Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου

Items filtered by date: Δευτέρα, 31 Μάιος 2021

43ος ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ «ΘΥΣΙΑΣ»

43ο GRAN-FONDO THYSIAS. Οι αθλητές ποδηλασίας δρόμου, ολοκλήρωσαν το τρίτο σκέλος την Κυριακή (30/5) στη διαδρομή Πάτρα - Καλάβρυτα.
Με πολύ μεγάλη επιτυχία, άρτια οργάνωση και εκατοντάδες συμμετοχές, κορυφαίους αθλητές και κορυφαίες ομάδες απ' όλη την Ελλάδα, ολοκληρώθηκε την Κυριακή 30/5/2021 ο 43ος Γύρος «Θυσίας» Πάτρα - Καλάβρυτα.
Πρόκειται για ποδηλατικό αγώνα δρόμου πανελλήνιας εμβέλειας με μεγάλη συμμετοχή και συμβολικό χαρακτήρα, καθώς αναβιώνει τη διαδρομή που ακολούθησε ο Παλαιών Πατρών Γερμανός μετά την ορκωμοσία των παλικαριών στην Ιερά Μονή της Αγίας Λαύρας. Οι αγώνες γίνονται στα πλαίσια των εορτασμών των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821 αλλά και για τα 50 χρόνια από την ίδρυση του διοργανωτή Ομίλου Π.Ο.Πατρών από το 1971.
Πρότειται για τρεις ξεχωριστούς αγώνες δρόμου :
α) Ατομικής Χρονομέτρησης «Κανέλλος Κανελλόπουλος» Ανδρών – Εφήβων
β) Λίγκα Δρόμου Elite ΑΝΔΡΩΝ (δικαίωμα συμμετοχής (Ελιτ/Νέοι/Έφηβοι) και
γ) «Gran-fondo Thisias» για τις κατηγορίες ΑΝΔΡΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ – ΕΦΗΒΩΝ – ΝΕΑΝΙΔΩΝ – ΜΑΣΤΕΡΣ και Sportive/Open. Το Gran-Fondo είναι ένας αγώνας κατηγορίας “Cycling for All” όπως αυτή περιγράφεται από τους κανονισμούς της UCI, ανοιχτό για όλους τους ποδηλάτες οι οποίοι συμμετέχουν, σε «ηλικιακά group»

Τη Λέσβο εκπροσώπησε ο αθλητής του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου Αστέριος Νιδήμος, που αγωνίστηκε την Κυριακή : 30-3-2021 στον 3ο ΑΓΩΝΑ της διοργάνωσης: «GRAN-FONDO THYSIAS» απόστασης: 102 ΚΜ και 1,785 μέτρων υψομετρικών. Ο Αστέριος κατέκτησε επάξια με μια εκπληκτική εμφάνιση με τα χρώματα του Λεσβιακού συλλόγου, την 11η θέση της κατηγορίας του (35-39 ετών) και την 65η θέση Γενικής.

Ο Αστέριος σε μια από καιρό προγραμματισμένη επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη χώρεσε τον αγώνα στη άλλη άκρη της Ελλάδας, Σάββατο απόγευμα οδικώς ταξίδεψε από Θεσσαλονίκη για Πάτρα, με λίγες ώρες ύπνου και την Κυριακή το πρωί στήθηκε στην αφετηρία του απαιτητικού αγώνα. Οι συμμετοχές πάνω από 300. Άνδρες ελίτ, έφηβοι, μάστερ, γυναίκες όλοι μαζί με κοινή θεαματική εκκίνηση...
Η προεκκίνηση κράτησε 5 χιλιόμετρα και μύριζε κυριολεκτικά από την αρχή μπαρούτι από τα φρένα, μιας και η νευρικότητα στο πελοτόν ήταν κάτι περισσότερο από έκδηλη. Μόλις έπεσε η σημαία της εκκίνησης κυριολεκτικά ο ρυθμός εκτοξεύτηκε σε δυσθεώρητα επίπεδα. Από τα πρώτα μέτρα, άμεσα άρχισαν να χάνουν επαφή οι πιο πίσω. Να επισημάνουμε εδώ ότι στο “φλατ” κομμάτι (μόνο ευθεία που δεν ήταν) πριν τις ανηφόρες, η μέση ταχύτητα του πελοτόν ξεπερνούσε τα 45 χλμ/ώρα!
Στην αρχή πολλοί αγωνιζόμενοι ταλαιπωρήθηκαν από σκασμένα ελαστικά, καθώς ο αγώνας περνούσε από γραμμές τρένων και δρόμους με πολλές λακκούβες.
Η ανάβαση για Καλάβρυτα ήταν πανέμορφη, ο καιρός όσο πιο ιδανικός γινόταν, ήλιος που ανέβαζε τη διάθεση και σύννεφα που δρόσιζαν τους αγωνιζόμενους, με τη θερμοκρασία περιβάλλοντος να πέφτει όσο ανέβαινε το υψόμετρο, αλλά των αθλητών να ανεβαίνει όσο πλησίαζαν στον τερματισμό.
Οι πρώτοι ξεχώρισαν σχεδόν αμέσως μόλις άρχισαν οι ανηφόρες. Κάπου στα μέσα της διαδρομής ο Αστέριος είχε ενταχθεί στο τρίτο κατά σειρά γκρουπ 10-15 αθλητών. Δυστυχώς όμως στο 65ο χιλιόμετρο ταλαιπωρήθηκε από συνεχόμενες κράμπες με αποτέλεσμα να χάσει την επαφή με το γκρουπ το οποίο έκανε μια διαφορά 2 λεπτών μπροστά του κι έτσι τα τελευταία 30 χλμ πριν τον τερματισμό ήταν περισσότερο ένας μοναχικός αγώνας.
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο αθλητής του ΠοΣυΛε “Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία, ένας φοβερός αγώνας, στην αρχή για γερά πόδια και στη συνέχεια για δυνατά νεύρα”.
Δείτε τα αποτελέσματα ΕΔΩ

Απόσυρση ΙΧ για ηλεκτρικό ποδήλατο.

Μυτιλήνη 31/5/2050

Την ίδια στιγμή που στην Ελλάδα προσπαθούμε να μειώσουμε το μέσο όρο ηλικίας των αυτοκινήτων, στη Μυτιλήνη έχει ήδη ξεκινήσει η απόσυρση κάθε παλιού Ι.Χ. για... ηλεκτρικό ποδήλατο!

Φυσικά, αν ζεις σε μια πόλη όπως η Μυτιλήνη το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αποσύρεις το αυτοκίνητό σου για ένα e-bike. Ιδίως αν έχεις το δικαίωμα να πάρεις ότι ποδήλατο θες έως 2.300,00€ για την απόσυρση αυτή. Ένα e-bike αυτής της αξίας σήμερα μπορεί να σε καλύψει καθημερινά για αποστάσεις έως και 150 Χλμ.
Η κίνηση αυτή έρχεται με τη μορφή τροπολογίας στο νομοσχέδιο κατά της κλιματικής αλλαγής. Στόχος είναι η μείωση των Ι.Χ. μέσα στην πόλη, το μποτιλιάρισμα, η μείωση των εκπομπών ρύπων, το πρόβλημα στάθμευσης και γενικά η “κακή” οικονομία της ατομικής αστικής μετακίνησης όταν καλούμαστε να σπαταλήσουμε καθημερινά καύσιμο για την άχρηστη μετακίνηση ενάμιση τόνου μετάλλου (Ι.Χ.). Όλα αυτά λύνονται μόνο με ένα τρόπο, με τη μετακίνηση με μικρά, ελαφριά, ηλεκτρικά, ατομικά τροχοφόρα. Αν καταφέρει να πετύχει αυτό η Μυτιλήνη θα αναγνωριστεί πανελλαδικά ως η “βασίλισσα” της μικροκινητικότητας.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish