Συμβουλές

Εσύ γιατί είσαι ακόμα αξύριστος;

Rate this item
(0 votes)

Με αφορμή την προσφορά μεγάλου ποδηλατικού περιοδικό του επόμενου μήνα, που δίνει δώρο με την αγορά του τεύχους Απριλίου μια ξυριστική μηχανή σώματος σε όσους αγοράσουν το περιοδικό μόνο από τα συμβεβλημένα ποδηλατικά καταστήματα, δίνουμε απαντήσεις στο ερώτημα ταμπού: ʽʼ10 λόγοι γιατί οι ποδηλάτες ξυρίζουν τα πόδια τουςʼʼ.

1) Αεροδυναμική. Σίγουρα βελτιώνεται η αεροδυναμική, Πόσο; Μόνο μια αεροδυναμική σήραγγα μπορεί να μας πει.

2) Ψυχολογία. Σίγουρα ανεβαίνει η ψυχολογία μια και αυτόματα κατατάσσεσαι στην κατηγορία των ποδηλατών που δεν υπολογίζουν τίποτα για χάρη του αγαπημένου τους σπορ.

3) Ψύξη. Καλύτερη ψύξη του δέρματος και κατʼ επέκταση των μυών.

4) Ευκολία στο μασάζ αποκατάστασης μετά τον αγώνα. Ευκολία στην επίστρωση αντηλιακής κρέμας (απαραίτητη το καλοκαίρι).

5) Καλύτερη επούλωση τραυμάτων μια και ειδικά το mountain bike που έχει αρκετούς τραυματισμούς από πτώσεις και εκδορές από κλαδιά. Οι τρίχες συνήθως εισχωρούν στην πληγή και μπορεί να προκαλέσουν ακόμα και μολύνσεις, ενώ είναι και πιο εύκολη και λιγότερο επώδυνη η αφαίρεση των αυτοκόλλητων επιδέσμων.

6) Ανθεκτικότερο δέρμα. Το δέρμα που ξυρίζεται συστηματικά, γίνεται πιο σκληρό με τη συνεχή «απολέπιση» του ξυραφιού, άρα και λιγότερο επιρρεπές σε εκδορές από κλαδάκια που μπορούν να φέρουν μολύνσεις και να πάνε πίσω την προπόνηση ενός αθλητή.

7) Απόδειξη στους φίλους σου, στον αντίπαλο, αλλά και στον ίδιο σου τον εαυτό, του πόσο επαγγελματίας ή φανατικός είσαι, πόσο τα «δίνεις όλα» για το αγαπημένο σου ποδήλατο.

8) Εμφάνιση. Ανήκετε στην κατηγορία αυτή που θεωρεί ωραίο ένα μυώδες ποδηλατικό πόδι ξυρισμένο, ενώ αισθάνεστε σαν λύκος με κοντό παντελονάκι αν είστε αξύριστος.

9) Καθαριότητα. Το ξυρισμένο πόδι αποβάλει ευκολότερα λάσπη, νερό και το δέρμα αναπνέει καλύτερα.

10) Ανδρισμός. Δεν ανήκετε στην κατηγορία αυτή που θεωρεί ανδρισμό το μουστάκι, το δασύτριχο στήθος και την τρίχα στο πόδι.

Σχολιάστε!

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish