Προσφορές

Items filtered by date: Δευτέρα, 09 Μάιος 2022

6th Lesvos Enduro MTB - Ανασκόπηση

Αγιάσος 8/5/2022
Μετά από ατελείωτες προετοιμασίες μηνών, μια από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις για το 2022 στο νησί, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία. Το 6th Lesvos Enduro MTB 2022 κατάφερε να γίνει καλύτερο από κάθε έως τώρα διοργάνωση. Με 130 αθλητές από όλα τα μέρη της Ελλάδας, πολλές από τη γειτονική Χίο, Λέρο, Ναύπακτο, αλλά κι από Τουρκία και Βουλγαρία καθώς επίσης και με τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου, άνδρες και γυναίκες, το επίπεδο του αγώνα ανέβηκε στην κορυφή. Μόνο στις 10 γυναικείες συμμετοχές υπήρχαν 2 πρώην Πρωταθλήτριες! Η Βάσω Λαζοπούλου από την Ελλάδα και η Veneta Zaharieva από τη Βουλγαρία. Ο αγώνας είναι το πρώτο σκέλος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Enduro ΜΤΒ "Enduro Greek Series" και ήταν ο πρώτος αγώνας του 2022 στην Ελλάδα.
Ο χώρος που έλαβε μέρος, οι πλαγιές του Ολύμπου, είναι το καταλληλότερο μέρος για να κρατήσει στις μνήμες όλων τις καλύτερες εικόνες. Ο καταπράσινος ανοιξιάτικος καστανιώνας της Αγιάσου πνιγμένος στην πυκνή βλάστηση, το πράσινο, τα νερά, τα πανέμορφα μονοπάτια στο ψηλότερο βουνό της Λέσβου, αποτέλεσε το καταλληλότερο σκηνικό για να μεταφερθούν εικόνες ομορφιάς από όσους επισκέφθηκαν το νησί αυτές τις μέρες σ' ολόκληρο τον κόσμο αλλά και να εντυπωσιάσουν όλους τους θεατές, συγγενείς και φίλους που κατέλαβαν τα μονοπάτια για να απολαύσουν το θέαμα που προσφέρουν οι καλύτεροι αναβάτες του χώρου.
Ο Πο. Συ. Λέσβου ανέλαβε ένα τεράστιο έργο και μετά βεβαιότητας, το έφερε όχι απλά εις πέρας αξιοπρεπώς, αλλά ξεπέρασε κάθε προσδοκία! Πραγματοποίησε τον καλύτερο αγώνα Enduro MTB που έχει γίνει ποτέ στη Λέσβο η οποία ως Παγκόσμιο Γεωπάρκο της Unesco είναι ιδανικός τόπος για ορεινή ποδηλασία κι έκανε το νησί να ακουστεί στις άκρες του Enduro MTB κόσμου και όχι μόνο. Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές που κατάφεραν και τερμάτισαν την διαδρομή των 22 χιλιομέτρων, με τα 1.000+ υψομετρικά και τα 4 απαιτητικά μονοπάτια που το Lesvos Ride είχε προετοιμάσει με τέλειο τρόπο. Τέλεια σήμανση (πολύ σημαντικό σ' αυτούς τους αγώνες) και προετοιμασία διαδρομών που πρόσφερε την απαραίτητη ικανοποίηση στους αγωνιζόμενους αυτού του επιπέδου. Οι τολμηροί αναβάτες έφτασαν από την εκκίνηση στα 197 μέτρα υψόμετρο, μετά στα 880 και τερμάτισαν στα 427.
Συγχαρητήρια σε όσους στήριξαν αυτή την αθλητική διοργάνωση, η οποία διαφημίζει με τον καλύτερο τρόπο τις ομορφιές του νησιού μας, εντός και εκτός Ελλάδας.
Ο αγώνας διοργανώθηκε από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου με συνδιοργανωτές το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, Unesco Lesvos Geopark, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, τον ΝΠΔΔ Αθλητικός & Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Μυτιλήνης και το Αναγνωστήριο Αγιάσου. Πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Ελληνικής Αστυνομίας και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Παράρτημα Λέσβου.
Σημαντικό ρόλο για την πραγματοποίηση της διοργάνωσης έπαιξε η τεραστία ανταπόκριση από ιδιωτικές πρωτοβουλίες, επιχειρήσεις αλλά και πολλά μέλη και φίλους του ποδηλάτου στη Λέσβο. Χωρίς εσάς τίποτα δεν θα ήταν εφικτό! Θέλουμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες σε όλους τους χορηγούς αλλά και τους εθελοντές που έδωσαν το καλύτερο τους εαυτό για να πραγματοποιηθεί μια διοργάνωση αυτού του επίπεδου στον τόπο μας.
Ευχαριστούμε τους Χορηγούς του Πο. Συ. Λέσβου: Eco Technology by Korakas GROUP, Δημήτρης Ευστρ. Κατζουρίδης, Χρωματοπωλείο ΜΑΝΙΑΤΕΛΛΗΣ, Vitex, Elysion Hotel, Anagno Cycles, Ticket2Ride, Ζαχαροπλαστείο Γαρδένια, Kassimatis Cycling, Peugeot Μυρσινιάς ΑΒΕΕ, Blue Star Ferries, Hellenic Seaways.
Ευχαριστούμε τους Χορηγούς του αγώνα: Κρεοπωλείο Πάρις Αλεξανδρής για τα λαχταριστά λουκάνικα που προσφέρθηκαν στους αγωνιζόμενους μετά τον αγώνα, Ζαχαροπλαστείο Πανταζής για τα γλυκά του πάρτυ του Σαββάτου, Fast Movers και τον Αλέκο Αθηνέλλη για την παραχώρηση ενός φορτηγού για το lift των αθλητών, το Φυσιοθεραπευτήριο του Παναγιώτη Λιβανίου Ψούχλου για τις υπηρεσίες του στους αθλητές, το Visit Agiasos και την ομάδα του, το Λέσβος χωρίς πλαστικά, το Ταβερνείον Το Μυτιληνάκι για την παραχώρηση του χώρου για το πάρτυ, το Kismet cafe για την φιλοξενία της γραμματείας και τους μοναδικούς λουκουμάδες, την ποτοποιία Σπέντζα και τον Δημήτρη Σπέντα για το κέρασμα στους καλεσμένους μας μετά τον αγώνα καθώς τις ακτοπλοϊκές εταιρείες HELLENIC SEAWAYS και BLUE STAR FERRIES για τις εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.
Επίσης ευχαριστούμε τους χορηγούς επικοινωνίας της διοργάνωσης, την ΕΡΤ Αιγαίου για την κάλυψη όλης της διοργάνωσης και φυσικά για την ζωντανή αναμετάδοση, Το Νησί για την συνέντευξη τύπου και τα ρεπορτάζ και τον τηλεοπτικό σταθμό Aeolos για την ζωντανή κάλυψη και το υπέροχο βίντεο.
Τέλος ευχαριστούμε την ομάδα του Enduro Greek Series που μας εμπιστεύτηκε την πρώτη διοργάνωση της χρονιάς και την Lesvos Ride που ως τεχνικός σύμβουλος του αγώνα ρύθμισε την κάθε λεπτομέρεια στην εντέλεια καθώς επίσης και τον γιατρό του αγώνα!
Όλοι μαζί συνέβαλαν με τον καλύτερο τρόπο στην διεξαγωγή του αγώνα αλλά και στο να κάνουν ευχάριστη κι αξέχαστη την διαμονή και τη φιλοξενία των αγωνιζομένων στη Λέσβο.

Αποτελέσματα 6th Lesvos Enduro MTB

Ημέρα Ποδηλάτου 01 - Bike Day 01 | Ποδήλατο και Περιβάλλον - Environment and Bicycle

Ο Αστερίας (Starfish Foundation) αφουγκραζόμενος τις ανάγκες της εποχής και το κοινωνικό αίτημα για μια αρμονικότερη συνύπαρξη με το περιβάλλον σε υγιέστερες πόλεις, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία "Open Bike". Το Open Bike στοχεύει να γίνει ένας κόμβος προώθησης του ποδηλάτου ως μέσου αστικής μετακίνησης, αποσυμφορίζοντας τους δρόμους μας, βελτιώνοντας την ποιότητα του περιβάλλοντός και συμβάλλοντας στην ευεξία μας!
Ο Αστερίας (Starfish Foundation) μας προσκαλεί στην παρουσίαση του προγράμματος, την Τετάρτη 11/05 στις 7μμ στο φιλόξενο χώρο του Open Space (Βουρνάζων 25) όπου θα μιλήσουν ο Μιχάλης Μπάκας, μέλος των Οικολόγων Πράσινων, για τα περιβαλλοντικά οφέλη της χρήσης του ποδηλάτου, ο Ιγνάτης Λασκαρίδης από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου και ο Παναγιώτης Γιαννούλης από την Ελληνική Ομοσπονδία Αστικής Ποδηλασίας. Ο Δημήτρης Μουρατίδης εκ μέρους του Αστερία θα εκθέσει ιδέες για το Open Bike και πώς αυτό μπορεί να βελτιώσει τη ζωή στην πόλη μας. Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση. Ελάτε να διαμορφώσουμε και να μοιραστούμε ένα όραμα για πόλεις πιο ανθρώπινες και τρόπους ζωής & μετακίνησης πιο φιλικούς προς το περιβάλλον!

ΕΔΩ μπορείτε να ενημερωθείτε για την εκδήλωση από τον διοργανωτή.

Σχολικός Διαγωνισμός

Μυτιλήνη 9/5/2050

Σχολικός Διαγωνισμός

Κινούμαι με τα πόδια ή με το ποδήλατο
Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου σηματοδοτεί σήμερα την έναρξη της εβδομαδιαίας εκδήλωσης "Κινούμαι με τα πόδια ή το ποδήλατο", που διαρκεί από τη Δευτέρα 9/5/2050 έως την Παρασκευή 13/5/2050.
Κατά τη διάρκεια κάθε ημέρας της πολυήμερης εκδήλωσης, σχολεία σε όλη τη Λέσβο θα διαγωνίζονται για να δουν ποιος μπορεί να καταγράψει τον μεγαλύτερο αριθμό μαθητών που περπατούν ή έρχονται με ποδήλατο στο σχολείο.
Η πρόκληση έχει σχεδιαστεί για να ενθαρρύνει περισσότερες οικογένειες να κινηθούν ενεργά, να βοηθήσει στη δημιουργία πιο υγιών και ευτυχισμένων κοινοτήτων και να θέσει εκ νέου τα θεμέλια σε μαθητές κυρίως, στοχεύοντας στην αλλαγή νοοτροπίας τρόπου αστικής μετακίνησης των επόμενων γενεών.
Να είσαι δραστήριος και να νιώθεις ενέργεια!
Βοηθήστε το περιβάλλον και αφήστε το αυτοκίνητο.
Βοηθήστε το σχολείο σας να κερδίσει μερικά φανταστικά βραβεία.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish