Μυτιλήνη 2050

Πάρε το ποδήλατό σου (από μικρός)

Rate this item
(1 Vote)

Μυτιλήνη 7/3/2050
Όλα ξεκινάνε από τη σωστή εκπαίδευση. Όταν οι μαθητές βλέπουν τους μεγάλους να κάνουν “τα πάντα” με το αυτοκίνητο, να πηγαίνουν ακόμα και στο περίπτερο της γειτονιάς μ’ αυτό, όταν μας βλέπουν να οδηγάμε χωρίς κράνος, χωρίς ζώνη ή να παρκάρουμε στο πεζοδρόμιο και να μη σεβόμαστε τους συμπολίτες μας, παίρνουν από μικρά, ένα κακό παράδειγμα.
Ας πιάσουμε τα πράγματα από την αρχή. Για μια “σωστή” πόλη πρέπει να μάθουμε (ή έστω να δείξουμε) πρώτα στα παιδιά, το σωστό δρόμο. Όχι άσκοπες μετακινήσεις με αυτοκίνητο, και όπου αυτό είναι αναπόφευκτο, σεβασμός στους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου και του πεζοδρομίου.
Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας το Lesvos MTB σε συνεργασία πάντα με τον Ποδηλατικό σύλλογο Λέσβου, κατασκεύασε και τοποθέτησε σε όλα τα σχολεία από μια (προς το παρόν) θέση στάθμευσης ποδηλάτων, προσφέροντας στους μαθητές την ευκαιρία να ασφαλίσουν το ποδήλατό τους μέσα στο σχολείο. Ταυτόχρονα η τοποθέτησή τους έγινε κοντά στην είσοδο όλων των σχολείων με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να σου θυμίζει κάθε μέρα: “Πάρε το ποδήλατό σου”.

Σχολιάστε!

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish