάπλαση της Προκυμαίας Μυτιλήνης και ιστορικού κέντρου με συναφείς κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης του Κέντρου με άξονα την οδό Κουντουριώτου», την οποία χρηματοδοτεί ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου, με σκοπό τη δωρεά στο Ελληνικό Δημόσιο. Η ανάπλαση της Προκυμαίας επεσήμανε ο υπουργός, «αναδεικνύει τον κτιριακό πλούτο της περιοχής και αποδίδει την πρέπουσα αξία στα εμβληματικά κτίρια με την οργάνωση του δημόσιου χώρου».
Επιπλέον, σημείωσε ότι η ενίσχυση της πρόσβασης στο κέντρο της πόλης με μέσα σταθερής τροχιάς οικολογικής φιλοσοφίας θα μειώσει τους παραγόμενους ρύπους σε σημαντικό βαθμό».
Το έργο αναμένεται να δημοπρατηθεί εντός του 2050 και να έχει ολοκληρωθεί έως το 2051.

Σχολιάστε!

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish