Ενημέρωση

Take Care of your Trails 2021 -1st week

Rate this item
(0 votes)

Την Κυριακή το πρωί 9/5/2021 πραγματοποιήθηκε η πρώτη μας συνάντηση του Μαΐου, για τον καθαρισμό μονοπατιών στα πλαίσια του TCoyT2021 που είχε ανακοινωθεί από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου.
Σε συνεργασία με την IMBA κάθε χρόνο διοργανώνεται μια παγκόσμια εκδήλωση που διαρκεί ένα μήνα και λαμβάνουν μέρος ποδηλατικοί σύλλογοι και ομάδες απ' όλο τον κόσμο.
Η IMBA αναρτά ένα χάρτη με όλα τα μέρη που θα γίνουν εργασίες καθαρισμού και συντήρησης ποδηλατικών μονοπατιών. Το χάρτη αυτό παγκοσμίως μπορούν να μελετήσουν όποιοι ενδιαφέρονται να επισκεφτούν τουριστικά έναν ποδηλατικό προορισμό. Οι τουρίστες αυτοί ενδιαφέρονται να ξέρουν σίγουρα ότι εκεί που θα πάνε διακοπές, θα υπάρχουν σύλλογοι που φροντίζουν τακτικά τα ποδηλατικά μονοπάτια της περιοχής. Δεν χρειάζεται να σημειώσουμε πόσο σημαντικό είναι, οτι την ημέρα της ανακοίνωσης της φετινής διοργάνωσης οι καταγεγραμμένοι προορισμοί στο χάρτη της Ευρώπης ήταν 4 και ο ένας εξ αυτών ήταν η Λέσβος. Σήμερα η Ελλάδα είναι μια από τις 8 χώρες που συμμετέχουν στο θεσμό, 5 Ελληνικοί Σύλλογοι έχουν δηλώσει φέτος συμμετοχή, ενω καθαρισμοί θα γίνουν πανευρωπαϊκά σε 60 διαφορετικά σημεία!
Η χρονική περίοδος που επιλέγεται για την εκδήλωση από την ΙΜΒΑ είναι πάντα ο Μάιος, καθώς ο καιρός είναι ιδανικός για δουλειές στο δάσος, οι δυνατές βροχές του χειμώνα έχουν επιβαρύνει ορισμένα σημεία καθιστώντας τα δύσβατα ακόμα και για πεζοπόρους, ενώ τα μονοπάτια χρειάζονται μια μικρή προετοιμασία για την καλοκαιρινή τους χρήση που εξαιτίας της έλλειψης βροχών παρουσιάζουν συχνά μια σχετική επικινδυνότητα λόγω ξηρασίας.
Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν μετά από έγκριση της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, της Διεύθυνσης Δασών Λέσβου και επικεντρώθηκαν σε 2 μονοπάτια που κατεβαίνουν από την Παναγία της Αμαλής έως τις πηγές Κρατήγου. Μετά το τέλος των εργασιών το αποτέλεσμα μας άφησε απόλυτα ικανοποιημένους. Σε όλα τα σημεία βελτιώθηκε πολύ η προσβασιμότητα με την απομάκρυνση αδρανών υλικών και ανέβηκε κατακόρυφα το επίπεδο ασφαλείας για όποιον με τα πόδια ή το ποδήλατό του επιθυμεί να απολαύσει τις χαρές και τις εικόνες του δάσους με σύνεση και σεβασμό στη φύση. Τις επόμενες 3 Κυριακές θα επαναληφθεί η διαδικασία και σε άλλα τμήματα των μονοπατιών της περιοχής. Θα ακολουθήσουν σχετικές ανακοινώσεις.

Last modified onΔευτέρα, 10 Μάιος 2021 18:47

Σχολιάστε!

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish