Μαστορέματα

Items filtered by date: Τρίτη, 19 Μάρτιος 2024

Μεγάλο έργο καθαρισμού της Αμαλής από την Διεύθυνση Δασών νομού Λέσβου

Με μεγάλη μας χαρά, εδώ και μερικές μέρες, βλέπουμε την Αμάλη, το βουνό που έχουμε συνδυάσει με την καθημερινή μας γυμναστική, προπόνηση, αναψυχή αλλά και ψυχοθεραπεία, να μεταμορφώνεται!
Από την περασμένη εβδομάδα έχουν ξεκινήσει εργασίες καθαρισμού και αναζωογόνησης του πευκοδάσους κατά μήκος όλων των δασικών δρόμων και σε μεγάλο βάθος από αυτούς. Η Διεύθυνση Δασών νομού Λέσβου, την οποία και συγχαίρουμε για το τεράστιο αυτό έργο, είναι ο φορέας που ελέγχει την πρόοδο των εργασιών. Όπως ενημερωθήκαμε το έργο υλοποιείται από συνεργείο που αποτελείται από 90 έμπειρους ξυλοκόπους, εφοδιασμένους με τον κατάλληλο εξοπλισμό.
Όποιος περάσει αυτές τις μέρες από τους δασικούς δρόμους γύρω από την Παναγιά της Αμαλής θα δει ένα τοπίο πανέμορφο, μοναδικό. Θα μπορούσαμε να πούμε, μιας και τέτοιου μεγέθους εργασίες δεν νομίζουμε ότι έχουν γίνει ξανά.
Επίσης σε συνδυασμό με το προηγούμενο έργο που ολοκληρώθηκε και αφορούσε την δημιουργία αντιπυρικών ζωνών και τον καθαρισμό των περιοχών από όπου περνάνε καλώδια υψηλής τάσης της ΔΕΗ, μπορούμε να πούμε ότι έχουμε κατά ένα παρά πολύ μεγάλο ποσοστό διασφαλίσει την Αμαλή από πλευράς πυρκαγιών.
Και πάλι συγχαρητήρια στην Διεύθυνση Δασών νομού Λέσβου, στον Δασάρχη κ. Κράλη Φώτη και σε όλο το προσωπικό.

Αποκριάτικη Ποδηλατοπαρέλαση Μυτιλήνης 2024 - Ανασκόπηση

Κυριακή 17/3/2024
Στις 15:00 πριν το Τελωνείο, συγκεντρώθηκαν 44 πληρώματα για την Καρναβαλική Παρέλαση της Μυτιλήνης του 2024. Και φέτος ο Ποδηλατικός Σύλλογος έδωσε δυναμικό παρόν. Οι Ποδηλατομασκαρεμένοι διασκέδασαν, πέρασαν το μήνυμα της χαράς, της ξεγνοιασιάς και της τρέλας που έχουν όλοι οι φίλοι του ποδηλάτου στο πλήθος του κόσμου, που κατέβηκε στην προκυμαία για να παρακολουθήσει. Αμέτρητα και τεράστια ήταν τα περισσότερα γκρουπ φέτος, με εκπληκτικές ιδέες μεταμφίεσης, περίτεχνα άρματα, αστείες ιδέες, ενδιαφέροντα θέματα με πολύ δουλειά και οργάνωση. Το ενεργό και πολυπληθές κοινό γέμισε ασφυκτικά το δρόμο της προκυμαίας. Ήταν πολλά τα σημεία που ο χώρος παρέλασης (από τον πολύ κόσμο) έμενε μόλις 2-3 μέτρα! Μεγάλη η χαρά όλων των καρναβαλιστών που συμμετείχαν σε τόσο μεγάλη διοργάνωση, με τέτοιες ομάδες, με τέλειο προγραμματισμό και ακόρεστο κέφι. Καρναβαλικές μουσικές ανέβαζαν τη διάθεση και οι μασκαρεμένοι ξεφάντωναν από το Τελωνείο ως το Δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης.
Εκεί στο βάθρο ανέβηκαν και τα 44 γκρουπ της παρέλασης, όπου οι παρουσιαστές Φάνια Βαλάση (Maleficent) και ο Άρης Σπέρκος (άγγελος) υποδέχτηκαν και παρουσίασαν στο θερμό και πολυπληθές κοινό, που κατέκλεισε το χώρο μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο. Άξιοι όλοι οι νικητές και στο κυνήγι θησαυρού και του καλύτερου γκρουπ που έφτιαξαν ομάδες με πολλά άτομα, κοινό θέμα, κατασκευές με τέχνη και μεράκι, πολύχρωμες στολές, ωραία, ενδιαφέροντα κι αστεία θέματα, ακόμα και χορευτικό!
Αυτή τη χρονιά το κύριο θέμα του γκρουπ του Πο. Συ. Λέσβου ήταν "Φυλακισμένοι" επιλέγοντας την κλασική στολή με τις "ρίγες" για να δείξουμε πώς αισθάνονται οι άνθρωποι που θέλουν να κινηθούν με ποδήλατο μέσα στην πόλη αλλά κι όλες οι άλλες ευάλωτες ομάδες συμπολιτών μας που η πόλη επιλέγει, με την αυτοκινητοκεντρική της πολιτική, να τους κρατάει φυλακισμένους μακριά από τους κοινόχρηστους Δημοτικούς χώρους.
Οι συμμετέχοντες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και έδειξαν ότι κέφι, διασκέδαση, ξεγνοιασιά και ποδήλατο είναι έννοιες συνυφασμένες!
Ο Πο. Συ. Λέσβου κέρδισε το 7ο βραβείο εμφάνισης γκρουπ χωρίς άρμα κι αυτό περισσότερο χάρη στην αριστοτεχνική κατασκευή του δίδυμου των ποδηλατοιπποτών με τίτλο "Οι πότες του Καράμελοτ". Δύο ιππότες με τις χάρτινες πανοπλίες τους, τα χάρτινα κράνη τους, ακόντια και δυο χάρτινα ποδηλατοάλογα, έκλεψαν την παράσταση του τρελοποδηλατικού γκρουπ και άξια χαρακτηρίστηκαν η καλύτερη εμφάνιση και οι βασιλιάδες του γκρουπ. (Φωτογραφίες κάτω στο σχετικό άλμπουμ και πλάνα στο βίντεό μας, πολύ σύντομα)
Ο καλός καιρός βοήθησε στη μεγαλειώδη διεξαγωγή να συγκεντρώσει ακόμα περισσότερο κόσμο, κόσμο που γέμισε ασφυκτικά ολόκληρη την προκυμαία από τις 15:30 που ξεκίνησε η παρέλαση έως και μετά τις 19:00 που τελείωσε η μεγαλειώδη συναυλία των Εφ-άπαξ.
Καλή Σαρακοστή.

Φωτογραφίες ΕΔΩ

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish