Μυτιλήνη 2050

Items filtered by date: Παρασκευή, 27 Μάρτιος 2020

Βάση αμπούλας από νύχι!


Μπορεί ο τίτλος να είναι λίγο creepy αλλά περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο την κατασκευή-πατέντα!
Μετά από την μανία- μόδα να βγάλουμε την τσάντα από την πλάτη, να πάει στην μέση μας και τελικά να μη φοράμε τίποτα περίσσεψαν πολλά πράγματα μέσα σε τσάντες και τσαντάκια όπου πρέπει να τα έχουμε μαζί μας. Ένα από αυτά και το νύχι για τον εκτροχιαστή ταχυτήτων. Στην προσπάθειά μου λοιπόν να το χωρέσω κάπου, ανακαλύπτω ότι το πάσο που βιδώνει πάνω στο νύχι ο εκτροχιαστής είναι ίδιο με το πάσο της αμπούλας αέρα!!!!
Αρχίζει λοιπόν μια αναζήτηση τύπου Tetris για το που θα κάτσει και ως εκ θαύματος (δεύτερο σε λίγα λεπτά) βλέπω ότι στη βάση του chain guide ταιριάζει γάντι και με την δική του βίδα! Η πρόσβαση με ένα κλειδί allen μέσα από το γρανάζι άνετα!!!!
Το αποτέλεσμα άψογο.... Μετά την δοκιμαστική βόλτα δεν κουνήθηκε καθόλου και δεν επηρεάζει την λειτουργιά του ποδηλάτου στο ελάχιστο.
Το ποδήλατο που έγινε η εφαρμογή είναι το Specialized Enduro 29” του 2017 αλλά είμαι σίγουρος ότι μπορεί να γίνει και σε πολλά άλλα!

Ανάσταση του 26”

Μέσα στα θετικά των ημερών είναι ο ελεύθερος χρόνος που έχουμε! Χρόνος για να σκεφτούμε και να υλοποιήσουμε project που ήταν ξεχασμένα για μήνες, χρόνια μη πω!
Σήμερα λοιπόν ο Βασίλης Γαβριηλίδης, ο μηχανουργός των ποδηλατικών κατασκευών και πατεντών-φαντασιώσεων της Λέσβου, κατάφερε και υλοποίησε την πολυπόθητη "ανάσταση" του παρατημένου CUBE fs 26" με την μετατροπή του σε 29" για τον εμπρός τροχό. Ο τρόπος απλός, αλλά δεν συνιστάτε σε κανέναν! Τροχάκι, αφαίρεση της γέφυρας και βουαλα!!!!! Το Tallas είναι στην επιλογή 130mm για ευθείες και ανηφόρες και γυρίζει στα 150mm για τις κατηφόρες! Η πρώτη δοκιμή σε εντός πόλης διαδρομή και λίγο χωματάκι ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητική!!!!
Βασίλη περιμένουμε τις εντυπώσεις από τα κακοτράχαλα μονοπάτια του νησιού........

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish