Μαστορέματα

Αναβάθμιση Rockshox Lyrik RC2 2010

Rate this item
(0 votes)

Έχοντας το Rockshox Lyrik RC2 πάνω στο ποδήλατο από το 2010 δυο πράγματα είναι σίγουρα. Πρώτον ξέρω την ανάρτηση τόσο καλά όσο την παλάμη μου και δεύτερον από άποψη τεχνολογίας έχει μείνει λίγο πίσω.
Η συγκεκριμένη ανάρτηση έχει 3 ρυθμίσεις στο θάλαμο λαδιού(oil damper). Μια για την επαναφορά και δυο για την απόσβεση (High και Low compression). Αυτό την καθιστά πλήρως ρυθμίσιμη για αυτούς που ξέρουν και το επιθυμούν σε αντίθεση με τις περισσότερες νέες αναρτήσεις με 3 ως συνήθως προκαθορισμένες ρυθμίσεις τύπου CTD κλπ.
Έχοντας λοιπόν μια πολύ στιβαρή ανάρτηση με άλλες τις ρυθμίσεις που χρειάζονται στο oil damper αυτό που της έλειπε ήταν η ρύθμιση του θαλάμου αέρα(air damper). Αυτό τα τελευταία χρόνια έχει επιτευχτεί με την τοποθέτηση token που μικραίνουν το όγκο του αέρα που δέχεται στο air damper. Αυτή την τεχνολογία το Lyrik του 2010 δεν την είχε εφαρμόσει και αυτή λοιπόν είναι η αναβάθμιση που μπορεί εύκολα να γίνει και να ανεβάσει την ανάρτηση ένα ακόμα σκαλί πιο ψηλά!
Για την πραγματοποίηση της αναβάθμισης το μόνο που χρειάζεται είναι η αντικατάσταση του καπακιού του θαλάμου αέρα (δείτε φωτο) με το καπάκι από το μοντέλο Pike της ίδιας εταιρίας και η αγορά ενός set token.
Η τοποθέτηση είναι ακόμα πιο εύκολη. Αδειάζουμε τον αέρα από τον θάλαμο, ξεβιδώνουμε το παλιό καπάκι και τοποθετούμε το νέο μαζί με όσα token επιθυμούμε. Προσωπικά με ένα token είδα διαφορά μιας και με τον ίδιο αέρα που έβαζα πριν την αναβάθμιση κατάφερα τώρα να γίνει λίγο πιο σκληρή η ανάρτηση στα τελευταία εκατοστά πριν τερματίσει και δεν έχασα καθόλου από την μαλακή λειτουργιά της στην αρχή και μέση της διαδρομής της.

Σχολιάστε!

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish