Εκδηλώσεις

2019 Lesvos Brevet 200km ¨Ελιά & Πεύκο¨

Rate this item
(0 votes)

Άλλος ένας χρόνος πέρασε και όπως κάθε Μάη ήρθε η ώρα για το Lesvos Brevet. Το Σάββατο 25 Μαΐου 2019 διοργανώνεται για 8η συνεχόμενη χρονιά το Brevet της Λέσβου με ονομασία ¨Ελιά & Πεύκο¨.
Το Brevet είναι ποδηλατική διαδρομή μη υποστηριζόμενη όπου οι ποδηλάτες έχοντας μόνο όσα θεωρούν οι ίδιοι απαραίτητα πάνω στο ποδήλατο τους καλούνται να καλύψουν την διαδρομή των 200χλμ μέσα σε προκαθορισμένο χρόνο. Νικητές είναι όλοι όσοι τερματίσουν μέσα στον χρόνο ο οποίος είναι αρκετός για να απολαύσουν τις ομορφιές του τόπου που διοργανώνεται.
Η Λέσβος είναι διάσπαρτη από ποικιλία γεωλογικών μνημείων και γεωμορφών, όπως ηφαίστεια, θερμές πηγές, σημαντικές απολιθωματοφόρες θέσεις, μεγάλα γεωλογικά ρήγματα, καταρράκτες, παράκτιες γεωμορφές, που αποτελούν σημαντικά τεκμήρια της γεωλογικής ιστορίας του Αιγαίου τα οποία και συνέβαλαν στην αναγνώριση της ως Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO / UNESCO Global Geopark.
Από φέτος και σε συνέχεια της συνεργασίας που ξεκίνησε ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, κάθε Brevet της Λέσβου θα είναι και ένα ταξίδι στο χρόνο. Ένα ταξίδι που ξεκίνα 300 εκατομμύρια χρόνια πριν και μας δείχνει πως δημιουργήθηκε αυτός ο τόσο ιδιαίτερος τόπος......

Οι ποδηλάτες που θα συμμετέχουν θα πάρουν εκκίνηση το Σάββατο 25 Μαΐου 2019 από το Μουσικό Καφενείο στη Μυτιλήνη στις 8:00πμ με κατεύθυνση το Πλωμάρι. Στην Συνέχεια μέσω Αγ. Δημητρίου και Αχλαδερής θα κατευθυνθούν προς την Καλλονή και στην Στύψη, όπου και θα είναι το δεύτερο σημείο ελέγχου. Τέλος η προσπάθειά τους θα ολοκληρωθεί με επιστροφή από τον Μανταμάδο και πάλι στην πόλη της Μυτιλήνης. Συνολικά θα διανύσουν 201χλμ με 2.500 υψομετρικά μέσα στην καταπράσινη ύπαιθρο της Λέσβου και δίπλα στην αύρα του Αιγαίου.
Πληροφορίες: ΔιαδρομήRoad BookControl timesΣημείο εκκίνησης
Παρακάτω θα βρείτε την ηλεκτρονική εγγραφή για τους ενδιαφερόμενους. Υπενθυμίζουμε ότι για την συμμετοχή του οι ποδηλάτες είναι υποχρεωτικό να έχουν ΑΡΙΘΜΟ ΜΗΤΡΩΟΥ BREVET.
ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΩ ΑΡΙΘΜΟ ΜΗΤΡΩΟΥ BREVET
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ BREVET

Media

Last modified onΤρίτη, 14 Μάιος 2019 13:30

Σχολιάστε!

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish