Παρουσιάσεις

Items filtered by date: Δευτέρα, 02 Ιανουάριος 2017

1st Ride 2017 Ανασκόπηση

Μια ακόμη ποδηλατική χρονιά ξεκίνησε και τα μέλη του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου δεν χάνουν την ευκαιρία να το γιορτάσουν με τι άλλο από βόλτα στο Βουνό! Με αφετηρία την πλατεία απέναντι από το πάρκο Καραπαναγιώτη, κατευθυνθήκαμε προς τις ανεμογεννήτριες και από εκεί ανηφορίσαμε για το Εκκλησάκι της Παναγίας στην Αμαλή. Η Ιουλία από το Lesvos Ride μας περίμενε με το καθιερωμένο πια ζεστό κρασάκι και ξερούς καρπούς για να γεμίσουν οι μπαταριές μας και εμείς με την σειρά μας αδειάσαμε τις μπαταριές του ηλεκτρικού ποδηλάτου τύπου cargo fat bike που έχει εξολοκλήρου κατασκευάσει ο Δημήτρης Πατούνης στη Γέρα της Λέσβου. Ήταν η πρώτη επίσημη παρουσίαση του πρώτου ποδηλάτου αυτού του τύπου στον κόσμο και όπως πολύ σωστά είπε ένας φίλος «είδαμε το μέλλον». Στην συνέχεια πήραμε το δρόμο του γυρισμού και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για τον 2ο Αγώνα marathon στις 15 Ιανουαρίου 2017.
Καλές βόλτες....
Δείτε ΕΔΩ τις φωτογραφίες της εκδήλωσης.

Ποδηλατική Λεωφόρος

Μυτιλήνη 26/12/2050

Η Μυτιλήνη εγκαινίασε το πρώτο τμήμα μίας λεωφόρου υψηλής ταχύτητας αποκλειστικά για ποδήλατα.

Προς το παρόν, η ταχεία οδός αποτελείται από ένα κομμάτι οδοστρώματος 7.500 μέτρων, που διασχίζει κάθετα την πόλη, αλλά μέχρι το 2055 θα είναι ένα μόνο μικρό μέρος ενός οδικού δικτύου ποδηλάτων σε όλη την πόλη, μήκους 45 χιλιομέτρων.

Αντί να προσθέσουν απλά ποδηλατοδρόμους στο πλάι ήδη πολυσύχναστων δρόμων, η Μυτιλήνη επέλεξε να κατασκευάσει ειδικούς, αποκλειστικούς ποδηλατοδρόμους χωρίς μηχανοκίνητα οχήματα, μια κίνηση που σίγουρα θα ενθαρρύνει όσους διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ποδήλατο μέσα στην κυκλοφορία της πόλης.

Η πόλη σχεδιάζει να κατασκευάσει νέους χώρους στάθμευσης ποδηλάτων, ποδηλατοδρόμους διπλής κατεύθυνσης πάνω σε μονόδρομους και έξυπνα συστήματα φωτεινής σηματοδότησης που δίνουν προτεραιότητα στους ποδηλάτες.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish