Ενημέρωση

Sigri 4th Petrified Forest MTB Adventure – Ανασκόπηση, αποτελέσματα

Rate this item
(0 votes)

Σίγρι 3 Σεπτεμβρίου 2023
Στη Λέσβο πάνω από μια δεκαετία πραγματοποιείται ένα από τα ελκυστικότερα πακέτα ποδηλατικών αγώνων στον κόσμο. Οι αγώνες Urban MTB Races συνδυάζουν με τον καταλληλότερο τρόπο το κομμάτι του αγωνιστικού ποδηλατικού ενδιαφέροντος με τις τουριστικές ομορφιές των χωριών του νησιού μας. Αγώνες με όλες τις απαραίτητες τεχνικές δυσκολίες μέσα στο γραφικό περιβάλλον των χωριών της Λέσβου. Πολλά χωριά έχουν κατανοήσει την δυναμική προσέλκυσης ετερόκλητων επισκεπτών των αγώνων ποδηλασίας καθώς και τα κέρδη που απορρέουν από την επίσκεψη και προβολή και αγκαλιάζουν το πρωτάθλημα κάθε χρόνο, μεταφορικά και κυριολεκτικά.
Ένας από αυτούς τους αγώνες πραγματοποιείται κάθε Σεπτέμβριο στην άλλη άκρη του νησιού, στο μακρινό μαγευτικό Σίγρι. Ο απαιτητικός αγώνας γίνεται 4η φορά στο χωριό του Απολιθωμένου Δάσους της Λέσβου, στην έδρα του Μουσείου φυσικής Ιστορίας Λέσβου που είναι και ο διοργανωτής του μοναδικού αυτού αγώνα στον κόσμο, σε μια προσπάθεια να εντάξει μέσα στη διαδρομή όλα τα σημεία γεωλογικού ενδιαφέροντος της περιοχής, σε συνδυασμό με δύσκολα τεχνικά πέρασμα (σκαλοπάτια, βραχώδη σημεία, απότομα κατεβάσματα, πέτρες, σαθρά, κλπ), κι όλα αυτά σε μια διαδρομή που φτάνει από την ακτογραμμή έως κορυφή του λόφου "Μπουρούνι" με την υπέροχη θέα στην πλαζ, τα κρυστάλλινα νερά του όρμου, ολόκληρο το παραδοσιακό χωριό κάτω, στο βάθος το κάστρο του 17ου αιώνα και τα 2 νησιά που οριοθετούν τον κόλπο του Σιγρίου, τη Νησιώπη (ή Μεγαλονήσι) και την Σεντούσα (ή Καβαλούρο)!
Ένας σκληρός αγώνας που απαιτεί στο 100% δύναμη και πετάλι. Διαρκεί λίγο περισσότερο από μία ώρα αλλά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα οι παλμοί και η ένταση είναι στο φουλ. Στο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Πλάκας οι αθλητές αγωνίστηκαν δίπλα σε ιστάμενους και κατακείμενους απολιθωμένους κορμούς 20 εκατομμυρίων ετών. Δίπλα σ' αυτή την τεράστια ομορφιά που μας άφησε κληρονομιά η φύση στη Λέσβο και έχει αναδείξει και συνεχίζει να αναδεικνύει με μοναδικό τρόπο το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου πάνω από 30 χρόνια, προβάλλοντας τη Λέσβου σ' ολόκληρο τον πλανήτη. Το δροσερό μελτέμι έκανε εξαιρετική δουλειά και παρά τον καυτό ήλιο οι θερμοκρασίες κρατήθηκαν σε ανεκτά επίπεδα. Τέλεια σηματοδότηση - οριοθέτηση της απίστευτης διαδρομής. Μοναδικές οι εικόνες αθλητών μέσα στο πάρκο, αγώνας και μοναδικά τοπία στο μαγευτικό Σίγρι. Το άδεντρο τοπίο εξασφάλισε κάτι μοναδικό. Τέλεια θέα σε αγωνιζόμενους, θεατές, συνοδούς, φίλους, διασώστες, που από μια θέση, είχαν τη δυνατότητα να παρατηρούν κάθε γωνία της διαδρομής. Ότι πιο τέλειο για τους θεατές που "έφτασαν ως το τέλος" για να παρακολουθήσουν τον αγώνα.
Στα αγωνιστικά:
Στις γυναίκες η Αφροδίτη Ζούρου ανέβηκε στην πρώτη θέση με δεύτερη την Κασσιανή Βαμβαδλιώτη.
Στους Junior την 6άδα συμπλήρωσαν οι Αντώνης Κοζπής, Χρήστος Μανωλέας, Χρήστος Σαχλός, Δημήτρης Μαντος, Χαράλαμπος Μπαρέλλης και Άρης Ζαχαρίου.
Στην κατηγορία Ανδρών πρώτος τερμάτισε ο Γιάννης Γιαννόγλου (Αθλητής του Πο.Συ. Λέσβου), 2ος ο Νίκος Πέππας αθλητής του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου, 3ος ο Δημήτρης Αλεξίου (Ποδηλάτες Χίου), που μετά από μηχανικό πρόβλημα (λάστιχο) έτρεξε 2 γύρους και κατάφερε να τερματίσει. 4ος τερμάτισε ο Παναγιώτης Γιαννούλης (Αθλητής του Πο.Συ. Λέσβου), 5ος ο Άγγελος Σανταβας, ενώ την 6άδα στο βάθρο έκλεισε ο Μαρίνος Μιχαλακέλλης.
Στους Master πρώτος τη γραμμή του τερματισμού πέρασε ο Γιώργος Σαραϊδάρης (Αθλητής του ΠοΣυΛε) και 2ος ο Μπάμπης Μπουντάκης (Αθλητής του Πο.Συ. Λέσβου). Την 3άδα στο βάθρο συμπλήρωσε ο Πρόεδρος του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου, Ιγνάτης Λασκαρίδης. Τις θέσεις 4 έως 6 κατέλαβαν οι: Βασίλης Μωυσής, Τζενεράλης Πέτρος και Γιώργος Ντάρας (Αθλητής του Πο.Συ. Λέσβου).
Στους Veterans πρώτος πέρασε τη γραμμή του τερματισμού ο Κώστας Λαϊνάς (Αθλητής του Πο.Συ. Λέσβου) με δεύτερο τον Ανδρέα Τριανταφύλλου και 3ο τον Γαβριήλ Σαχλό. 4ος τερμάτισε στην κατηγορία ο Δημήτρης Μοσχόβης, 5ος ο Marcel Bes ενώ το βάθρο ολοκλήρωσε στην 6η θέση ο Τάκης Ανεζίνος Γενικός Γραμματέας του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου.

Στην κατάταξη των ηλεκτρικών ποδηλάτων πρώτος τερμάτισε ο Φώτης Τζανής, με 2ο τον Τάκη Ψαρρο και 3ον τον Ιγνάτιο Καλλιπολίτη. Την 6άδα συμπλήρωσαν οι Τιμολέων Κουτρούπης, Στρατής Τουραμάνης και ο νεαρός Νικόλας Αμπατζής.
(Αναλυτικά τα αποτελέσματα κάτω).
Τον αγώνα διοργάνωσε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, με την υποστήριξη του Ποδηλατικού Συλλόγου και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Παράρτημα Λέσβου, με τεχνικό σύμβουλο το Lesvos Ride.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Περισσότερες φωτο ΕΔΩ

Last modified onΔευτέρα, 04 Σεπτέμβριος 2023 20:35

Σχολιάστε!

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish