Μαστορέματα

Rockshox Charger 2 upgrade Kit για Yari 29"

Rate this item
(0 votes)

Ένα από τα πιο σημαντικά μέρη του ποδηλάτου (και πιο δεν είναι θα μου πείτε!) είναι η ανάρτηση.
Μας κρατάει ξεκούραστους και εξασφαλίζει την συνεχή πρόσφυση του ελαστικού με το έδαφος κατά την διάρκεια ανωμαλιών του εδάφους. Βασικά ένα από τα περιφερειακά του ποδηλάτου μας που πραγματικά αξίζει τα λεφτά του για κάποιον που ξέρει και νιώθει πως οδηγάει.
Πριν λίγο καιρό ήρθε στα χέρια μου το Specialized Enduro comp 29’’ το οποίο στην απλή του έκδοση φοράει το 160αρι Yari της RockShox. Από την πρώτη στιγμή η αίσθηση που μου έδινε δεν μπορούσε να συγκριθεί με την προηγούμενη ανάρτηση που είχα (RockShox Lyrik RC2) και για τον λόγο αυτό δεν άργησε να έρθει η ώρα της αντικατάστασης....
Για καλή μου τύχη το Yari έχει ακριβώς το ίδιο σασί με το Lyrik (το ακριβότερο μοντέλο) και η εταιρία πουλάει ως αναβάθμιση τα εσωτερικά μέρη. Το όλο πακέτο ονομάζεται Charger 2 upgrade kit και η τοποθέτησή του είναι υπερβολικά εύκολη. Αφαιρούμε το ρυθμιστικό της συμπίεση και της επαναφοράς από το παλιό Yari, τοποθετούμε από την πάνω πλευρά το charger και βάζουμε λίγο λαδάκι κάτω στις μπότες για λίπανση όπως κάνουμε στο μικρό service. Μέσα σε 10 λεπτά είμαστε έτοιμοι.
Εμφανισιακά δεν υπάρχει καμιά διάφορα..... η διάφορα είναι στο μονοπάτι. Το ποδήλατο λόγο των μεγάλων διαδρομών αναρτήσεων και του 29αρι τροχού από την αρχή έκανε όλα τα δύσκολα εύκολα αλλά στα πολύ γρήγορα κομμάτια με επαναλαμβανόμενες ανωμαλίες δεν μπορούσε να διαβάσει καλά το έδαφος με αποτέλεσμα να έχει μια τάση να με βγάζει εκτός γραμμής.
Το «πρόβλημα» ήταν στην ποιότητα της λειτουργιάς και στην έλλειψη ρυθμίσεων. Με την αναβάθμιση του charger η ανάρτηση κατάφερε να δουλέψει εξίσου καλά με την Monarch Plus που φοράει πίσω και τώρα το ποδήλατο πατάει σταθερά και σε μεγάλες ταχύτητες αλλά και σε δυνατά φρεναρίσματα.

Σχολιάστε!

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish