Συνεργασίες & Υποστήριξη

Items filtered by date: Τετάρτη, 29 Σεπτέμβριος 2021

2nd Petrified Forest MTB Adventure – Video

Σίγρι 26 Σεπτεμβρίου 2021
2nd Petrified Forest MTB Adventure
Ένας αγώνας με ποδήλατα βουνού μέσα στην καρδιά της προστατευμένης περιοχής του Απολιθωμένου δάσους Λέσβου ήταν για πολλά χρόνια ένα ... όνειρο. Ένας σκληρός αγώνας ταχύτητας ανάμεσα στα πετρωμένα δέντρα, πάνω απ' το γραφικό ψαροχώρι του Σιγρίου, με θέα να γεμίζει απλόχερα πλήθος από όμορφες εικόνες το διψασμένο μάτι. Βουνό κι αγριεμένη θάλασσα μαζί, στον μακρύτερο προορισμό του νησιού, φωτιά και άνεμος παντρεύουν τη γύμνια της φύσης με τα πετρώματα των υπεραιωνόβιων κορμών. Το μπλε της θάλασσας, το προτοκαλοκίτρινο των πετρωμάτων και το γαλάζιο του ουρανού, δε σμίγουν ποτέ. Φύλακας του όρμου η Νησιόπη χωρίζει τη θάλασσα απ' τον ουρανό, σκοπός ο Καβαλούρος επιβλέπει κάθε μέρα, το τέλος, την άκρη της Λέσβου... Εκεί που αξίζει να φτάσεις ως το τέρμα. Το κάστρο αγέρωχο στέμμα, στολίζει κι αυτό με τη σειρά του το τοπίο, που σαν πίνακας ζωγραφικής λες κι έβαλες όλα αυτά που σ' άρεσαν μόνο! Εκεί που τα βουνά μυρίζουν αλμύρα και η θάλασσα είναι γεμάτη δέντρα. Ο ήλιος είναι δροσερός, η θάλασσα κρύσταλλο, και οι πέτρες λάβα. Πετρώματα που σμιλεύτηκαν εκατομμύρια χρόνια πριν, από το νερό την ώρα που καυτά αγκάλιαζαν την ψυχρή θάλασσα, που με το παγωμένο άγγιγμά της τα πάγωσε αιώνια και τους έδωσε σχήματα που κι ο πιο εμπνευσμένος γλύπτης θα ζήλευε.
Εκεί σ' αυτό το μέρος, η αρχέγονη μαγεία της φύσης ενώθηκε με την μοντέρνα τεχνολογία των 2 τροχών, το πάθος των αγωνιζόμενων και την ταχύτητα, με τα εκατομμύρια χρόνια ακίνητα απολιθώματα... και όλο αυτό πρόσφερε στους αγωνιζόμενους, τους θεατές, τους εθελοντές και διοργανωτές του 2nd Petrified Forest MTB Adventure μια ξεχωριστή, αξέχαστη, μοναδική και πρωτόγνωρη εμπειρία.

Ποδηλατόδρομος Αεροδρομίου

Με σχέδια που κρατάνε από το 2011 ο ποδηλατόδρομος του Αεροδρομίου μένει χρόνια στα "ράφια". Σειρά από προβλήματα καθυστερούσαν την έναρξη εργασιών χρόνο με το χρόνο.
Πρόσφατα προσπεράστηκε ένας από τους μεγαλύτερους ύφαλους που κρατούσε το έργο στα συρτάρια. Μετά από χρονοβόρες καθυστερήσεις ετών, εκδόθηκε τελικά η απόφαση έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων για τη νομιμοποίηση της εθνικής οδού Μυτιλήνης - Κρατήγου από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Για τη συγκεκριμένη μελέτη είχε γνωμοδοτήσει θετικά, με ομόφωνη απόφαση, η αρμόδια Επιτροπή Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Η επικείμενη νομιμοποίηση της εθνικής οδού Μυτιλήνης - Κρατήγου (επόμενο βήμα η απόφαση του αρμόδιου Υπουργείου μετά από εισήγηση της Κτηματικής Υπηρεσίας) ανοίγει τον δρόμο για μια σειρά επεμβάσεων τόσο στην οδό, όσο και στη διαμόρφωση του παραλιακού μετώπου του νότιου άξονα, που θα αποτελέσει ένα από τα σημαντικά έργα βιώσιμης αστικής ανάπλασης που θα γίνουν στην πόλη της Μυτιλήνης. Ο αρχικός σχεδιασμός της παραλιακής ζώνης περιλαμβάνει ποδηλατόδρομο και πεζόδρομο από τη Σουράδα έως το Αεροδρόμιο. Αυτή η περιοχή, που είναι βιτρίνα της πόλης για τους επισκέπτες του νησιού από το αεροδρόμιο. Η πρόσφατη ολοκλήρωση του πρώτου ποδηλατόδρομου Μυτιλήνης πίσω από το κάστρο, απέδειξε σε κοινό και αρχές οτι ο κόσμος διψά για χώρους που θα περπατήσει, θα κάνει ποδήλατο, θα αθληθεί, θα επισκεφτεί με φίλους και παιδιά για αναψυχή. Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου όλα αυτά τα χρόνια δεν έχανε ευκαιρία στα πλαίσια των δυνατοτήτων του, να υπενθυμίζει στις αρχές τη σπουδαιότητα και την αναγκαιοτητα του συγκεκριμένου έργου έτσι ώστε να μη ξεχαστεί. Προσπαθούσε με κάθε ευκαιρία να επισπευσθούν οι διαδικασίες επίλυσης των προβλημάτων, για να δούμε όσο το δυνατόν συντομότερα θετικές εξελίξεις σ' αυτό το τόσο σημαντικό έργο που πραγματικά θα ομορφύνει την πόλη μας. Ο ΠοΣυΛε θα συνεχίσει να συμβάλλει με κάθε θετικό τρόπο στην ταχύτερη εξέλιξη του ποδηλατόδρομου και θα σας ενημερώνει με τις εξελίξεις του έργου.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish