Εκδηλώσεις

3 Mέρες Enduro MTB στο Απολιθωμένο Δάσος

Rate this item
(0 votes)

Στις 28, 29 και 30 Οκτωβρίου το LESVOS RIDE διοργανώνει Xtreme τριήμερο στην περιοχή του απολιθωμένου δάσους Λέσβου.
Η δυτική πλευρά του νησιού, αντίθετα από την ανατολική είναι άδεντρη, άγονη, γεμάτη βράχια και αφύσικο γεωγραφικό ανάγλυφο που σχηματίστηκε από την έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα στο χώρο του Βορείου Αιγαίου πριν από 20 περίπου εκατομμύρια χρόνια.
Το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου αποτελεί ένα από τα ωραιότερα και σπανιότερα σε παγκόσμια κλίμακα μνημεία της γεωλογικής κληρονομιάς. Δημιουργήθηκε όταν ηφαιστειακά υλικά σκέπασαν και απολίθωσαν το δάσος που κάλυπτε τότε την περιοχή. Είναι το μοναδικό Απολιθωμένο Δάσος στον κόσμο με μεγάλη συχνότητα απολιθωμένων κορμών που διατηρούνται όρθιοι και με το ριζικό τους σύστημα σε πλήρη ανάπτυξη. Απλώνεται σε μια περιοχή 150.000 στρεμμάτων με κορυφές τα χωριά Σίγρι, Σκάλα Ερεσού, Ερεσός, Άντισσα και Γαβαθάς. Η περιοχή είναι γεμάτη απολιθωμένα. Υπάρχουν παντού, από τις κορυφές των βουνών μέχρι και κάτω από τη θάλασσα. Το έδαφος δεν έχει καμία σχέση με τα γνωστά σε μας μονοπάτια. Ελαιώνες και πεύκα αντικαθίστανται από τα "μονοπάτια της λάβας".
Όσοι ενδιαφέρονται για περισσότερες λεπτομέρειες και για να δηλώσουν συμμετοχή, θα πρέπει να επικοινωνήσουν στο mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο τηλέφωνο 6980681184
Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

Σχολιάστε!

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish