Συνεργασίες & Υποστήριξη

Items filtered by date: Δευτέρα, 08 Μάιος 2023

7th Lesvos Enduro MTB - Get2Gether Enduro MTB Festival (Ανασκόπηση, αποτελέσματα & φωτογραφίες)

Στους καταπράσινους ελαιώνες της Γέρας ολοκληρώθηκε με συμμετοχή 53 αθλητών από Ελλάδα, Τουρκία και Ηνωμένες Πολιτείες, ο πρώτος αγώνας του πρωταθλήματος Get2Gether Enduro MTB για το 2023.
Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου (Πο. Συ. Λέσβου), με τεχνικό σύμβουλο το Lesvos Ride, διοργάνωσαν τον μεγαλύτερο ποδηλατικό αγώνα του 2023, με 15 αθλητές - επισκέπτες από τη γειτονική Τουρκία.
Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και υποστηρίζεται όπως κάθε χρόνο από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου καθώς εκτός από την προώθηση της ποδηλασίας στόχος μας είναι η προβολή της Λέσβου ως Παγκόσμιο Γεωπάρκο.
Μετά από ατελείωτες προετοιμασίες μηνών, ολοκληρώθηκε το 7th Lesvos Enduro MTB 2023. Ο αγώνας είναι το πρώτο σκέλος του Πρωταθλήματος Get2Gether Enduro MTB 2023.
Από την Τετάρτη που έκλεισαν οι εγγραφές, οι διαδρομές άνοιξαν σηματοδοτημένες και γέμισαν με αθλητές που πραγματοποιούσαν δοκιμαστικά περάσματα. Το 2ήμερο ξεκίνησε με παραλαβή αριθμών το απόγευμα του Σαββάτου, το pasta-party και την τεχνική ενημέρωση που ακολούθησε. Η πρώτη μέρα του αγώνα έκλεισε με το πάρτι καλωσορίσματος, Η Κυριακή ξεκίνησε στις 09:30 με την εκκίνηση του αγώνα και ολοκληρώθηκε το μεσημέρι με τους τερματισμούς.
Ο χώρος που έλαβε μέρος, οι ελαιώνες της Γέρας, είναι το καταλληλότερο μέρος για να κρατήσει στις μνήμες όλων μας τις καλύτερες εικόνες, με την εκπληκτική θέα του κόλπου της Γέρας να επικρατεί σε κάθε ανάμνηση. Ο καταπράσινος ανοιξιάτικος ελαιώνας πνιγμένος στην πυκνή βλάστηση, το πράσινο, τα νερά, τα πανέμορφα μονοπάτια και τα ρυάκια, αποτέλεσε το καταλληλότερο σκηνικό για να μεταφερθούν εικόνες ομορφιάς από όσους επισκέφθηκαν το νησί αυτές τις μέρες σ' ολόκληρο τον κόσμο αλλά και να εντυπωσιάσουν όλους τους θεατές, συγγενείς και φίλους που βρέθηκαν στα μονοπάτια για να απολαύσουν το θέαμα που προσφέρουν οι καλύτεροι αναβάτες του χώρου.
Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές που κατάφεραν και τερμάτισαν την διαδρομή των 19 χιλιομέτρων και τα 4 χορταστικά, απαιτητικά κι απολαυστικά μονοπάτια που το Lesvos Ride είχε προετοιμάσει με πολύ καλό τρόπο. Πολύ καλή ήταν και η σήμανση (πολύ σημαντικό σ' αυτούς τους αγώνες) και προετοιμασία διαδρομών που πρόσφερε την απαραίτητη ικανοποίηση στους αγωνιζόμενους αυτού του επιπέδου. Οι τολμηροί αναβάτες από το επίπεδο της θάλασσας έφτασαν από την εκκίνηση στα 198 μέτρα υψόμετρο, καλύπτοντας σε όλο τον αγώνα 472μ υψομετρικά συνολικά.
Συγχαρητήρια σε όσους στήριξαν αυτή την αθλητική διοργάνωση, η οποία διαφημίζει με τον καλύτερο τρόπο τις ομορφιές του νησιού μας, εντός και εκτός Ελλάδας.

Στον αγώνα συμμετείχαν:
Σύνολο: 53
Γυναίκες: 4
Ηλεκτρικά: 6
JUNIOR (15-18): 9
MEN (19-39): 17
MEN MASTERS (40-49): 9
VETERANS (+50): 8

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Γενική κατάταξη
1ος: Γιάννης Γιαννόγλου, 2ος Dincer Unsal και 3ος Erik Esh
Γυναίκες:
1η: Sibel Ocal Berk 2η: Αναστασία Χατζέλη 3η: Binnur Ozylmaz
Ηλεκτρικά:
1ος Φώτης Τζανής, 2ος Kerem Yildirim, 3ος Bilal Korukcu
JUNIOR (15-18):
1ος: Χρήστος Μανωλέας 2ος: Πρόδρομος Γιαννίκος 3ος: Δημήτρης Μαντός
MEN (19-39):
1ος: Γιάννης Γιαννόγλου, 2ος Dincer Unsal και 3ος Erik Esh
MEN MASTERS (40-49):
1ος: Αναγνώστου Στρατής 2ος: Δημήτρης Μπάτσιος 3ος: Erman Balkin
VETERANS (+50):
1ος: Μάριος Λουτραγώτης 2ος: Γιώργος Καμάτσος 3ος: Δημήτρης Μοσχόβης

Αναλυτικά τα αποτελέσματα κάτω σε πίνακες

Ευχαριστούμε τους Χορηγούς του Πο. Συ. Λέσβου: Eco Technology by Korakas GROUP, Δημήτρης Ευστρ. Κατζουρίδης, Χρωματοπωλείο ΜΑΝΙΑΤΕΛΛΗΣ, Vitex, Elysion Hotel, Anagno Cycles, Ticket2Ride, Ζαχαροπλαστείο Γαρδένια, Kassimatis Cycling, Peugeot Μυρσινιάς ΑΒΕΕ, Blue Star Ferries, Hellenic Seaways και το Bike Service.

Πολύ σημαντική και η συνδρομή της Ελληνικής ομάδας Διάσωσης Παράρτημα Λέσβου σε κάθε ποδηλατικό αγώνα στο νησί όπως και της Ειδική Ομάδα Εθελοντών Λέσβου Πυροσβεστικό κλιμάκιο Γέρας, που προσέφεραν στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.
Mε την γενική ονομασία “Get2gether ENDURO MTB Festival” οι αγώνες που υπολείπονται για το 2023 είναι:
• 28-29/10/2023 "Chios Enduro MTB"
Στη γειτονική Χίο θα δοθεί εκκίνηση του 2ου γύρου του πρωταθλήματος Get2Gether Enduro MTB.
• 25-26/11/2023 "Leros Enduro MTB"
Μοναδικά μονοπάτια, ξεχωριστά τοπία στο νότιο Αιγαίο, σ' ένα από τα ομορφότερα νησιά των Δωδεκανήσων.
• 16-17/12/2023 "Izmir Enduro MTB"
Και το πρωτάθλημα ολοκληρώνεται με ταξίδι στα παράλια της Μικράς Ασίας στην 3η μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, τη Σμύρνη και τα γύρω ξεχωριστά καταπράσινα μονοπάτια.

Δείτε ΕΔΩ πλούσιο φωτογραφικό υλικό
Φωτογραφίες απο τον Γιώργο Τσιρτσή
Φωτογραφίες απο το G2G

Ανάπλαση Πλατείας Σαπφούς

Μυτιλήνη 8/5/2050

Ανάπλαση Πλατείας Σαπφούς

Στα τελικά στάδια βρίσκεται και η ανάπλαση της Πλατείας Σαπφούς, τελευταίο κομμάτι της ριζικής ανακαίνισης της προκυμαίας Μυτιλήνης, μέσα από τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας που αναμορφώνουν την πόλη μας τις τελευταίες δεκαετίες. Όπως όλα δείχνουν ότι η πλατεία μετατρέπεται σ’ ένα τεράστιο bike & skate park!

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish